torstai 10. lokakuuta 2019

Super Mario Bros. 3


Games Beaten: 1/709
Genre: Platform
Goal: Defeat Bowser (World 8)

Arvosana: 9/10
Vaikeusaste: 2/10

Tästä matka alkoi!

Itse videopeli ei hirveästi esittelyjä kaipaa, mutta raotetaan nyt hieman esirippua:

Hommahan on tehty teatteriesityksen muotoon. Alussa esirippu aukeaa ja näyttelijät astuvat lavalle. Kahlataan maiden läpi tuhoten paha Bowser ja pelastetaan prinsessa. Lopussa sitten esirippu sulkeutuu ja esitys on päättynyt. Nerokasta mielestäni. Tätä hommaa ei kyllä lapsena pelatessani tullut koskaan ajateltua.

Kahteen aikasempaan Mario -peliin verrattuna tämä on paljon järeämpi teos. Löytyy 8 laajaa ja erilaista maata, paljon erilaisia kenttätyyppejä, uusia poweruppeja ja paljon muuta.
Maat on tietysti erityyppisiä: Löytyy ruohomaata, polttavaa aavikkoa, vesimaata, jättimaata, hypitään pilvien päällä, liukastellaan jäällä ja seikkaillaan putkisokkelossa. Viimeinen pimeämaa avautuu Marion eteen tankkeineen ja synkkine kenttineen.

Maiden kartoilla liikutaan yleensä aika suoraviivaisesti kentästä toiseen, mutta välillä voi itse päättää minne suuntaan haluaa mennä. Putkisokkelossa oikean reitin selvittäminen on hieman hankalampaa.
Kenttiä yhdessä maassa on 6-10 joiden lisäksi on minilinnakkeita, sienitaloja sekä elämienkeräyspelejä. Tekemistä kyllä riittää :)


Jokaisen maan lopussa odottaa kuningas linnassaan kuka on muutettu jonkin toisen hahmon muotoon. Marion tehtävänä on saada haltuunsa taikavaltikka, jolla kuningas palautetaan taas normaaliksi itsekseen. Valtikoita hallitsevat Koopalapset, Bowserin adoptoimat pikku ilkimykset.
Koopalapset piilottelevat ilmalaivassa jotka ovat täynnä vaarallisia tykkejä ja muita esteitä. Jos ilmalaivassa sattuu kuolemaan, vaihtaa se paikkaa maan kartalla. Jos sattui jättämään joitan kenttiä menemättä matkalla linnaan, voi ilmalaiva siirtyä
sellaiseen paikkaan että joutuu jonkun ylimääräisen kentän menemään ennen kuin siihen pääsee taas käsiksi.



Uusia poweruppeja on mukavasti. Löytyy vanhoja tuttujakin kuten sieni, tulikukka ja tähti. Pesukarhupuku, sammakkopuku, vasarapuku ja tanookipuku ovat ihan uusia. Pesukarhupuvulla ja tanookipuvulla pystyy lentämään sekä tanookilla pystyy vielä lisäksi muuttumaan patsaaksi. Hämärää mutta toimivaa!

Sammakkopuvulla pystyy uimaan paljon paremmin ja vasarapuvulla viskomaan todella tehokkaita vasaroita.


Muutamia salaisuuksia on tietysti pitänyt mukaan laittaa. Muutamasta kentästä löytyy taikapilli jonka avulla pystyy warppaamaan seuraaviin maihin. Jos onnistuu löytämään kaksi pilliä ja käyttää ne peräkkäin, pääsee oikaisemaan suoraan kahdeksanteen maahan, näppärää!

Viimeinen maa on aika synkkä ja täynnä tankkeja ja hankalia kenttiä kuten aikaisemmin mainitsin. Sieltä löytyy pieni lotto -osuuskin.
Kolmen erikoisemman kenttäruudun ohi pitää mennä jotta pääsee seuraavaan kenttään, ilma-alukseen. Tässä on kuitenkin pieni jekku:
On täysin tuurista kiinni, joutuuko erikoiseen kenttään vai ei. Mahdollisuudet ovat 50-50. Eipä nämä lyhkäiset kentät mitään pahoja ole ja niissä on vielä pesukarhupukukin palkintona.

Ilma-alus taas on melkoisen hankala. Pieniä alustoja jotka ovat täynnä vihollisia. Alus vielä liikkuu todella nopeasti eteenpäin.


Lopussa odottaa Bowserin linna ja siellä pääseekin haastamaan Bowserin, luonnollisesti. Taistelun pystyy päihittämään kahdella eri tapaa, joko ampumalla tai tiputtamalla. Ampuminen on hankalampi juttu sillä pitää koko linna päästä läpi ottamatta osumaa sillä sieltä ei tulikukkaa tai vasarapukua saa.
Tulikukalla joutuu hieman pidempään ampumaan, mutta vasarapuvulla jo muutama heitto tappaa Bowserin.

Normaalimpi tapa on antaa Bowserin riehua kammiossaan ja hyppiä lattian rikki. Viimein Bowser tippuu itse aiheuttamaansa koloon ja homma on siinä.


Mitäpä tästä voi muuta sanoa, loistava peli jossa riittää tekemistä tunneiksi. Taikapillien takia voi käytännössä pelaamisen aloittaa mistä hyvänsä.

Muistan tuon ensimmäisen läpäisyhetken kun vanhempani ja sisko katsoivat vierestä. Faija sanoi vielä että "tässähän lukee The End niin kuin elokuvissakin" :D



Noin, ensimmäinen peli on läpäisty ja monta vielä edessä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti