torstai 13. huhtikuuta 2023

Tetris 2


Games Beaten:
365/709
Genre: Puzzle
Goal: Beat Level 80

Arvosana: 5/10
Vaikeusaste: 9/10

Jeesuksen pääsiäinen ei ollut mitään verrattuna tähän omaan kärsimysnäytelmään. Kaveri tämän minulle valitsi jo viimevuoden puolella, mutta en voinut ottaa sitä heti työn alle koska välttämättä perus viikonlopun tunnit eivät olisi riittäneet.
Alunperin tarkoituksena oli pelata tämä kesälomallani, mutta pääsiäisen aikaan sattui olemaan sopivasti kalenterissa tyhjää joten ei kun Tetris tulille!
Tämän täytyy olla koko NESin pelikatalogin överein ylilyönti yhtäjaksoisen pelaamisen suhteen. Peli sisältää 80 puzzleja ja ne täytyy pelata PUTKEEN sillä mitään salasanaa tai muuta tallennusta ei pelistä löydy. 
Varasin jo suorilta pari päivää tälle ja se ei ollut yhtään alimitoitettu. Pienenä pelkona oli, että läpäisy menee kolmannen vuorokauden puolelle :D
Hieman yli 20h tässä meni ja semmoista noin 10h päivässä tuli tykitettyä. Kone täytyi jättää yöksi päälle ja toivoa, että peli ei ollut tiltannut yön aikana.
Vieläkin kummastelen tekijöiden ratkaisua. Katselin Youtubesta läpäisyä jossa kokeneet pelaajat olivat mättäneet tämän 4-5 tunnissa läpi. Kohtalaisen pitkään heilläkin mennyt.



Peli itsessään on kaukana alkuperäisestä Tetriksestä. Tästä tuli enemmän Dr. Mario mieleen koska tarkoituksena oli yhdistellä eri värejä, ei tehdä tasaisia rivejä.
Ihan ruudun alareunassa on kolme eriväristä välkkyvää palikkaa. Nämä ovat ns. pääpalikoita ja jos sellaisen onnistui tuhoamaan, hävisi kaikki samaa väriä olevat "nappulapalikat" ruudulta. Itse kasaamat samaa väriä omaavat palikat jäivät kuitenkin ruudulle.
Kun kaikki nämä pääpalikat on tuhottu, puzzle meni läpi. Ihan alimmaiselle tasolle ei niin vain pääsekään ja sinne täytyy raivata tietä tuhoamalla ylempänä olevia "nappulapalikoita". Palikat tuhoutuivat kun samaa väriä oli peräikkäin kolme kappaletta tai enemmän.
Jos onnistui saamaan peräkkäin kuuden rivin samaa väriä, tuhoutui ruudulta kaikki itse laittamat samaa väriä olevat palikat. Tämä ei koskenut nappulapalikoita. Kun tarpeeksi pitkään oli jumittanut puzzlessa, peli tarjoili pitkiä palikoita jotka olivat pelkästään samanvärisiä. Näiden avulla kuuden putki onnistui helpommin.
Pelistä löytyi lähes samat perinteiset Tetris -muodot, mutta lisäksi oli laitettu mitä kummallisempia vänkyröitä. Näiden kanssa sai olla tarkkana, sillä niitä kääntämällä saattoi vahingossa osua palikalla sellaiseen kohtaan mihin ei ollut tarkoittanut.
Näissä vänkyräpalikoissa oli sellainen hyvä juttu, että ne koostuivat kahdesta tai useammasta osasta. Jos jonkin osan laittoi kiinni muihin palikoihin, sai vielä loppu vänkyrää ohjailla miten halusi. Tämän kikan avulla saattoi saada helposti tuhottua alareunassa olevat pääpalikat jos vain onnistui keplottelemaan palikan ihan alas asti.



Jo heti alussa oli selvää, että otan palikoiden tippumisnopeudeksi kaikista hitaimman. Vaikka perinteisesti minulla on tapana mennä sillä vaikeusasteella mitä peli ehdottaa, mutta tämän kanssa se olisi ollut ihan mahdotonta. Jopa tällä hitaimmalla nopeudella peli tuntui välillä pelikelvottomalta.
En edes tiedä onko nopeimmilla asetuksilla mahdollista läpäistä kaikki puzzlet. Ainakin Youtube videoissa pelaavat tyypit käyttivät samaa hitainta asetusta kuin minä.
Yksi todella inha, varpaillaan pitävä asia tässä pelissä oli nimittäin "try again" -ruutu. Se lävähti samantien esiin kun oli feilannut puzzlen. Kuumottavan tästä teki mahdollisuus koheltaa ja päätyä takaisin pelin alkuun…
Kun pelauksen huumassa painaa vasemmalle tai oikealle, saattoi tämä komento rekisteröityä tähän "try again" -ruutuun. Onneksi itsellä ei ollut tämän kanssa ongelmia.
TMR ei ollut ihan niin onnekas, sillä hän ajatuksissaan feilasi ja vielä kaksi kertaa! Toinen tapahtui vielä todella lähellä pelin loppua ja monien tuntien työ meni täysin hukkaan. Onneksi tässä ei sentään ihan ensimmäiseen puzzleen joutunut ja pystyi jatkamaan puzzlesta numero 30:tä, mutta kyllähän tuollainen olisi joka tapauksessa sylettänyt.

Aluksihan tämä oli ihan suhteellisen leppoisaa läpsyttelyä. Homma muuttui hankalammaksi puzzlen numero 30:nen jälkeen jolloin tuhottavien palikoiden taso oli jo todella korkealla. Peli heitti vielä yhden lisämausteen puzzlessa 40:tä nostaen palikoiden korkeuden maksimitasolle.
Palikat olivat niin korkealla, että oli vain kaksi riviä tyhjää mihin uudet ruutuun ilmestyvät palikat täytyisi asetella. Välillä kävi niin, että vuoroon tuli liian pitkä palikka ja jos sen laittoi väärään asentoon, puzzle päättyi.
Tämmöisessä ei ole kyllä minkään valtakunnan järkeä. Tarvitsi jäätävän tuurin jotta juuri oikean muotoisia palikoita ilmestyi ruudulle jotka kävivät oikeisiin kohtiin. Ei tässä enää millään taidoilla tai taktikoinnilla ollut sijaa.
Se hyvä tässä oli, että nappulapalikat pysyivät samassa järjestyksessä vaikka puzzlen aloittikin uudelleen. Ainoastaan ruudulle ilmestyvät palikat olivat täysin randomeita.
Ärsyttävänä puolena vielä se, että kun palikat olivat todella korkealla, niiden seuraaminen oli todella hankalaa, että missä kohdassa ruutua uusi tuleva palikka on. Monesti sen laittoi väärään kohtaan kun alkusiirto täytyi tehdä sokkona.
Vaikeusaste pysyi täysin samana tästä puzzlesta 40:tä eteenpäin. Peli alkoi todella puuduttaa kun lähes jokaista puzzlea sai hangata tovin jotta sai alun rullaamaan. Yleensä kun tästä kurjasta alusta pääsi eteenpäin, puzzle meni läpi.
Ehkäpä olisi ollut fiksumpaa laittaa tämä maksimikorkeus alkamaan vaikka puzzlesta numero 60:tä tai sitten yksinkertaisesti vähentää puzzlejen määrää.



Jännästi jotkut puzzlet menivät muutamalla yrityksellä läpi, joitain sai yrittää todella pitkään. Pahimpana esimerkkinä oli puzzle numero 46, yritin sitä huimat 2h ennen kuin se meni läpi :D
Jostain syystä puzzlessa olevat palikat olivat generoituneet juuri niin, että en saanut hommaa lähtemään kunnolla.
Tavoitteena minulla oli päästä 50:tä puzzlea läpi ensimmäisen vuorokauden aikana. Ihan en tavoitteeseeni päässyt kiitos ihanan puzzlen numero 46. Hieman alkoi epätoivo hiipimään mieleen, että meneekö tämä edes seuraavana päivänä läpi.
Ei kun aamutuimaan jatkamaa ja homma lähti huomattavasti tehokkaammin liikkeelle kuin edellisenä päivänä. Luultavasti yöunet jeesasivat ja sai taas pääkopan rullaamaan paremmin.
Tiukille se kuitenkin meni, mutta viimein noin 10h tahkoamisen jälkeen viimeinen puzzle antautui! Viimeiset kymmenen puzzlea oli sellaista tervanjuontia, ettei tosikaan. Kokoajan toivoin, että tämä olisi jo ohi.
Tämän urakan jälkeen oli henkisesti raiskattu olo. Pari päivää läpäisyn jälkeen edelleen soi ihana pimputus päässä mitä olin kuunnellut yli 20 tuntia :D




Pelinähän tämä on hyvä ja suosittelenkin testaamaan ensimmäiset 30 puzzlea. Näissä homman voi vielä jättää keskenkin ja jatkaa myöhemmin kun alkuvalikosta voi valita minkä tahansa 1-30:nen väliltä.
Palikoiden korkeus ei myöskään ole vielä ihan sillä övereimmällä tasolla.
Tämän läpäisyä en suosittele kenellekään ellei halua sitten käyttää jotain Save Statea ja jatkaa joskus myöhemmin. Aivan liian tuskallinen kokemus.
Koska arvioin kokonaisuutta, pakko rokottaa pisteitä juurikin tämän täysin överin läpäisytavoitteen vuoksi. Jos antaisin puolikkaita arvosanoja, tämä olisi ansainnut 9,5 vaikeudesta, ihan täyteen kymppiin se ei kuitenkaan yltänyt.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti