torstai 17. lokakuuta 2019

Batman: The Video Game


Games Beaten: 41/709
Genre: Platform
Goal: Defeat Joker (Stage 5-1)

Arvosana: 9/10
Vaikeusaste: 6/10

Jälleen Sunsoftin laatupeli!
Juoni on sama kuin elokuvassa, mihin tämä peli pohjautuu. Gotham Cityssä rikollisuus rupeaa rehottamaan kun rikollisten johtohahmoksi nousee pahamaineinen Jokeri. 
Batman haluaa saada rikollisuuden kuriin ja myös kostaa Jokerille vanhempiensa kuoleman.

Peli on todella synkkä ja tunnelmallinen ulkoasultaan. Myös musiikit ovat ykkösluokkaa.

Batmanilla on perusaseena käytössä nyrkit mutta start-nappulaa painamalla saa muitakin aseita käyttöön kuten bumerangit, aseen tai sirkkelit. Nämä kolme muuta asetta kuluttavat ase-energiaa ja sitä saa takaisin vihollisia tappamalla.
Kannattaa tarkkaan miettiä milloin aseita käyttää sillä edes Game Over tai kentän läpäisy ei täytä palkkia.

Batman osaa myös hyppiä seiniä pitkin ja sitä hyödynnetään pelissä jatkuvasti. Tämä on hauskaa puuhaa mutta vaatii hieman totuttelua että tietää miten pitkälle ja korkealle Lepakkomies loikkaa.

Pelihän on suhteellisen lyhyt, vain viisi kenttää. Näissä kentissä on useampia osuuksia mutta suhteellisen lyhyitä ne ovat silti.


Perinteiseen Sunsoftin ja NESin tyyliin pelin lyhkäisyys on korvattu vaikeusasteella. Peli ei ole ihan sieltä helpoimmasta päästä.
Tässä on kuitenkin loputtomat continuet joten kenttiä voi hangata niin pitkään kuin virtaa riittää. Game Overin jälkeen saa vielä jatkaa samasta kentän osiosta mihin pääsi joten melkoisen armollisesta pelistä on kuitenkin kyse tältä osin.

Kolme ensimmäistä kenttää on suhteellisen leppoisia kolmannen kentän viimeistä osuutta lukuun ottamatta. Neljäs kenttä nostaa sitten vaikeusastetta aika paljon ja on mielestäni pelin hankalin läpäistä.


Tätäkin peliä tuli skidinä hangattua mutta tuloksetta. Taisin silloin kerran päästä viimeiseen kenttään mutta se osoittautui mahdottomaksi.

Kun sitten vanhemmalla iällä viimein otin asiakseni läpäistä tämän niin hankaluuksia oli reilusti.

Viimeinen kenttä ei itsessään ole mikään kovinkaan hankala, yksi pidempi huone ja se on siinä. Ensimmäisellä kerralla kun saapuu pomohuoneeseen, vastassa on jokin muu hahmo kuin Jokeri.
Tämä veijari ei ole kovinkaan hankala kun oppii sen patternin ja on vain tarpeeksi ase-energiaa jäljellä. Sirkkelit tekevät eniten vahinkoa ja niitä kannattaakin käyttää.


Tämän kun pähittää, astuu Jokeri esiin! Hyvä puoli tässä on, että jos ja kun tulee Game Over, ei tarvitse ensimmäistä pomotaistelua käydä enää uudelleen. Pääsee suoraan Jokerin kimppuun. Kenttä pitää kuitenkin aina kahlata uudestaan alusta asti, se rupeaa aika nopeasti puuduttamaan :D

Itselle Jokeri on yksi hankalimmista pomoista mitä olen päihittänyt. Jouduin pitämään välillä ruokatauon ja jättämään pelin pauselle, niin pitkään siinä meni :D
Kesti pitkään oppia väistelemään Jokerin iskuja. Ne tekevät vielä todella paljon vahinkoa. Etenkin aseen laukaukset, ne vievät kolme palkkia energiaa. Kun kokonaisenergiamäärä on vain kahdeksan, ei kovinkaan montaa kutia pystynyt vastaan ottamaan.
Salamahyökkäys oli vaikea oppia väistämään. Pitää seisoa melkoisen tarkasti oikeassa kohdassa että ei osu siihen.


Pelissä on hieno bugi tai ominaisuus, että kun hakkaa vihollista ja on sen hitboxin sisällä, niin ei menetä itse energiaa ollenkaan. Ihan kätevä joissain tiukoissa hyppykohdissa missä vihollinen on kielekkeen päällä. Luultavasti tämä on laitettu ihan tarkoituksella että olisi helpompi käydä lyömässä tasanteiden päällä olevia vihollisia.

Joka tapauksessa tämä kikka toimii todella hyvin Jokeriin, siksi siihen on paras käyttää vain pelkkiä nyrkkejä. Jokeri tykkää juoksennella huonetta ympäri ja paras tapa on vain hakata ilmaa ja Jokeri juoksee suoraan nyrkkeihin. Itse ei tässä hommassa ota vahinkoa. Joskus jos ajoitus kusee hieman niin saattaa ottaa itse iskun Jokerista mutta tämä ei ole kovinkaan yleistä.

Tarkat väistelyt, lyöntien oikein ajoitukset ja pään kylmänä pitäminen pistää Jokerin viimein kanveesiin.

Näin Batman on saanut kostonsa tehtyä!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti