lauantai 4. tammikuuta 2020

Wheel of Fortune: Featuring Vanna White


Games Beaten: 181/709
Genre: Party
Goal: Win a Single Game (Round 5)

Arvosana: 7/10
Vaikeusaste: 6/10

Onnenpyörä!

Pitihän se tämäkin pelisarja korkata, näitä kun NESillä riittää :D

Oli kyllä säännöt hieman päässeet unohtumaan vaikka penskana tuli telkkarista Suomi-versiota seurattua ahkerasti.

Eli veikataan eri aihe-alueisiin liittyviä asioita. Kirjain kerrallaan availlaan sanoja ja missä tahansa vaiheessa voi veikata oikeaa vastausta.
Aluksi pyöräytetään onnenpyörää ja toivotaan että se pysähtyy mahdollisimman ison rahasumman kohdalle. Rahasumman saa pitää jos onnistuu löytämään aihealueesta löytyvän konsonantin. Kirjain Y on siirretty konsonanttien joukkoon, ilmeisesti sen harvinaisuuden vuoksi.
Mitä enemmän samaa kirjainta löytyy, sitä enemmän tulee rahaa. Vokaaleita täytyy itse ostaa ja kannattaakin tarkkaan miettiä missä vaiheessa sen tekee. Vokaalit oli hieman hinnakkaita, ne maksoivat 350$ laaki.

Jos sana ei sisällä kirjainta mitä veikkasi, siirtyy vuoro seuraavalle.

Onnenpyörästä löytyy myös rosvosektori josta menettää kaikki kerätyt rahat, ohisektori joka siirtää vuoron seuraavalle ja ilmainen pyöritys jonka voi käyttää missä vaiheessa peliä haluaa.


Kun joku haluaa veikata oikeaa vastausta ja saa sen oikein, saa hän pitää sillä hetkellä hallussaan pitämät rahat ja ne siirtyvät kokonaispottiin. Kellä on lopussa eniten rahaa, pääsee bonuskierrokselle.
Muut pelaajat eivät saa pitää omia rahojaan.
Välillä kannatti taktikoida ja veikata oikeaa vastausta vaikka omat rahat oli nollissa. Koska muut eivät saa pitää rahojaan, näin pystyi pudottamaan vastustajat isoiltakin summilta nolliin jos sattui oikean vastauksen saamaan.

Neljä kierrosta pelataan ja niiden aikana on yritettävä kerätä mahdollisimman paljon rahaa jotta pääsee bonuskierrokselle.


Bonuskierros eroaa normaalikierroksista siten, että siinä käännetään automaattisesti kirjaimet R,S,T,L,N ja E. Tämän jälkeen pelaajalla on 15 sekuntia aikaa valita kolme konsonanttia ja yksi vokaali.
Sitten vain toivotaan että mahdollisimman moni näistä kirjaimista osuisi arvattavaan kohteeseen. Nyt pelaajalla on 60 sekuntia aikaa syöttää puuttuvat kirjaimet.

Kun tämän veikkaa oikein, voittaa pääpalkinnon ja peli on läpi!

Sen verran tätä on helpotettu että veikattavaa kohdetta voi muokata missä vaiheessa vaan, kun normaalistihan olisi vain yksi veikkaus.

Tässä oli todella pirullisia aihe-alueita ja kohteita.

Välillä ei ollut hajuakaan kuka kyseinen henkilö tai asia mahtoi olla, ihan tsägällä sai kirjaimet oikein :D


Peli sisälsi kolme eri vaikeusastetta. Kaipa niiden ero on, että tietävät helpommin oikean vastauksen. Aika hyvin nämä Easy -tason tietokoneetkin oikeat vastaukset kaivoivat.

Välillä homma kaatui jo alkukierroksille ja tietokonepelaaja pääsi bonuskierrokselle. Pirullinen tuuri ja vastausten vaikeus oli syynä tähän.

Bonuskierrokset menivät aikalailla penkin alle, sillä valitsemani kirjaimet olivat täysin vääriä, yleensä yksi tai kaksi kirjainta tuli veikattavaan kohteeseen :D
Yhdellä kerralla oli melkein kaikki kirjaimet auki mutta ei vaan pää toiminut ja oikeaa vastausta ei löytynyt.


Läpi menneellä kierroksella meinasi homma kusta jälleen kerran. Oikea vastaus oli "The Long Hot Summer" ja aihe-alueena "Title". Muut sanat sain kyllä oikein mutta jostain syystä siinä kellon raksuttaessa "Long" -sana ei meinannut millään muotoutua oikein.
Onneksi tässä oli korjausmahdollisuus ja kellossa taisi olla 15 sekuntia jäljellä kun keksin oikean sanan.

Sain palkinnoksi hienon kellon, jee...olisihan se urheiluauto kelvannut mielummin!


On kyllä pirullinen peli. Välillä kun ei raksuta niin ei raksuta. Bonuskierrokselle kun sattuu joku älyttömän pitkä kohde, niin siinähän sitä yrität sitten pähkäillä.
Tässä olisi voinut helposti mennä vaikka päiviä tai sitten hyvällä tuurilla yksi kierros.
Yhtään samaa veikattavaa kohdetta ei tullut vastaan, kyllä tähän on saatu mukavasti uudelleenpelaamisarvoa. Pelin kannen mukaan tämä sisältää yli 2000 uutta veikattavaa kohdetta joten ei ihme että samoja ei tullut :D

Pakko mainita vielä hienosta ominaisuudesta joka tekee pelistä paremman; ennen kierroksen alkua, select -napilla pystyi valitsemaan uuden aihe-alueen jos sattui tulemaan sama kohde vastaan. Tämä on hyvä ominaisuus jos porukalla pelaa ja joku pelaajista on jo aikaisemmin kyseistä kohdetta veikkaillut.
Itse menin vaan pelin ehdottamalla aihe-alueella.  Jos olisi sama tullut vastaan, niin sitten olisi tullut. Tietenkään tätä ei voinut hyödyntää bonuskierroksella, se olisi ollut jo vähän liian älytöntä :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti