perjantai 16. joulukuuta 2022

Mario's Time Machine


Games Beaten:
349/709
Genre: Puzzle
Goal: Defeat Bowser (Door 8)

Arvosana: 6/10
Vaikeusaste: 3/10

Bowser on taas pahanteossa ja tällä kertaa tämä kilpikonna on saanut haltuunsa aikakoneen nimeltä Timulator. Aikakoneen avulla hän kerää historiallisia esineitä menneisyydestä. 
Keräämisen jälkeen Bowser siirtää esineet museoonsa ja tuhoaa aikakoneen! Tästä seuraa, että historia menee aivan mullin mallin, tulevaisuus kääntyy ympäri ja tämä saattaa muuttaa aikaa...jopa lopullisesti.
Sinun tehtävänäsi on auttaa Marioa ennen kuin Bowser kerkeää toteuttaa suunnitelmansa.

Pitkästä aikaa valitsin ihan itselleni pelin ja tälläinen helmi sieltä valikoitui! Rehellisesti sanottuna tämä ollut ollenkaan hullumpi tekele :D
Jos tämän olisin lapsuudessani saanut, olisin ollut todella pettynyt, mutta näin aikuisena tälläinen tasohyppely/historiapeli oli ihan mainio.
Kyseessä on toinen näistä opetuspeleistä Mario -teemalla. Mario astuu sisään Bowserin museoon ja sisältä löytyy seitsemän ovea joiden takaa kaksi historiallista esinettä kustakin.
Esinettä ei suinkaan saa suoraan näppiin vaan ensin täytyy pelata klassista Mario Bros. -minipeliä. Kun viimeinen Koopa Troopa on tuhottu, pudottaa hän esineen.
Esineen keräämisen jälkeen hypätään keskellä olevaan putkista väsättyyn aikakoneeseen. Ylälaitaan ilmestyy vuosilukuja ja näistä sitten itse pitää päätellä, mihin aikakauteen esine mahdollisesti kuuluu.
Jos esineen ja aikakauden keksiminen tuntuu ylitsepääsemättömältä, voi edetä seuraavaan oveen ja testata löytyisikö sieltä hieman selkeämpi esine.




Kun aikakoneella pääsee perille, alkaa tämä peli muistuttaa etäisesti perinteistä Mariota. Näistä "kentistä" löytyy tuttuja Koopa Troopia, mutta poikkeuksellisesti ne eivät tee minkäänlaista vahinkoa. Myös rotkot ja muut esteet loistavat poissaolollaan koska pelissä ei voi kuolla lainkaan.
Näissä kentissä tavoitteena on viedä oikea esine oikeaan kohtaan aluetta. Kentistä löytyy infopalikoita joista saa vinkkejä, mikä esine kyseiseen aikakauteen kuuluu ja mahdollisesti mihin se täytyy asettaa.
Vaikka oli oikea esine hallussa, oikean kohdan löytäminen oli haastavaa. Esimerkiksi Newtonin omena täytyi asettaa puun päälle, ei sen alle. 
Jos hallussa oli väärä, aikakauteen kuulumaton esine tai esinettä yritti laittaa hieman väärään kohtaan, jokin lintu kävi hakemassa esineen pois ja se täytyi käydä hakemassa uudelleen tästä Mario Bros. -minipelistä. Väärän esineen viemisestä rankaistiin vielä niin, että joutui itse kävelemään takaisin aikakoneelle, kentästä ei päässyt pois suoraan :(
Kun oikean esineen sai palautettua sille kuuluvalle paikalle, peli antoi näppärästi salasanan! Ihan hyvä asia ajatellen joitain nuorempia pelaajia, sillä näin pystyi seikkailua jatkamaan siihen mihin oli päässyt :)




Eipä tämän pelin kanssa suurempia ongelmia ollut. Esineet löysivät paikkansa kivuttomasti muutamaa lukuun ottamatta. Newtonin omenan paikkaa etsin hieman pidemmän aikaa ja kävin välillä seikkailemassa muualla kun en jaksanut samaa testailu rumbaa harrastaa.
Hieman ärsyttävänä puolena oli, että vuosilukuihin ei tullut minkäänlaista merkintää mihin oli saanut vietyä oikean esineen. Välillä vahingossa tuli mentyä väärään aikakauteen, mutta onneksi niistä pääsi nopeasti pois. Olisihan nämä toki voinut paperille merkitä, mutta en jaksanut nähdä vaivaa.
Joka tapauksessa, vinkkien etsiminen oli kivaa ja esineiden oikeaa aikakautta oli mukava pähkäillä. Onneksi tässä ei ollut mitään vale vuosilukuja vaan kaikkiin täytyi jokin esine palauttaa.



Kun nämä seitsemän ovea oli koluttu ja kaikki 14 esinettä palautettu oikeille paikoilleen, pääsee viimeisen testin pariin! Tässä täytyi vastata oikein kolmeen peräkkäiseen kysymykseen. Tämä tuli kädetettyä pari kertaa kun sähläsin jokin kysymyksen kanssa :D
Kysymykset liittyivät kaikki kentistä löytyviin infopalikoihin. Jos kysymykseen vastasi väärin, peli ystävällisesti vei suoraan tähän aikakauteen ja pystyi käydä infopalikat läpi jos oli tarvis.
Kun oli saanut vastattua oikein kolmeen peräkkäiseen kysymykseen, pääsi haastamaan Bowserin. No, läpsyttelyähän tämä taistelu oli - kolme hyppyä päälle ja peli oli siinä.




En olisi kyllä uskonut, että nautin tästä pelistä. Huomattavasti parempi kuin tämä toinen opetuspeli Mario is Missing!. Nyt tiedän, että sana "Dinosaur" tulee kreikan kielen sanoista "Terrible Lizard", jännittävää!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti