torstai 17. lokakuuta 2019

Bucky O'Hare


Games Beaten: 37/709
Genre: Platform
Goal: Defeat Air Marshall (Act 7)

Arvosana: 9/10
Vaikeusaste: 6/10

Penskana tuli tätä pelailtua lähinnä kavereiden kanssa, mutta ei me läpi päästy. Todella hankala peli!
Peli perustuu itselle tuntemattomaan piirettyyn, joskus kävin jotain jaksoa Youtubesta vilkaisemassa mutta ei kyllä oikein vakuuttanut.

Bucky on avaruuslaivan kapteeni ja hänen miehistönsä on kaapattu! Pahat konnat ovat olleet asialla ja miehistö on viety muutamalle lähiplaneetalle. Bucky lähtee pelastamaan miehistöään yksi kerrallaan.
Kun miehistö on taas koossa, nappaa konnien emäalus koko Buckyn miehistön aluksineen päivineen sisuksiinsa. 
Tällä kertaa osa miehistöstä on aivopesty Buckya ja Blinkya lukuun ottamatta. Melkoista epäonnea on tämän vihreän jäniksen matkassa!
Kun miehistö on saatu jälleen palautettua ennalleen, lähdetään antamaan konnille kunnolla nenään.

Peli kuuluu osioon hyvät, mutta helvetin vaikeat pelit.

Onneksi Konamilla oli hieman järkeä päässä ja se teki etenemisen mahdollisimman mukavaksi vaikeusasteesta huolimatta. Kuolemista ei rangaista kovinkaan pahasti, joutuu vain huoneen alkuun missä henki lähti.
Game Overillakaan ei ole mitään merkitystä, samasta kohdasta saa jatkaa. Ainoastaan vain kerätyt lisäenergia palautuvat alkuperäiseksi.
Salasanankin sai aina kentän läpäisyn jälkeen jos piti lähteä vähän hermoja lepuuttamaan.

Lähinnä tätä vain kavereiden luona pelasin mikä varmaan oli osa syy miksi ei tätä tullut läpäistyä silloin aikoinaan. Jos tämän olisi lainaan saanut, niin veikkaan että olisin vaikka väkisin tahkonnut läpi :D

Jälleen kerran peli, jossa vaihdetaan hahmoja lennosta. Tämä on näköjään ollut teema tässä viime pelien aikana :D

Valittavia hahmoja on viisi; Bucky, Blinky, Jenny, Deadeye ja Willy. Jokainen hahmo omaa tietyn erikoiskyvyn ja näitä voi hyödyntää pelin eri vaiheissa.

Bucky hyppää korkealle, Blinky osaa lentää pienen tovin, Jenny loitsii ohjattavan sähköpallon, Deadeye osaa kiipeillä seiniä pitkin ja Willy ampuu tehokkaamman laukauksen.
Erikoiskyky tehdään jättämällä B-nappi pohjaan. Erikoiskyvyille on oma mittarinsa, jokaiselle hahmolle omansa.
Aluksi erikoiskyky ei ole kummoinen mutta kenttiin on ripoteltu Power -kolikoita jotka lisäävät tätä erikoiskyvyn tehoa.
Pitää kuitenkin muistaa kerätä kolikko aina jokaiselle hahmolle erikseen koska jokaisella on omat mittarinsa. Monesti tämän unohti ja tuli kerättyä vain samalla hahmolla kolikot. Sitten kun tietyn hahmon erikoiskykyä tarvitsi jossain tiukassa kohdassa, joutui turvautumaan johonkin muuhun keinoon kun teho ei riitä :D

Neljä ensimmäistä planeettaa on jokainen hyvin erilaisia perinteisin teemoin varustettuna. Löytyy, metsää, jäätikköä, tulimestaa ja aavikkoa. Planeetat voi mennä haluamassaan järjestyksessä läpi.


Näistä jo huomaa pelin sadistisuuden.
Varsinkin tuliplaneetta aiheuttaa hikikarpaloita otsalle vaikka ei laavan hehkua oikeasti tunnekaan. Planeetta sisältää yhden pelin vaikeimmista kohdista.
Mega Man 2:sta tutun Quick Manin -tyylinen nopea reaktiokohta, mutta tässä se on vedetty melkoisen överiksi. Tämä osio pitää muistaa täydellisesti ulkoa jotta sen voi päästä läpi. Itsellä meni lukuisia elämiä ja Game Overeita tämän kanssa.
Huone on vielä suhteellisen pitkä joten hankalaa on.

Hienoa kuin melkein jokaisen huoneen jälkeen saa huokaista helpotuksesta kun pääsi läpi, oli sitten mikä tahansa planeetta kyseessä :D


Konnien alus se vasta hullu mesta onkin. Muutama viimeinen kenttä on pitkiä ja niissä on myös pitkiä huoneita. Huolellinen saa olla jos mielii päästä läpi.
Center of Magma Tanker -kenttä on itselle se hankalin koko pelissä. Kentän alussa on vittumaisia piikkipuristimia ja näistä eteenpäin päästäkseen pitää hahmoja käyttää hyödyksi ja miettiä hyviä taktiikoita. Kuolemia tuli lukuisia.

Osa pomoista on naurettavan helppoja, jotkin sitten taas todella vaikeita. Paras keino pomojen tuhoamiseen on Jennyn täyden tehon sähköpallo. Se tekee paljon vahinkoa ja sen voi näppärästi itse ohjata kohteen päälle.
Kaikkia pomoja ei kuitenkaan voinut vain yhdellä taktiikalla läpäistä vaan hahmoja joutui vaihtelemaan mikä on vaan hyvä asia.
Viimeisessä kentässä pelin tyyli muuttuu täysin ja ollaankin yhtäkkiä sivulle rullaavan shooterin maailmassa! Kentässä on muutama vähän halpamainen kohta joka vaatii ulkoa opettelua. Lopussa joutuu tuhoamaan konnien aluksen.
Tämän päihittämiseen meni älyttömästi aikaa. Todella vähän tilaa liikkua ja panoksia lentelee joka suuntaan. Lisäksi vielä alukseen osuminen tappoi kerrasta.


Homma ei vielä tähän lopu vaan konnien aluksen kapteeni on vielä elossa. Tämä on pelin ainoa hetki jossa taistellaan aikaa vastaan. Jos taisteluun kuluttaa liikaa aikaa, konnien aluksen räjähdyksen liekit saavuttavat sankarit ja homma oli siinä.
Pomon kanssa saa olla reaktiokyky kohdillaan sillä se viskoo sirpalepommeja. Sirpaleet leviää useaan suuntaan ja niiden väistäminen vaatii tarkkaavaisuutta. Vielä kun soppaan heitetään liekkien vahtiminen ja itse konna kapteenin väisteleminen, rupeaa olemaan melkoisen sakea meno!
Peli otti oman aikansa läpäistä ja kirosanoilta ei vältytty, mutta erittäin hauska on pelata tätä vaikeusasteesta huolimatta :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti