tiistai 5. marraskuuta 2019

City Connection


Games Beaten: 143/709
Genre: Platform
Goal: Beat Course 6 "Tokio" (Loops After)

Arvosana: 5/10
Vaikeusaste: 4/10

Tätä tuli junnuna pelailtua pirakasetilta mutta en tainnut päästä toista kenttää pidemmälle :D
Ideana on ajella jokaisen tienpinnan päältä jotta ne maalautuu valkoiseksi. Poliisit eivät oikein pidä tästä toiminnasta ja ne yrittävätkin estää maalaamisen. Kentistä löytyy öljytynnyreitä joilla voi heittää poliiseja.
Liukas öljy laittaa poliisiautot pyörimään paikallaan ja ne voi tuhota ajamalla niitä päin. Muussa tapauksessa poliisiautot tuhosivat pelaajan auton kerrasta.


Matkaa tehdään ympäri maailman maalaillen tienpintoja. Ilmeisesti tässä vähän niin kuin yhdistetään maailmaa maalaamalla, näin voisi pelin nimestäkin päätellä :P

Kuudessa kohteessa käydään, sitten rupeaa peli loopaamaan. Löytyy New York, Lontoo, Pariisi, Frankfurt, New Delh ja Tokio.

Alkuperäisessä Famicom -versiossa päähahmo on nainen mutta NTCS -versioon oltiin jostain syystä vaihdettu blondi mies. No, ainakin kenttien väliset kuvat olivat hienompia tässä kuin Japanin versiossa.


Tiet ovat hienosti useassa eri kerroksessa ja autolla pitääkin hyppiä päästäkseen niitä maalaamaan. Reunojen maalaaminen oli vähän hankalampaa jos halusi pysyä samalla tasolla.
Piti ajaa ihan reunalle ja sitten vaihtaa suuntaa juuri oikealla hetkellä ettei putoaisi. Välillä tämä ei onnistunut ja putosi alemmalle tasolle.

Autolla ei voinut heti suunnanvaihtamisen jälkeen hypätä, vaan piti odottaa animaatiota jossa auto nostaa keulaa. Tämä oli joskus hankalaa ajoittaa että pääsi ylemmälle tasolle. Välillä roinaa oli niin paljon ruudulla että meinasi tosiaan paniikki iskeä.
Auton pystyi myös kääntämään hypyn aikana vastakkaiseen suuntaan oikealla näppäinyhdistelmällä, mutta tämä piti tehdä juuri samaan aikaan kun aloitti hypyn.


Jännä peli kun vaikeusaste pysyy noissa kuudessa kentässä oikeastaan samana, muutamassa viimeisessä poliisit sinkoilevat vähän kovempaa vauhtia päin. Luultavasti vaikeusaste nousee sitten seuraavalla loopilla mutta varmaan tässäkin taso on suunnilleen sama näissä kuudessa kentässä.
Kentät on muutenkin aika samankaltaisia taustaa lukuun ottamatta. Ensimmäinen kenttä, New York on selkeästi erilainen kuin muut. Jännä.

Poliisien lisäksi tässä on helvetin rasittava kissa johon törmätessä menettää elämän. Kissa spawnaa täysin randomilla johonkin, välillä sitä ei meinaa päästä millään karkuun.
Parasta on kun kissa kököttää viimeisten maalattavien kohtien päällä ja joutuu ajelemaan ympäri kenttää että sen saa pois siitä :D
Välillä kissa spawnaa juuri siihen mihin on hyppäämässä. Autoa voi toki kääntää hypyn aikana mutta ei heti hypyn alussa.

Joskus randomilla maasta ilmestyy jokin piikki, ilmeisesti tämä tulee jos viettää liian pitkään aikaa yhdessä kohdassa. Piikki tappoi kerrasta muiden asioiden tapaan.


Aika hyvännäköinen peli tullut vuonna 1985 mutta tämähän perustuukin täysin samaan Arcade -peliin niin ei ole mikään ihme :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti