lauantai 26. joulukuuta 2020

Bases Loaded II: Second Season


Games Beaten:
250/709
Genre: Sports
Goal: Win World Series (79 Games)

Arvosana: 3/10
Vaikeusaste: 5/10

Tällä hetkellä olo on hyvin raukea koska tämä megalomaaninen projekti on takanapäin.

Olin hyvin varautunut tämän pelaamiseen sillä tein päätöksen, että tämä toinen osa on pelattava 200-300 -pelin välimaastossa.
Sehän sitten löysi paikkansa puolesta välistä.

Pelihän on ensimmäisen osan kaltaista pesistä ainoastaan sillä erolla, että tässä joutui oikeasti pelaamaan ottelut eikä vaan "juustoilla" niitä läpi.
Toki tästäkin löytyi pienet juustot, mutta ei läheskään ykkösen mittakaavassa.

Ensimmäisestä osasta poiketen, tässä täytyi voittaa 79 ottelua 80 sijaan. En tiedä mihin se yksi ottelua hävisi :D
Vaikka pelin tavoitteessa sanotaan, että 79 ottelua täytyi voittaa, niin tämä ei pitänyt täysin paikkaansa.
Näihin otteluihin mahtui yksi tasapeli ja kaksi häviötäkin ja ei tullut mitään ylimääräistä pelaamista, peli vain antoi uuden koodin seuraavaan otteluun.
Ilmeisesti täytyi olla tietty määrä voittoja jotta pääsisi loppuotteluihin.

Joka tapauksessa, ensin täytyi pelata 74 liigaottelua jonka jälkeen tuli vielä viisi maailmanmestaruusottelua.



Kun ottelun voitti, tuli jonkinlaisia kehittymiskäyriä ja näki miten mikäkin pelaaja on kehittynyt.
En tajunnut tästä juuri mitään, välillä arvot olivat reilusti plussalla ja välillä miinuksella. Ne saattoivat vaihdella rajusti peräkkäisten otteluiden jälkeen :D
En tiedä, vaikuttiko ottelun tapahtumat miten rajusti näihin. En kyllä huomannut juurikaan mitään muutoksia pelaajissa vaikka arvot vaihtelevatkin, ehkäpä tämä oli vain joku kosmeettinen juttu.

Valitsin tietysti statseiltaan parhaan joukkueen eli New Yorkin. Tämän pelin kanssa ei edes kannattanut harkita mitään muuta :D

Ja niin lähdin mustavalkoisen joukkueen kanssa urheasti etenemään, mutta jo alkumetreillä tuli pahasti pataan.
Vastustajat tuntuivat mahdottomilta ja ne voittivatkin monia pelejä putkeen. Tämä ei minulle kelvannut ja resetin kautta saman vastustajan kimppuun kunnes se taipui.
Tähän saattoikin mennä useampi tunti ja eteneminen oli tuskallisen hidasta.



Ongelmana oli lähinnä syöttäminen. Vastustajat osuivat palloihin todella isolla prosentilla ja tekivät paljon juoksuja. Jos päästi vastustajan pelaajan kakkospesälle, melkein takuuvarmasti ne onnistuivat siitä juoksun saamaan, polttaminen oli hankalaa.
Hieman TMR:n läpäisyä silmäillessäni huomasin, että hän käytti paljon syöttäjää no: 13 eli Stameria. Tietynlaisella heittotyylillä vastustaja ei osunut juurikaan palloihin vaan paloi samantien.
Yritin kopioida tätä tyyliä huonolla menestyksellä. Luovutin ja rupesin tutkailemaan muita syöttäjiä. Löytyikin sellainen itselle sopiva, numerolla 17 pelaava Taksen.
Onnistuin kehittämään syöttötavan johon ei viholliset osuneet juuri ollenkaan, noin 80% syötöistä lyötiin ohi. Tämä meni niin, että ensin näpäytti ylöspäin ja A-nappia samaan aikaan. Tämän jälkeen painoi yläviistoon lyöjän suuntaan. Suunta riippui kumpi kätinen lyöjä oli.
Syöttäminen ja lyöminen on jaettu yhdeksänosaiseen ruudukkoon. Jostain syystä kun Taksenilla syötti tähän tiettyyn kulmaan, ei vastustaja onnistunut lyömään palloon.

Tämän kikan avulla etenin hetken aikaa ihan leppoisasti, riippui ihan tuosta 80/20% tuurista miten ne osuivat palloon. 
No, hommahan sitten tyssähti täysin matsiin 16. Tämä kikka ei enää toiminutkaan kun vastustajat pahenivat.

Piti keksiä jotain muuta, sillä jumitin tässä matsissa tunteja. Näin jälkeen päin ajateltuna tämänhän olisi voinut vaan hävitä ja siirtyä seuraavaan, mutta onneksi en näin tehnyt, sillä sai arvokasta oppia tämän kanssa taistellessa josta oli paljon hyötyä myöhemmissä peleissä.

Pienet vinkit jälleen TMR:n läpäisystä ja sieltähän löytyikin pelin isoin juustoilu, pelaajien polttaminen.
Jostain syystä kun vastustajan pelaaja pääsee ensimmäiselle pesälle ja tämän jälkeen rupeaa heittelemään palloa ensimmäisen ja kotipesän välillä, saattaa ykköseltä kotipesälle heitettäessä vastustajan pelaaja lähteä kirmaamaan kakkospesälle.
Oikeanlaisen ajoituksen turvin, juuri ennen kuin vastustajan pelaaja on pääsemässä kakkospesälle heittää pallon sinne, yrittää pelaaja päästä takaisin ykköselle. Nyt on vastustan ukko saatu mukavaan jumitilaan.
Tässä vaiheessa voi valita kummalle pesälle pelaajan polttaa, täytyy vain heittää pallo kohti pesää juuri kun pelaaja on syöksymässä siihen.
Aivan mahtava kikka, tämän avulla ei pelaajat pääse ensimmäistä pesää pidemmälle :)

Oli toki tämänkin kikan kanssa pieni mahdollisuus häviöön, sillä välillä ei vaan saanut millään juoksuja tehtyä, palloon osuminen oli tiukassa :D
Tai sitten lyöty pallo lensi suoraan jonkun räpylään, miten ne vastustajan pelaajat sattuivatkin olemaan melkein aina oikeassa paikassa.
Sitten vastustaja välillä teki kunnareita ja jos itse ei ollut onnistunut kun yhden juoksun saamaan, turpiin tuli...

Ilman tätä polttokikkaa, loppupään matsit olisivat olleet ihan jäätävän vaikeita. Kyllä ne olisi päässyt tuurin avulla viimein läpi, mutta aikaa olisi kulunut melkoisesti.
Tässähän kävi nimittäin niin, että nämä syöttöjuustoilut heikkenivät koko ajan mitä pidemmälle pelissä eteni. 80/20% osumat olikin muuttunut 30/70%.



Otin vielä toisen syöttäjän Taksenin kaveriksi, numerolla 11 pelaavan Abbeyn. Tällä pelaajalla heittokohta oli täysin päinvastainen, piti heittää alaviistoon. Mutta hyvin toimi, jopa paremmin kuin Taksenin heitot, sillä monesti jos pelaaja osui palloon, se vieri vain pienen matkan ja pelaaja oli helppo polttaa ensimmäiselle pesälle.
Pelissä on jännä mekaniikka, että voiton jälkeen samaa syöttäjää ei voi käyttää hetkeen. En tiedä onko tämä jossain virallisissa Baseballin säännöissä, en ole lajia seurannut.
Kuitenkin resetin avulla sai tämän syöttäjän samantien takaisin, ilmeisesti koodausvirhe?
En kuitenkaan jaksanut aina joka matsin jälkeen alkaa näppäilemään salasanaa joten kahden matsin putki kahdella hyvällä syöttäjällä maistui :)



Peli heitti vielä yhden ihanan kierrepallon naamaan. D.C. joukkueella oli niin vittumainen syöttäjä, että sen heittoihin ei vaan osunut millään. Ensinnäkin se heitti erittäin kieroja heittoja ja toisekseen jos sattui tulemaan suora heitto, meni maila pallosta läpi. Todella mukava bugi ja reilu syöttäjä :D
Yksi matsi päättyi tasapeliin ja toinen D.C.n voittoon kun en vaan enää jaksanut yrittää tämän bugisen paskan kanssa.
Joskus jos syöttäjä heitteli paljon laittomia putkeen, vastustaja vaihtoi syöttäjää. Tämä ei helpolla onnistunut, mutta jos näin tapahtui, se oli pelastus. Ei muut syöttäjät olleet ihan niin vittumaisia kun tämä numero 15.

Kyllähän tässä muitakin bugeja oli kuten pelaaja heittää väärälle pesälle tai ihan täysin väärään suuntaan vaikka siellä ei ole ketään. Erittäin rasittavaa kun selvästi painoi heiton oikeaan suuntaan.
Välillä pelaajat eivät millään meinanneet siirtyä seuraavalle pesälle tai takaisin aikaisemmalle vaikka kuinka takoi nappeja. Paloin monesti hyvistä asemista tämän takia kun pelaaja ei vaan lähtenyt etenemään tarpeeksi aikaiseen.

En voi ymmärtää että kun tehdään tälläinen isokokoinen jatko-osa ja vielä luultavasti samalla moottorilla kuin ensimmäinen, eikö tätä olisi voinut hioa vähän paremmin.

Kun liigamatsit olivat ohi, jäljellä oli enää viisi matsia L.A.:ta vastaan. Olipa positiivinen yllätys, että tämä joukkue oli ihan läpsyttelyä.
Syöttivät suoria ja ne oli helppo polttaa jos joku onnistui pääsemään ensimmäiselle pesälle. Vanha kunnon syöttö juustoilu toimi tätä vastaan melko hyvin :D
Yhden pelin hävisin kun en vaan saanut millään juoksua tehtyä ja L.A. pisti pari kunnaria pöytään.






Tuskien taival on nyt onneksi ohi. Niin puuduttavaa pelata 20-30min yhtä matsia ja varsinkin jos sen joutui uudelleen pelaamaan :D
Jos onnistuin saamaan ensimmäisissä vuoropareissa reilusti juoksuja, nopeutin muita vuoropareja tekemällä omilla lyöntivuoroilla pelkkiä näpyjä jotta pelaajani palaisi nopeammin.
Tätä tuli käytettyä varsinkin pelin loppupuolella kun alkoi kaikki asiat olemaan hyvin lihasmuistissa.




Vielähän tuolla olisi monta pesispeliä jäljellä ja ah niin ihanat Bases Loaded 3 ja 4, mutta ne ovat onneksi hieman lyhyempiä kuin tämä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti