tiistai 22. lokakuuta 2019

Ducktales 2


Games Beaten: 96/100
Genre: Platform
Goal: Defeat Gloomgold (Level 6)

Arvosana: 7/10
Vaikeusaste: 3/10

Veljenpojat löytävät Rahasäiliön kellarista palan vanhaa karttaa. Veljenpojat alkaa tutkia kartan palaa ja huomaa että se liittyy Roopen suvun salaiseen aarteeseen!"Iso iso setä nimeltään Fergus oli ilmeisesti repinyt kartan ja piilottanut palaset ympäri maailmaa" pohtii veljenpojat.
Roope innostuu asiasta kun huomaa että veljenpojat ovat oikeassa. Näin alkaa jälleen uusi aarrejahti maailman eri kolkkiin.

Hauska sinänsä että juonen mukaan pelin tärkein asia on vanha kartta vaikka se ei ole pelissä edes pakollinen kerätä. Pyöritään muuten vaan ympäri maailmaa keräillen kalliita aarteita ja pistetään erilaisia pahiksia kuonoon.


Pelihän on todella paljon ensimmäisen osan kaltainen. Tässä saman verran kenttiä kuin ykkösessä jos lasketaan salainen kenttä mukaan jonka saa kartan palat keräämällä.
Viimeistä paikkaa ei voi oikein kentäksi kutsua sillä siinä on vain pari hassua ruutua ja ykkösen tyyliin se on jo aikaisemmin pelissä nähty kenttä.


Tässä seikkaillaan Niagaran putouksilla, Bermundan kolmiossa, kadonneessa Mu kaupungissa, Egyptissä ja Skotlannin linnassa. Tässä linnassa on myös salainen osio jonne pääsee juonessa mainitun kartan avulla.

Hieman lisää tavaroita on tähän laitettu ja hieno kauppa mihin pääsee jokaisen kentän päätteeksi. Kaupasta voi ostaa continueja, lisäreitä, energiaa ja kassakaapin joka säilyttää kerätyt massit kuoleman jälkeen, tämä on näppärä :)
Kaupasta saa myös ostettua yhden palan karttaan.

Myös Roopen kävelykeppi saa päivitystä. Kentistä löytyy Pelle Peloton joka ei tällä kertaa vie sinua bonuskenttään vaan antaa päivityksiä kävelykeppiin. Paremman kepin avulla pystyy sitten siirtämään tai rikkomaan semmoisia palikoita mitä ei aikaisemmin voinut.


Joskus humalapäissään kaverin kanssa tullu tätä pelailtua, muistaakseni läpikin asti, mutta ei koskaan itsekseni.

Hyvä peli, ehkä aavistuksen lyhyt vaan. Hieman hankalampi kuin ensimmäinen osa.

Halusin pelata tämän hyvällä lopulla läpi eli kartan paloja etsimään!
Tiesin että kartan palat on piilotettu tosi hyvin, jopa niin hyvin, että turvauduin netin apuun. Varsinkin Egyptin kartan pala oli todella hankala saada. Siihen tarvittiin kentästä löytyvä koodi.
No, koodihan oli sitten pulmahuoneen läheisyydessä ja tarkemmin katsottuna melkoisen helppo ratkaista :D


Salainen kenttä olisi voinut olla vähän erilainen, nyt se oli vain Skotlannin linnakenttä eri väreillä. Jopa pomo on sama tässä, hieman mielikuvitusta c'moon :)


Näemmä vuonna 1991 ilmestynyt Terminator -leffa oli antanut vaikutteita jopa tähän peliin, kuka olisi uskonut :D Viimeisenä pomona on D-1000, sulaa metallia oleva ankka!
Tämä pomo on kyllä ihan naurettavan helppo, varsinkin jos on käynyt kaupasta ostamassa täydet energiakennot.


Hyvä peli tämäkin vaikka ei ihan ykkösen veroinen. Grafiikat on paljon kauniimmat ja tykkäsin karttajahdista mutta ykkösessä on se jokin mikä kiehtoo :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti