tiistai 22. elokuuta 2023

Bomberman II


Games Beaten:
381/709
Genre: Puzzle
Goal: Finish Area 6-8

Arvosana: 8/10
Vaikeusaste: 4/10

Bomberman kävelee aurinkoisena päivänä kadulla omissa ajatuksissaan kunnes hän huomaa, että paha kaksoisolentonsa astuu sisään pankkiin. Kaksoisolento ryntää ulos ja lähestyy Bombermania jättäen ryöstösaaliin hänen viereensä.
Poliisit saapuvat paikalle ja luulevat, että Bomberman on ryöstön takana! Tämä viaton kansalainen heitetään poliisiauton kyytiin ja nakataan tyrmään. Mikä nyt neuvoksi?

Tämän sinivalkoisen nappisilmän viimeinen seikkailu NESillä. Huimat viisi vuotta siihen meni, että tälle sarjalle saatiin jatkoa. Vaikka Bombermaneja onkin tullut pelailtua useammilla eri alustoilla, tämä NESin toinen Bomberman on jäänyt täysin välistä.
Pelissä on 48 kenttää ja ne on jaettu kuuden maailman kesken. Kuolemia tässä ei tarvinnut pelätä, sillä Game Overin sattuessa saa jatkaa samasta kentästä mihin oli päässyt ja sai pitää vielä osan power-upeistakin!
Löytyi salasanakin joten kaikki herkut on tähän peliin laiettu :)

Perinteistä Bomberman -meininkiä on tämäkin peli. Pommitetaan huonetta ja tapetaan kaikki örkit. Siinä sivussa täytyy löytää piilotettu ovi josta pääsi seuraavaan kenttään. Mukana on ensimmäisestä osasta tuttuja örkkejä, mutta löytyy suuri liuta uusiakin tuttavuuksia. Teleporttaavia ja seinien läpi kulkevia vihollisia on hieman enemmän kuin aikaisemmin.
Power-upitkin taisi kaikki samat löytyä myös ensimmäisestä osasta. Pommeihin sai muutaman eri päivityksen kuten määrän lisääminen, liekin pituuden lisääminen ja itse laukaistavat pommit. Muita power-uppeja on sitten taas pommien läpi käveleminen, seinien läpi käveleminen ja hetkellinen kuolemattomuus.
Kuolemattomuutta oli hieman muutettu järkevämpään suuntaan, sillä nyt sitä sai käyttää vain tietyn aikaa. Ensimmäisessä Bombermanissa oman pommin liekkeihin pystyi osumaan niin kauan kunnes kuoli johonkin viholliseen ja menetti kyseisen power-upin.
Power-uppeja löytyi yksi per kenttä joten kun se oli löydetty, ei etsimiseen tarvinnut enää tuhlata aikaa.




Kenttiä löytyi kahta eri kokoa, yhden- ja kahden ruudun kokoisia. Kentissä on yllättävän tiukat aikarajat ja varsinkin loppupuolella meni todella tiukille, että sai kaikki viholliset tapettua ja oven löydettyä.
Itse laukaistavat pommit olivat erittäin hyvä apu, mutta jos meni kuolemaan, menetti tämän erittäin loistavan apuvälineen. Seuraavaa power-uppia saattoikin saada odottaa todella pitkään, sillä peli arpoi mikä power-up mistäkin kentästä löytyy. Kenttiä pystyi vetämään ihan perus varustuksellakin läpi, mutta se vaati hieman tuuriakin. Välillä meni ihan sekuntipeliksi, että kerkesi juoksemaan ovelle viimeisen vihollisen kuoltua :D
Yhden ruudun kentissä aikaraja oli huomattavasti tiukempi kuin kahden ruudun kentissä. Aluksi kentät eivät sisältäneet kovinkaan paljoa tuhottavaa, mutta mitä pidemmälle peli eteni, sitä enemmän joutui reittiä pommittamaan. Loppupuolella kentät olivat jo niin täynnä rojua, että ei millään ehtinyt kaikkea tuhoamaan.
Pelissä on ykkösestä tuttu bonuskenttä missä tuhotaan ilmapalloja. Todella mahtavaa, että tässäkin pystyy tekemään ns. loputtoman liekin eli pommin räjähtäessä alkaa vain rämpyttämään pomminpudotusnappia. Bomberman ei ota liekeistä eikä vihollisista vahinkoa joten tämä oli mahdollista toteuttaa. Niin siistiä kävellä ympäriinsä liekkien ympäröimänä ja vihollista vaan kaatuu. 
Bonuskentän edetessä siellä saattoi tulla vastaan Bombermanin kaksoisolento ja ei, tämä ei ole se pankinryöstäjä. Tarkoituksena on saada tämä veijari kiinni jos siinä onnistui, sai lisärin!



Tämän läpäisyssä ei kauaa loppupeleissä nokka tuhissut, sellainen yhden illan projekti. Onnistuin pitämään itse laukaistavia pommeja hallussani kentästä toiseen joiden avulla eteneminen helpottui mukavasti.
Kun pommit sitten viimein menetti, muutama Game Overkin komeili ruudussa. Viimeisen maailman ensimmäisestä kentästä löysin power-upin, millä pystyi kävelemään seinien läpi. Vihollisten luo pääseminen helpottui todella, kun ei tarvinnut pommittaa jäätäviä määriä seiniä.
Menin möhlimään ja menetin tavaran toiseksi viimeisessä kentässä, mutta onneksi hieman pienen tuurinkin saattelemana sain loput kentät hoideltua ihan perus pommeilla. Onneksi pommien määrää eikä liekin pituutta vähennetä kuolemasta, sillä näiden loppupään kenttien vihollisten kanssa olisi mennyt sormi suuhun. Etenkin teleporttaavat ja seinien/pommien läpi kulkevat otukset olisivat olleet haasteellisia tapettavia.
Pelissä ei ollut minkäänlaista viimeistä pomoa vaikka olin koko ajan siinä uskossa, että pankinryöstäjä rosvo komeilisi lopussa. Loppukuvissa sentään kaveri aneli armoa kuin Dr. Wily konsanaan.





Todella hyvä peli ja mukavan leppoisaa tekemistä! Jos tästä jotain moitittavaa haluaa tästä sanoa, niin maailmojen väliset tarinavideot olivat hieman tylsiä, samasta kuvakulmasta kuvattuja settejä. Pienellä muutoksella niistä olisi saanut mielenkiintoisia.
Mutta, eipä tuo ole kuin tippa meressä muuten niin loistavassa teoksessa. Vahva suositus tälle pelille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti