sunnuntai 20. lokakuuta 2019

Willow


Games Beaten: 80/709
Genre: Action/RPG
Goal: Defeat Bavmorda

Arvosana: 7/10
Vaikeusaste: 6/10

Toinen RPG putkeen, mikäs siinä :)
Ei voi kyllä edes verrata tuohon edelliseen Magicianin kikkareeseen, tämä oli loistava!

Willowista on versioita eri alustoille, mutta niiden tarinoilla ei ole tekemistä tämän NES-version kanssa.

Entinen Spirit of the Skies paikan tiedottaja, Bavmorda oli kääntynyt pahaksi ja haluaa hallita maailmaa. Hän on levittänyt pahoja joukkojaan ympäri maita ja mantuja.
Hänellä oli otsaa muuttaa Spirit of the Earthin tiedoittaja, Fin Raziel pieneksi eläimeksi. Tämän jälkeen Bavmorda on vakuuttunut että kukaan ei ole enää esteenä hänen aikeilleen.
Mutta, hän ei ole kuullut pienestä Nelwynsin joukosta. Tämä pieni joukko on saanut Jumalallisen ennustuksen, että heidän joukkionsa johtaa maailman pois kaikkein pahimmasta tapahtumasta.
Mahtivelho Aldwyn hyväksyi Willow Ufgood -nimisen kaverin tähän tehtävään. Näin Willowin on jätettävä perhe ja ystävät taakseen ja lähdettävä kohtaamaan maailman ja Bavmordan pahuus.

Eli vähän Zelda -tyyliin seikkaillaan ympäri mestoja etsien uusia tavaroita ja reittejä. Peli sisältää luolastoja joissa on pomoja vastassa. Zeldasta poiketen, tässä pitää levuttaa.
Levutus ei kuitenkaan ole mitään överikestoista vaan se on suhteellisen leppoisaa.


Peli ei ollut hirmuisen kryptinen ja oikea reitti löytyi yleensä aika helposti. Muutamassa kohdassa joutui turvautumaan ulkopuoliseen apuun sillä olin pidemmän aikaa jumissa.
Myös pelin loppupuolella oleva isompi vuori-alue oli niin sekava että oli karttaan turvauduttava.

Tässä pelissä saa suhteellisen mukavasti uusia miekkoja, kilpiä sekä loitsuja. Loitsujen käyttö jäi kyllä melko vähäiselle vaikka ne olisivat olleet todella hyödyllisiä. Kun jälkeenpäin katsoin Let's Playta tästä, niin moni loitsu olisi osoittautunut erittäin avuliaaksi.


Valitsin myös grindauspaikat vähän huonosti, paljon nopeamminkin olisi levua saanut. Onneksi kuitenkaan tätä ei oltu vedetty överiksi tässä että olisi päivätolkulla tarvinnut grindailla yhtä levua :D

Hyvä peli mutta muutama miinuskin mahtuu mukaan. Jotkin alueet ovat liian sekavia ja näyttävät ihan samalle. Todella hankala tietää missä oli menossa.
Tämän takia joutui siihen karttaan kerran turvautumaan. Myös kylät oli toteutettu tällä samalla menetelmällä, vähän outo ratkaisu. Tottunut että kylät ovat paikkoja, joissa talot ovat vieri vieressä ja paljon mukavia kansalaisia.
Tässä ne taas olivat laajoja, talot ihan eripuolilla toisiaan ja muutama ukko siellä täällä.


Pomotaistelut olivat ihan liian helppoja, niistä ei ollut mitään vastusta. Muutaman kerran miekalla hutaisi ja väisteli niiden ammukset, hurraa.


Toki viimeinen pomo, Bavmorda oli aluksi melkoisen paha ja siinä on myös hieman kyseenalainen suunnittelu ratkaisu.
Bavmordan ensimmäiseen muotoon tehoaa vaan tietty ase, Cane. Tämä ase käyttää paljon taikamittaria ja jos olet alemmalla tasolla kuin 14, et voi edes päihittää kyseistä muotoa. Taikamittari ei vaan yksinkertaisti riitä.
Levelillä 14 mittari riittää juuri ja juuri jos sitä ei ole käyttänyt muuhun tarkoitukseen.


Itse en jaksanut enää levelille 15 levuttaa koska expamäärä rupesi olemaan sen verran kova ja menin sitten tuolla 14 levelin taktiikalla. Taisteluun menikin hetki kun ei yhtään ammusta saanut ampua huti :D
Jännä että noinkin kovalla levelillä on noin vähän taikamittaria. Tai sitten vaihtoehtoisesti Cane-ase olisi käyttänyt hieman vähemmän sitä taikaa.

Onneksi viimeinen muoto hoitui ihan pelkällä miekalla, ei ollut edes kovin paha tämä.


Hieman harvinaisempi RPG monelle mutta suosittelen testaamaan, itselle tämä nousee korkeammalle jalustalle kuin NESin Zeldat... :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti