tiistai 5. marraskuuta 2019

Die Hard


Games Beaten: 142/709
Genre: Action
Goal: Defeat Hans Gruber

Arvosana: 4/10
Vaikeusaste: 6/10

Vähän leffaan perustuvaa peliä :)
John McClane saapuu tapaamaan vaimoaan joka työskentelee Nakatomi yhtymän pilvenpiirtäjässä. Yhtyeen johto juhlii juuri onnistuneesti tehtyjä miljoonakauppoja. 
Käy kuitenkin niin, että kaksitoista terroristia hyökkää rakennukseen ja ottaa johtoryhmän panttivangikseen.
Terroristit haluavat 640 miljoonan arvopaperit panttivankeja vastaan. Panttivankien joukossa on myös John McClanen vaimo ja hän lähtee pelastamaan vaimoaan muiden panttivankien lisäksi.

Leffassa oli siis kaksitoista terroristia, tässä pelissä niitä on 40. Olisi varmaan ollut vähän liian helppo vain kahdellatoista terroristilla.
Harvoin peleissä ilmoitetaan noin tarkkaan vihollisten määrä, mutta ihan hauskaa vaihtelua seurailla monta on enää jäljellä.


Nyt oli harvinaisen sekava peli. Mulla ei ollut hirveemmin hajua mitä ihmettä olin tekemässä :D
Keräilin vain erilaisia tavaroita ja tapoin terroristeja. Välillä peli ilmoitti cutscenellä että jotain tapahtuu.


Ilmeisesti tässä on erilaisia loppuja, olen aika varma että sain kaikista huonoimman lopun.

Pelissä pyöritään vain muutamassa kerroksessa etsimässä terroristeja. Kerrokset 31-35 ovat heti alussa käytössä. Katolle jos mielii, tarvitsee avaimen.
Kerrokseen 30 ei pääse heti koska siellä pidetään henkilökuntaa panttivankeina. Ainakin kerrokseen 5 voi mennä vielä näiden lisäksi mutta en keksinyt miten sinne pääsee.

Aluksi aseena on vain pelkkä pistooli mutta ensimmäiseltä viholliselta saa jo konekiväärin millä voi ampua nopeaa sarjaa.
Viholliset ampuvat kyllä melkoisen määrän panoksia kerrallaan ja heittävät välähdyskranaatteja jotka lukitsevat Johnin joksikin aikaa.
Melko usein vihollisia tulee vielä monta kerrallaan, tästä syntyy kyllä kunnon kaaos.

Energiaa saa limsatölkeistä. Viholliset pudottavat niitä ja jotkin ovat vain lattialla odottamassa. Hauskin on kuitenkin ampua limuautomaatti hajalle jolloin tölkkejä lentää useampi kappale ulos.
Pelissä on jaloilla oma energiapalkkinsa. Se menee itsestään alaspäin mutta kuluu paljon nopeammin jos kävelee särkyneiden ikkunoiden lasinsirujen päältä.
Jalkoja voi hoitaa First-aid pakkauksilla mitä on ripoteltu ympäri rakennusta. John kävelee kyllä tuskallisen hitaasti jos tuo palkki on nollassa.


Kerroksista löytyy myös muunlaista tavaraa kuten C4:sta, raketti ja viidennen kerroksen piirustukset. Mitään näitä en käyttänyt kun ollut hajuakaan miten niitä käytetään :D

Pause -menussa oli jonkinlainen lukkosysteemi kaiken muun lisäksi. Aika rullasi ilmeisesti kokoajan alaspäin mutta jos käytti rappusia tai hissiä, se rullasi paljon nopeammin.
Ilmeisesti kun tuo menee nollaan ja hidastelee tarpeeksi niin tulee Game Over.

Minä sitten aikani tutkin kerroksia terroristeja tappaen ja miettien minne ihmeeseen pitää mennä.
Noh, lukon aika meni nollaan ja tuli jokin cutscene jossa sanottiin että panttivangit siirretään katolle.
No nyt pääsi sitten menemään tuohon kerrokseen 30.


Menin tutkimaan kerrosta ja siellä oli viimeiset viholliset jäljellä. Vihollismittari näytti enää yhtä ja yritin tutkia huonetta energian toivossa. Löysinkin muutaman limsatölkin!
Olin suunnistamassa viimeistä huonetta kohti kunnes tuli cutscene missä katolle tullut helikopteri räjähti panttivankeineen. En ole varma olisiko tämän voinut estää olemalla nopeampi.
Eikun viimeiseen huoneeseen sisälle ja tappamaan pääpahista, Hansia. Panoksetkin loppuivat kesken taistelun ja sain viimeisillä energianrippeillä hakattua ukon kuoliaaksi pelkillä nyrkeillä.

Tästä oli kyllä melkoisen hankala kertoa mitään kun koko pelikokemus on sen verran hämärän peitossa :D
Luulen että peli etenee tuon lukkosysteemin ja tutkittujen paikkojen vaikutuksesta. Mitä enemmän tutkii, saa uusia cutscenejä jotka kertoo minne pitää mennä tai missä on vielä vihollisia.


Ompahan läpi kuitenkin tämäkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti