perjantai 11. lokakuuta 2019

Mega Man 4


Games Beaten: 12/709
Genre: Platform
Goal: Defeat Dr. Wily

Arvosana: 10/10
Vaikeusaste: 3/10

Maailmassa vallitsee uusi uhka. Venäläinen tiedemies Mikhail Sergeyevich Cossack on luonut kahdeksan Robotmasteria ja haluaa tuhota maailman niiden avulla. Mega Man lähtee estämään tämän aikeet.
Kuitenkin selviää, että Cossackia oltiin kiristetty ottamalla hänen tyttärensä panttivangiksi. Kyseisen tapahtuman takana on kukas muukaan kuin Dr. Wily. Mega Manin veli, Protoman onnistuu pelastamaan Cossackin tyttären, Kalinkan Wilyn kynsistä.
Näin ollen Mega Manilla on vanha tuttu tehtävä saada Wily aisoihin.

Mega Man 4:nen on ehdottomasti oma lempparini näistä NESin Mega Maneista. Musiikit, kentät ja kaikki muukin on ensiluokkaista. Ei ole tietoakaan kolmosen ongelmista.

Cossack sai luotua oikein hienot ja haastavat Robotmasterit...taino, yhtä lukuun ottamatta. Vastassa on Ring Man, Dive Man, Skull Man, Pharaoh Man, Bright Man, Toad Man, Drill Man & Dust Man.
Tähän peliin tuli yksi uudistus joka on sitten ollut vakiona melkein kaikissa Mega Man -peleissä. Perinteisien valkoisien palluroiden sijaan, Mega Man pystyy ampumaan voimakkaamman ammuksen joka tuhoaa viholliset paljon nopeammin.

Rush koira on jälleen apuna ja löytyy pelistä kaksi piilotettua tavaraakin. Pharaoh Manin kentästä löytyy Balloon -alusta jolla pääsee kiipeämään näppärämmin ylöspäin kuin Rushilla. Dive Manin kentästä puolestaan löytyy Wire -vaijeri, jonka voi ampua kattoon kiinni ja sen avulla pääsee nopeasti ylös.
Tällä on näppärä mennä kapeammistakin kohdista vaivattomasti. Wireä voi käyttää myös aseena, ainakin Cossackiin se tehoaa, tätä en kyllä skidinä tiennyt :D

Pelin balanssi on todella hyvä. Robotmasterit ovat alkuun melkoisen haastavia mutta pienoisella opettelulla ne kyllä rupeaa sujumaan. Mega Buster ja heikkoudet eivät tee överisti vahinkoa niin kuin aikaisemmissa peleissä.
Poikkeuksena Toad Man joka on yksi Mega Man historian helpoimmista ja hölmöimmistä Robotmastereista. Tämä veijari ei saa mahdollisuutta edes käyttää sen asetta jos vain jatkuvasti tekee vahinkoa siihen. Toad Man on koodattu niin, että se aina hyppää kun sitä ampuu tietyllä tahdilla. Tästä syystä ampumisen ja liukutaklin yhdistelmä toimii loistavasti.
Jos Toad Man onnistuu tekemään Rain Flushin, se tekee melkoisen paljon vahinkoa.


Kentissä on mukavasti vaihtelua ja haastetta. Tykkään kenttien teemoista ja Skull Manin musiikki on yksi sarjan parhaimmista! Cossackin 3-4 kentistä löytyy vielä koko Mega Man sarjan paras biisi. Vaikka kolmas kenttä on autoscroller niin ei se haittaa koska tuota parasta biisiä pääsee kuuntelemaan enemmän ;)


Aikaisemmista osista poiketen tähän peliin on laitettu kaksi linnaa. Cossackilla ja Wilyllä molemmilla on omansa. Tämä ei haittaa yhtään eikä missään vaiheessa rupea puuduttamaan toisin kuin kolmosen Doc Robotit.



Wilyn ensimmäisessä kentässä on hauska teema. Se on nimittäin täynnä Metall -nimisiä vihollisia. Ehkäpä tämä on jokin kunnianosoitus niille, ovathan kyseiset viholliset pyörineet mukana pelisarjan alusta saakka.

Toinen kenttä on perinteisempi, sen pomo on vaan melkoisen hauska. Ollaan pienillä alustoilla ja ammutaan vihreään vilkkuvaan palleroon sen kuteja väistellen.
Perinteiseen tyyliin tässäkin kohdataan Robotmasterit uudelleen Wilyn linnan loppupuolella. Tämä kenttä oli kyllä ensimmäisillä kerroilla uskomattoman vaikea. Robotmasterit tekevät paljon vahinkoa ja lopussa odottaa vielä hankala Wily taistelu.
Tässähän ei energiantäytöt häviä Game Overin jälkeen joten ne tuli farmattua maksimiin kun ei muuten skidinä pärjännyt :D

Onhan tuo Wilyn ensimmäinen kohtaaminen vieläkin hieman hankalahko. Hitbox on todella pieni ja on hypättävä niin korkealle kuin pääsee osuakseen siihen. Heikkoutena toimii Drill Bomb jonka voi itse räjäyttää. Räjähdys tekee paljon vahinkoa tähän Wilyn alukseen.
Junnuna en tiennyt että tuon Drill Bombin voi itse räjäyttää joten ihan Mega Busterilla mentiin. V-käyrä nousi melkoisesti ja energiantäyttöjä kului melkoinen kasa. Voi kun olisi tiennyt... :D

Tässäkään pelissä ei viimeiseen Wilyn muotoon tehoa perus Mega Buster. Heikkouksia on kaksi mutta toinen ei tee juurikaan vahinkoa. Onhan se kuitenkin mukava kun on jokin varmistus että ei tarvitse ruveta grindailemaan ase-energiaa :)

Tämän taistelun musiikki on älyttömän hyvä. Luo loistavasti tunnelmaa!
Iso suositus tälle Mega Manille jos ei ole tullut aikaisemmin pelattua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti