torstai 17. lokakuuta 2019

Ufouria: The Saga


Games Beaten: 36/709
Genre: Action/Adventure
Goal: Defeat Unyo (Dark Area)

Arvosana: 8/10
Vaikeusaste: 5/10

On paikka nimeltä Ufouria jossa elää neljä ystävystä - Bop-Louie, Freeon-Leon, Shades ja Gil. Eräänä päivänä he törmäävät suureen kraateriin ja menevät reunalle katsomaan mitä siellä on.Kaverukset kuitenkin luiskahtavat kraaterin reunalta sen sisään. Maailma pimenee ympäriltä... Kraaterin pohjalla odottaa täysin uusi maailma ja sen oliot näyttävät omituisilta.
Bob-Louie huomaa että hänen ystävänsä on kadonnut. Käy ilmi että muut kärsivät muistinmenetyksestä ja ovat lähteneet omille teilleen. Bob-Louien tehtävän on palauttaa kavereiden muisti takaisin.
Kun homma on suoritettu, heidän tulee löytää tie takaisin Ufouriaan. Tehtävä ei ole ihan helppo sillä ainut keino palata takaisin omaan maailmaansa on mennä portaalin kautta. 
Tämä portaali sijaitsee pahan Unyo muukalaisen suojissa. Tietysti huone missä Unyo majailee, on lukittu kolmella taika-avaimella. 
Nyt kaveruksilla on uusi tehtävä, löytää piilotetut avaimet ja palata takaisin omaan maailmaansa!

Pelistä en ollut kuullut juuri mitään ennen kuin lainasin sen silloiselta ammattikorkeakoulu kaverilta.

Tässä seikkaillaan ympäri isoa maailmaa etsien aluksi muut kaverit ja sen jälkeen erilaisia aseita sekä supervoimia.

Jokaisella hahmolla on omat taitonsa joilla pääsee etenemään uusiin paikkoihin maailmassa. Esimerkiksi Bob-Louie löytää pelin edetessä imukupin jonka avulla se voi kiipeillä seiniä pitkin.
Vedessä Bob ei ole kovinkaan hyvä vaan joutuu etsimään lähimmän rannan selvitäkseen sieltä pois. Apuun tulee Freeon-Leon joka ui näppärästi veden pinnalla. Myöhemmin tämäkään ei riitä, sillä jos pohjaan haluaa mennä, pitää käyttää Giliä.
Näin taas avautuu uusi tukimaton alue!

Pelissä voi vaihtaa hahmoa lennosta kuten Little Samsonissa. Näppärä mekanismi.

Tekemistä ja tutkimista tässä riittää. Pelityyppiin kuuluu eestaas ramppaaminen ja se saattaa ruveta puuduttamaan pidemmän päälle, ainakin jos on jäänyt pahemman kerran jumiin.
Uuden aseen tai kyvyn löytämisen jälkeen täytyy lähteä selvittämään paikkoja johon se mahdollisesti toimii.


Itsellä karttamuisti on vähän heikommanpuoleinen joten ramppaamista oli luvassa paljon :D Kovasti yritti muistella että missähän se tietty alue sijaitsi tai missä se paikka oli mihin tietty kyky toimi.
No, aikarajaa ei ole ja sinnikkäällä tutkimisella paikat kyllä löytyivät.
Pomotaistelut on jännästi toteutettu, sillä pomoja ei suoranaisesti itse vahingoiteta, vaan niitä viskataan jollain ihme otuksella jonka saa pomon päälle hyppäämällä. Pomot ovat muutenkin melkoisen hassun näköisiä isoine päineen ja ilmeikkäineen kasvoineen.


Kuoleman koittaessa ei pääse jatkamaan samasta kohtaa missä kuoli vaan peli heittää hahmon alkuruutuun. Tämä on aika brutaali tyyli sillä joskus joutuu melkoisen tovin matkaamaan jotta pääsee takaisin siihen pisteeseen missä kuoli.
Tässä on vielä paljon mestoja missä kuolee todella helposti niin voi muutama kirosana päästä.
Näin kävi ainakin itselle hakiessani Voimasormusta Freeon-Leonilla. Kohdassa joutui hyppimään melkoisen kapean laava-altaan yli jäädyttäen vihollisia alustoiksi.
Voimasormus on vielä melkoisen tärkeä tavara, sillä näkee taika-avainten sijainnit.

Kannattaa siis etsiä kaikki piilotetut energialisäykset ja taikajuomat.

Viimeinen pomo eli Unyo oli vähän antiklimaattinen. Iso mörkö jonka käsivarsien päässä on pienoismalli itsestään, öö häh. Pienoismallin päälle hyppäämällä sai otuksen ilmestymään jolla sitten heitettiin isoa mörköä vaaleanpunaiseen timanttiin.
Täysillä energioilla tämä on naurettavan helppo.


Musiikit on taattua Sunsoftin laatua tässäkin pelissä. Muutenkin jämäkän oloinen paketti :)
Maailma on ihanan outo ja tässä on sellainen jännä tunnelma mitä ei muissa NES-peleissä ole.



1 kommentti:

  1. Päädyin jotain aivan käsittämättömän randomia reittiä blogiisi ja täällä olen nyt surffaillut unettoman yöni ratoksi. Piti tarkistaa, oletko jo pelannut suosikkini ja tässähän se tulikin. :) Lapsuuteni lemppari, tätä serkkujen kanssa hakattiin mummolan kammarissa tunti jos toinenkin. Jään seurailemaan, hauska projekti!

    VastaaPoista