torstai 17. lokakuuta 2019

Castlevania II: Simon's Quest


Games Beaten: 46/709
Genre: Platform
Goal: Defeat Dracula (Dracula's Castle)

Arvosana: 7/10
Vaikeusaste: 7/10

Heti perään sarjan toinen osa! Peli oli osittain tuttu AVGN:n videoista ja speedruneista. Jotkin pahimmat kryptisyydet muistin ulkoa mutta monia oli vielä jäljellä :)
On kulunut seitsemän vuotta Kreivi Draculan tuhoamisesta. Ennen kuolemaansa, Dracula onnistui asettamaan Simonin päälle kirouksen, joka vie hänet ennen aikaiseen hautaan, ellei hän herätä Draculaa henkiin.
Simonin on kierrettävä ympäri Transilvaniaa etsien piilotettuja ruumiinosia. Ruumiinosat ovat piilotettu hämäriin kartanoihin. Simon yrittää kysyä apua kyläläisiltä mutta he valehtelevat koska eivät halua enää Draculaa takaisin eloon, kuinka yllättävää!
Taikaruoska "vampyyrintappajan" avulla Simon lähtee etsintäretkelle henkensä puolesta. Vastaan tulee paljon vaarallisia alueta täynnä jos jonkinlaisia otuksia. 

Nyt on kyllä erikoinen juoni. Niin huono että se on jo hyvä :D

Pelihän poikkeaa ensimmäisestä osasta paljonkin. Tässä kulkeminen on suhteellisen vapaata yhdessä isossa maailmassa kenttien sijaan. Etsitään erilaisia esineitä joiden avulla pääsee hieman eteenpäin.

Tämä on kuuluisa erittäin kryptisistä valinnoista. Eikä suotta, ei itsellä ollut mitään jakoja päästä tätä ilman apuja läpi. En edes pahemmin yrittänyt, heti kun jäin edes pieneksi hetkeksi jumiin, piti turvautua apuun.
Esimerkiksi pitää olla jokin tietty esine valittuna ja olla muutama sekunti kyykyssä jolloin aukeaa uusi reitti. Peli ei kerro missä paikoissa pitäisi kyykistyä. Sen verran apua kuitenkin on että paikat ovat umpikujia ja "selkeästi" pitäisi tehdä jotain että pääsisi eteenpäin.


Yksi hyvä esimerkki kryptisyydestä on kohta, missä tavataan mies veneineen. Kyytiin kun hyppää, hän vie tiettyyn samaan paikkaan aina. Mutta jos valikosta valitseekin kädessä olevaksi tavaraksi Draculan sydämen, vie ukko sinut eripaikkaan. Kryptistä, niin kryptistä.

Draculan ruumiinosia voi siis käyttää apuna. Niiden avulla näkee näkymättömiä alustoja, voi käyttää suojakilpenä yms. Tätä ei ohjeissakaan kerrottu, oli vaan jotain muka hauskoja vitsejä.

Peli sisältää useita kyliä ja niistä löytyy ihmisiä jotka haluavat tehdä vaihtokauppaa. Kristalleja voi vaihtaa toisen värisiin kristalleihin. Näin pääsee sitten taas näppärästi etsimään uuden paikan jossa kyyristyä muutamaksi sekunniksi jos vaikka tapahtuisi jotain.


Muitakin hyödyllisiä asioita voi ostaa kylistä kuten parempia päivityksiä ruoskaan. Tässä pelissä sydämet kantavat valuutan virkaa ja niitä tarvitseekin melkoisen läjän jotta saa tavarat ostettua.
Yöllä kylät ovat kiinni ja kuhisevat monstereita mutta niitä tappamalla saa kerättyä kätevästi sydämiä :)
Sydämet nollautuivat kuolemasta mikä on todella ärsyttävää. Saa edetä tosi varovasti jos mielii jotain kallista ostaa.



Kartanot, jossa Draculan ruumiinosia säilytetään, ovat täynnä vihollisia. Eivät nämä kovin hankalia paikkoja ole varsinkaan jos on käynyt hakemassa parempia päivityksiä ruoskaan.
Kartanoiden ärsyttävä puoli on se, että niissä on paljon näkymättömiä lattioita. Tässä pelissä pyhän veden käyttö on etsiä nuo aukot. Todella hauskaa viskoa pyhää vettä jokaiselle pinnalle kun ei tiedä mistä putoaa läpi.
Draculan ruumiinosaa ei niin vaan saakaan vaan siihen on heitettävä tamminen vaarna. Vaarnat on tottakai kertakäyttöisiä. Onneksi jokaisesta kartanosta löytyy heppu, jolta voi sellaisen ostaa. Se maksaa 200 sydäntä, joten kannattaa olla tarkkana, ettei kuole!
Kun Draculan ruumiinosa on saatu haltuun, pitää kävellä kartanosta ulos, aika tylsä ratkaisu.


Kun kaikki ruumiinosat ovat hallussa, lähdetään Castlevaniaan herättämään Dracula henkiin. Dracula taistelussa on kaksi erilaista vaihtoehtoa; maailman helpoin tai älyttömän vaikea. Pelistä löytyy tuli-ase ja sitä käyttämällä Dracula ei pysty liikkumaan mihinkään. Kunhan vain heittelee tulta tasaista tahtia Draculan kintuille, niin taistelu on siinä.
Ilman tätä en ole edes päässyt Draculaa läpi. Aluksi kyllä yritin mutta totesin sen olevan ihan mahdoton ja lähdin sitten etsimään tuli-aseen hyppysiini.



Peli on kyllä melkoisen hyvä mutta nuo kryptisyydet syö pelinautintoa rankasti. Apujen kanssa ihan mainiota menoa! Tässä pelissä on vielä yksi Castlevania -sarjan parhaimmista biiseistä, Bloody Tears. Sitä pääseekin kuulemaan ihan reippaasti :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti