torstai 2. heinäkuuta 2020

Mario Bros. Classic Series


Games Beaten: 227/709
Genre: Platform
Goal: Finish Phase 23

Arvosana: 7/10

Vaikeusaste: 4/10


Ihmettelin kun tämä peli oli kaksi kertaa läpäisylistalla.
Pelin aloittaessani huomasin, että NTSC ja PAL -versioiden välillä on yllättävän paljonkin eroavaisuuksia.
Myös läpäisytavoitteet ovat erilaiset - jenkissä riittää kun läpäisee tason 18, tässä euroversiossa täytyy tykitellä vielä viisi tasoa lisää.

Marion kontrollointi on tässä huomattavasti sulavampaa kuin jenkkiversiossa. Jotenkin aivot vetivät tilttiin, kun on aina tullut pelattua jenkkiä ja Mario ei liikkunutkaan niin kankeasti.
Vihollisten tappaminen onnistui räväkämmin kun tasoille pääsi hyppimään paljon ketterämmin.


Vihollisten spritet oli myös muutettu. Kilpikonnat näyttivät enemmän "Mariomaisilta" ja ne hauskasti hyppäsivät kilvestään ulos jos niitä ei onnistunut tuhoamaan.
Tulipallojen kokoa oltiin muutettu radikaalisti isommaksi. Jenkissä niiden väistäminen oli suhteellisen helppoa, tässä sai panikoida ja juosta karkuun niiden ison kokonsa vuoksi.


Aina kun tasoon tuli uusi vihollinen, siitä oli pieni esittely video kuinka vihollisen kanssa pitäisi menetellä.
Ihan hauska, vaikkakin turha ominaisuus, lähes kaikki viholliset kun kuolevat laakista, vain rapuja täytyy iskeä kaksi kertaa jotta ne lentävät kumoon :D


Viimeisenä uutuutena loppupään kenttiin oltiin laitettu putoavia jääpuikkoja. Kaksi ylintä tasannetta olivat jäisiä ja puikot tippuivat niistä satunnaisesti.
Kuolin useamman kerran näihin kun ei ollut tottunut tämmöisiä seurailemaan. Loppupään tasoissa oli muutenkin melkoinen sekasorto meneillään ja sitten piti vielä jääpuikkojen putoamista seurailla :D


Bonustasoihinkin oltiin laitettu pientä uudistusta. Kahdesta viimeisestä bonustasosta lattia muuttui näkymättömäksi. Eipä tällä niin merkitystä ollut, helposti muisti missä alustat sijaitsivat.
Eikä bonustasoja tarvinnut edes läpäistä.
Hauska että viimeinen taso oli tässäkin bonustaso, sai huokaista helpotuksesta ja rennosti läpäistä peli :)


Sama homma kuin jenkissä, tämä looppaa tietyn pisteen jälkeen ja tässä se on tuo taso 23. Periaatteessa kun kerta uudistuksia oltiin tehty, olisi tähän voinut jonkun kiinteän lopunkin tehdä.

Hauska peli, tykkäsin tästä enemmän kuin jenkkiversiosta juurikin näiden hyvien uudistusten takia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti