torstai 17. lokakuuta 2019

Little Samson


Games Beaten: 35/709
Genre: Platform
Goal: Defeat Prince of Darkness and Escape the Castle

Arvosana: 9/10
Vaikeusaste: 4/10

Pimeyden prinssi vapautuu vankeudestaan ukkosmyrskyn avulla ja rupeaa heti valloittamaan maailmaa. Valtakunta on vaarassa ja kuningas käskee, että neljä sankaria hoitavat Pimeyden prinssin pois päiviltä.Kuningas lähettää kirjeet sankareille kyyhkyjen avustuksella ja kirjeet luettuaan he lähtevät tapaamaan kuningasta. Kuningas vaatii vielä sankareiden suorittavan taitotestin ennen kuin hän on vakuuttunut heidän kyvyistään päihittää Pimeyden prinssi.
Onnistuneiden testien jälkeen sankarit lähtevät seikkailulle hyvän puolesta!

Jännä tapaus tämä peli sillä nimensä puolesta tätä ei ostettu kovinkaan suuria määriä. Ihmiset luulivat että kyseessä on jokin kristinuskoon liittyvä peli. No, aika kaukana ollaan siitä :D

Pelihän on erittäin hyvä ja hieman haastettakin löytyy. Pituuttakin on riittävästi ja uudelleen pelaamisarvoa useiden reittivalintojen vuoksi.

Tässä siis ohjaillaan neljää eri sankaria; Little Samnsonia, Kikira the Dragonia, Gamm the Golemia ja K.O. the Mousea.

Jokaisella hahmolla on omat vahvuutensa ja heikkoutensa.

Samson heittelee kelloja, kiipeilee katoissa ja seinissä. Kellot eivät ole kovinkaan tehokkaita ja niitä joutuu heittämään monia ihan perus vihollisiinkin.

Kikira osaa lentää pieniä matkoja ja pystyy lataamaan tehokkaamman ammuksen. Kikiralla ei voi kiipeillä seiniä pitkin.

Gamm pystyy kävelemään piikkien päällä ja sen kiviset nyrkit tekevät pomoihin paljon vahinkoa. Gamm on melkoisen hidas ja kömpelö, se ei osaa hyppiä kovinkaan korkealle.

K.O. mahtuu pienen kokonsa vuoksi ahtaista rakosista ja se pystyy jättämään tehokkaan pommin jälkeensä. Miinuksena on todella pieni energiapalkki, jo muutamasta iskusta kuolee.

Hahmojen heikkouksilla ei sinänsä ole väliä koska tässä pystyy vaihtamaan hahmoa lennossa. Jokaisella hahmolla on myös omat energiapalkit ja kätevästi voi vaihtaa vähän paremmassa kunnossa olevaan hahmoon.
Jostain kohdista ei pääse eteenpäin kuin vain tietyllä hahmolla.

Tässä on vielä sellainen mukava seikka, että jos jokin muu hahmo kuin Samson kuolee, se ei tule enää takaisin. Joutuu pärjäämään muiden hahmojen avulla. Game Overin jälkeen kyseinen hahmo palaa taas pelattavaksi.

Jokaisella sankarilla on oma teema musiikki. Pelissä ei siis periaatteessa ole kenttämusiikkeja ollenkaan, paitsi ihan viimeisissä kentissä.
Aluksi tämä ratkaisu tuntuu ihan hauskalta mutta musiikit rupeaa hieman kyllästyttämään pelin edetessä. Itse tykkään vielä eniten pelaamaan Samsonilla, niin sen tunnusmusiikkia tulee sitten tuutin täydeltä :P


Kenttiin on ripoteltu energiakennoja jotka lisäävät kokonais energiamäärää. Myös viholliset pudottavat näitä. Näiden avulla saa hieman heikommatkin sankarit kestämään muutaman iskun enemmän.
Game Overin sattuessa, energiakennot nollautuvat vakiotasolle ja ne pitää kerätä uudelleen. Itselle kävi näin viimeisessä kentässä ja homma hankaloitui huomattavasti.

Kentissä on useita loppuja ja etenemisreitti määrittyy sen mukaan, minkä lopun valitsi. Tätä ei myöskään voi päästä täysin läpi helpolla vaikeusasteella vaan on pelattava normaalilla jotta pääsee haastamaan Pimeyden prinssin.
Eipä tuo mikään ongelma ole, tässä on loputtomat continuet ja salasana jos haluaa jatkaa.
Jotkin kentät voivat olla hieman haastavia aluksi mutta nerokkaalla hahmojen vaihtelulla menevät kyllä läpi. Pomot ovat ehdottomasti pelin haastavin osuus, jotkin niistä on todella pahoja.
Itselle tuotti ongelmia varsinkin loppupään pomotaistelut, mihin oli laitettu useampi aikaisempi pomo samaan taisteluun.
Viimeisen taistelun jälkeen tulee vielä osio, jossa juostaan pakoon sortuvasta linnasta. Tämä on vähän meh osuus muutamalla trollauskohdalla varustettuna. Räjähtelyistä menettää energiaa ja ne ilmestyvät ihan mihin lystäävät. Katosta tippuu vielä kivenmurikoita niskaan.
Onneksi tämä taso ei ole kovinkaan pitkä ja loppuun päästessä peli on ohi.


Grafiikoiden puolestahan tämä on NESin kärkikastia helposti. Upeannäköistä pikselitaidetta monissa kentissä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti