keskiviikko 23. lokakuuta 2019

Spy vs. Spy


Games Beaten: 101/709
Genre: Strategy/Puzzle
Goal: Beat All 8 Levels

Arvosana: 6/10
Vaikeusaste: 4/10

Vakoojan tehtävänä on paeta suurlähetystöstä salaisen salkun kanssa. Salkkuun pitää saada seuraavat tavarat: säkillinen rahaa, passi, avain ja salaisia papereita. Vastassa on myös toinen vakooja jolla on samat aikeet.Toista vakoojaa pitää yrittää estää erilaisien ansojen avulla. Kun salkku tavaroineen on hallussa, pitää paeta lentokoneella ja jättää toinen vakooja nuolemaan näppejään!

Erilaisia ansoja voi laittaa oikeastaan kaikkiin huonekaluihin ja oviin mitä suurlähetystöstä löytyy. Mitenkään ei erota mihin ansat on piilotettu. Tässä on se vaara, että menee itse omaan asettamaansa ansaan jos on unohtanut laittaneensa sen juuri siihen :D


Salainen salkku ja muut tärkeät tavarat on piilotettu näihin huonekaluihin ja ei auta muu kuin kokeilemalla paikantaa ne. Jos ei ollut salkkua hallussa, ei muita tavaroita pystynyt pitämään kädessä kuin yhtä kerrallaan.
Nämä tavarat kannattikin piilottaa helposti muistettaviin huonekaluihin ja lähteä etsimään salaista salkkua.

Pelissä on kahdeksan erilaista suurlähetystöä joiden koko nousee aina ja sisätilat monimutkaistuvat. Loppupään suurlähetystöt ovat jo monikerroksisia.

Tän pelin idean ymmärtämiseen meni hetki. Aluksi luulin että salaista salkkua ja tavaroita on molemmille vakoojille omansa, mutta myöhemmin tajusin että tässähän vain taistellaan yksittäiskappaleista.

Myös se että, kuoleman jälkeen tavaroiden katoaminen hämäsi, luulin että ne olivat lopullisesti kadonneet. Onneksi ne sitten löytyivät sen huoneen jostain huonekalusta mihin kuoli.

Suurlähetystöissä on jokaisessa eripituinen ajastin, sen mukaan miten laaja paikka on kyseessä. Kuoleminen syö aina pienen siivun aikaa pois. Jos aika loppuu, tulee Game Over ja joutuu kyseisen suurlähetystön aloittaa alusta.
Vastustaja vakoojan ajanloppuminen on hyvä juttu, sillä pystyy itsekseen tutkimaan aluetta ilman että toinen häiritsee. Niin pitkään voi yrittää läpäistä kun aikaa on jäljellä.

Suurlähetystöistä löytyy myös muutama ase jotka nopeuttaa toisen vakoojan tappamista. Nämäkin on piilotettu huonekaluihin.
Löytyy myös pari ansoilta suojaavaa tavaraa kuten sateenvarjo oven päälle laitetun vesiämpärin varalle. Ei kyllä tullut juurikaan hyödynnettyä näitä.

Tavaravalikko oli kyllä ankea. Aika tyhmää että kartta oli laitettu tuohon samaan settiin. Jos sitä halusi katsoa, piti aina rullata tavarat läpi. Oishan tuon voinut laittaa vaikka select-napin taakse.

Joskus vakoojan naama muuttui siniseksi ja lähti henki kun astui uuteen huoneeseen. Ilmeisesti huoneessa oli jotain kaasua joka sitten lähti pois poistumalla huoneesta.
Vähän ärsyttävä ominaisuus kuitenkin, varsinkin kun tikapuita pitkin menee kaasuhuoneeseen, tässä kuolee pakosti koska ei kerkeä menemään takaisin edelliseen huoneeseen.

Peli oli melkoisen kankea ja grafiikat välkkyi aina silloin tällöin.
Tästä huolimatta tää oli ihan hauskaa kun pääs paremmin juoneen kiinni.
Ansoja ei tullut hirveesti käytettyä kun tietokonevastustaja oli niin toope että meni välillä omiin ansoihinsa.


Täähän olis huomattavasti hauskempaa jonkun toisen ihmisen kanssa kuin tälleen, mutta läpäistävä oli :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti