torstai 17. lokakuuta 2019

Jurassic Park


Games Beaten: 42/709
Genre: Action/Adventure
Goal: Get to the Helipad (Level 6)

Arvosana: 4/10
Vaikeusaste: 7/10

Pitäähän sitä hyvien pelien jälkeen vähän heikompaakin tulla, muuten menisi pelkäksi kehumiseksi. Tässä on oiva annos T-Rexin ulostetta.
Elokuvan mukaisesti Dr. Alan Grant joukkoineen saapuu Isla Nublarille tarkastamaan miljardööri John Hammondin dinosauruspuistoa. Hommahan menee melkolailla poskelleen kun päätietokoneeseen tulee "vika" Dennis Nedryn toimesta mikä aiheuttaa sähköjen katkeamisen koko saarelta.
Tämän seurauksena dinosaurukset pääsevät valloilleen ja alkaa suuri selviytymisoperaatio. John Hammondin lapsenlapset ovat dinosaurusten armoilla ja Dr. Alan Grant yrittää pelastaa heidätkin samaan syssyyn.
Lopulta saareen saadaan sähköt takaisin ja Alan onnistuu lähettää radioviestin pelastusjoukoille. 

Pelissä ammutaan paljon dinoja ja kerätään niiden munia. Tietyltä alueelta kun kerää kaikki munat, saa käyttöönsä avainkortin jolla pääsee muille alueelle kentässä.
Näpräillään erilaisia tietokoneita jotka sitten avaavat uusia reittejä, tuhotaan Velociraptoreiden pesäluolia, pistetään T-Rexiä kuonoon, kaikkea pientä kivaa!


Kaverilta kun tämän lainasin junnuna, niin en päässyt kolmatta kenttää pidemmälle. Peli on erittäin hankala ja armoton. Tässä vielä englannin osaamisella on iso rooli joten ei ollut toivoakaan läpäisystä.
Vaikeiden pelien tyyliin tässä on muutama continue ja sitten peli alkaa alusta.

Tässä sitten yhtenä kesänä otin pelin syyniin ja halusin viimein läpäistä tämän. Onnistuihan se mutta ei ollut mikään miellyttävä kokemus. Pari päivää grindausta ja kiroilua siihen meni :D

Pelissä ei ole graafisesti eikä musiikillisesti mitään vikaa, musiikit eritoten ovat loistavat. Hahmon kontrollointikin on ihan hyvää, mitä nyt pienempiin dinosauruksiin osuminen on välillä melkoisen tuskallista.
Hitboxit ovat myös välillä vähän turhan isot, liian herkästi tulee osuma vaikka selkeästi väistää esteen. Tätä tapahtuu etenkin hyppiessä.

Ammuksia on useita erilaisia ja niitä on ripoteltu pitkin kenttiä. Dinosaurukset pudottavat aina ammuksia. Perus ammuksilla pienen dinon tappaa yhtä monella laukauksella kun siitä saa takaisin. Eli tilanne on plus miinus nolla. Isompien dinojen kanssa jää aina miinukselle.
Tehokkaammilla ammuksilla dinot kuolevat helpommin ja näin on hyvä kerätä perus ammuksia varastoon. Kaikkein tehokkaimpia ammuksia eli sinisiä ja punaisia kannattaa käyttää säästeliäästi, sillä ne ovat hyviä T-Rexiä vastaan.
Punaiset eli bola -ammukset eivät ole ihan niin tehokkaita kuin siniset pallot, mutta niillä on helpompi osua kun kerralla lähtee kolme ammusta pyörivällä liikkeellä. Itse säästin punaisia ammuksia loppuun saakka ja minulla olikin täysi varasto T-Rexiä varten :)

Peli sisältää vain kuusi kenttää mutta ne kaikki ovat melkoisen pitkiä.

Ensimmäisen kentän tehtävänä on löytää Tim ja pelastaa hänet Triceratopsien jaloista. Kerätään vähän dinosaurusten munia ulkoa ja sisätiloista saaden avainkortteja eri paikkoihin. Lopulta pääportti aukeaa jurapuistoon ja sieltä Tim jo löytyykin!
Triceratopsit tulevat isona laumana ruudun yläreunasta alareunaan ja tehtävänä on väistellä niitä tietyn ajan verran. Tim seuraa Alania kuin pieni koiranpentu jonka vuoksi tässä ei ollut hirmuisia ongelmia. Jos jompi kumpi jää tallotuksi, menettää pienen määrän energiaa.

Toisessa kentässä pitää Lex pelastaa T-Rexiltä. Hommat lähtee vähän isommalle vaihteelle! Kentän idea ei hirveämmin eroa ensimmäisestä, keräillään munia ja avainkortteja. T-Rex on sitten ihan toinen juttu ja tähän päättyi skidinä monet yritykset. Lex jostain syystä käy vähän hitaammalla kun Tim ja ei oikein meinaa pysyä Alanin perässä.
Ongelmallisen tästä tekee se, että toisin kuin ekassa pomossa, tässä voi kuolla yhdestä iskusta. Jos T-Rex syö jomman kumman hahmoista, menettää elämän. T-Rex on nopea ja hitaan Lexin kanssa väistäminen on miltei mahdotonta. Onneksi tästä taistelusta löytyi turvallinen kohta jossa voi seisoa osumaa ottamatta!
Oikeassa ylänurkassa on pieni ruohomätäs ja sen takana kun seisoo, ei voi joutua syödyksi. Joskus saattaa energiaa menettää jos sattuu olemaan vähän huonossa asennossa mutta se ei haittaa. En tiedä oliko tämä tarkoituksellista koska tämä mätäs on ainut räikeämpi kohta koko ruudussa.

Kolmas kenttä oli sitten se mitä pidemmälle en skidinä päässyt. Aluksi kerätään perinteiseen tapaan munia jotta saa avainkortin taloon mistä kytketään virrat päälle. No, tämä nyt oli vielä helppo oivaltaa pienilläkin aivoilla.
Seuraava vaihe onkin sitten ihan bullshittia. Mennään isoon rakennukseen joka on täynnä tietokoneita. Tietokoneet pitää kytkeä päälle oikeassa järjestyksessä eli rakennusta saa ravata ympäriinsä. Dinosaurukset vielä spawnaa uudestaan joten niitä saa olla kokoajan varomassa.
Ilman englannin taitoa ei ollut hajuakaan mitä piti tehdä. Kentässä ei ole pomoa vaan se päättyy viimeisen tietokoneen aktivoimiseen.


Neljännessä kentässä yllätys yllätys keräillään munia ja avainkortteja. Käydään rakennuksesta hakemassa pommeja joilla pitää räjäyttää Velociraptorien pesäluolat. Reitti ulos kannattaa opetella hyvin, etenkin pisimmässä luolassa sillä pommin räjähdysaika ei ole kovin pitkä.

Viides kenttä on minusta kaikkein ärsyttävin. Nyt yritetään saada radioviestiä pelastusjoukoille jostain laivasta. Laivan kannella on ihan kiva tepastella mutta ongelmia tuottaa laivan sisäpuoli. Täynnä sähköansoja ja heikkojen hitboxien takia täällä menee elämiä reilusti.
Kentän puolessa välissä on toinen Triceratops väistely, tällä kertaa onneksi iman Timiä. Tämä on huomattavasti hankalampi sillä Triceratopsit tulevat melkoisella vauhdilla päälle. Tässä ottaa melkein pakosti muutaman osuman.



Viimeisessä kentässä ollaan ja se on lähes kopio toisen kentän ulkoasusta. Tämä on tehty vielä mahdollisimman ärsyttäväksi ravaamiseksi eri avainkorttien perässä. Kerää muutaman munan ja saa avainkortin mikä käy oveen joka sijaitsee toisella puolella kenttää, hienoa.

Sitten ollaankin viimeisen pomon kimpussa. Se on ihan samanlainen T-Rex taistelu kuin toisessakin kentässä, erona on ainoastaan että nyt on molemmat Lex sekä Tim mukana. Sama ruohomätäs kikka toimii myös tässä mutta pitää olla hieman tarkempi sijainnin kanssa kun on enemmän porukkaa sen takana piilottelemassa.
Tätä taistelua varten kannatti säästää reilusti tehokkaampia ammuksia sillä T-Rexillä on melkoisesti energiaa.


Tähän mennessä peli ei kuulosta yhtään hullummalle! No, minäpä kerron minkä takia tämä saa minulta niin huonon arvosanan.

Kentät ovat täynnä kysymysmerkkilaatikoita. Koskaan ei tiedä mitä laatikon sisällä on. Joskus laatikko voi sisältää energiaa tai lisäelämän. Vähän huonommassa tapauksessa laatikosta menettää energiaa tai elämän kokonaan.
Tämä on niin paska systeemi että ei mitään järkeä. Peli on muutenkin todella vaikea ja elämiä kuluu ja sitten hädän hetkellä toivoo saavansa lisää energiaa laatikosta mutta sehän viekin hengen kokonaan. Erittäin hauska arpoa että uskaltaakohan laatikon ottaa vai ei.
Näitä vittuilulaatikoita on vielä enemmän kuin hyödykkeitä, bravo! Laatikoiden sisältö on aina sama ja jos on hyvä muisti tai haluaa kirjata sijainnit ylös, niin kyllähän se sitten sujuu.
Tämmöistä ei pitäisi olla missään pelissä, etenkään sellaisessa jossa ei ole loputtomia continueja.

Mulla meni niin hermo tähän syteemiin että katsoin Let's Play videosta laatikoiden sisällöt samalla kun pelasin. Ei ollut mielenkiintoa aloittaa peliä monta kertaa alusta tälläisen asian takia.

Ärsyttää sillä ilman tätä peli olisi ollut todella hyvä. Nyt tämä saa kuolla sukupuuttoon osaltani niin kuin dinosauruksillekin kävi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti