tiistai 11. huhtikuuta 2023

Alex DeMeo's Race America


Games Beaten:
364/709
Genre: Racing
Goal: Win the Race America (9 Legs)

Arvosana: 2/10
Vaikeusaste: 6/10

Olet osallistumassa kisaan joka päihittää kaikki kisat. Valmistaudu jännitykseen kun ajat todella kovalla nopeudella maaseudun halki!
Kisaa kaupungista kaupunkiin, päivästä päivään ja yöstä yöhön tyylillä millä et ole koskaan kisannut aikaisemmin.
Sinulla on täydellinen hallinta ajoneuvoosi joten käytä sitä viisaasti.

Kyllä sitä aina tietyn väliajoin ihmettelee, mikä näitä pelintekijöitä oikein vaivaa. Tuntuu, että välillä tahallaan tehdään epämiellyttävä pelikokemus :D
Tässä on loistava esimerkki moisesta tekeleestä. Täysin nevöhöörd peli, mutta nyt tämän kyllä muistaa pelanneensa.

Pelissä kisaillaan urheiluautoilla ympäri Amerikkaa ja kisoja on yhteensä yhdeksän kappaletta.
Ennen jokaista kisaa ajetaan Drag Race jonka jälkeen automaattisesti siirrytään itse kisaan. Vaikka tässä kisojen voitoista taistellaankin, kerätään pelissä pisteitä. Nämä pisteet sitten määrittävät kumpi joukkue voittaa.
Drag Racen voitosta saa yleensä noin 1/3 verran pisteitä verrattuna itse kisaan. Pistemäärät kerrotaan aina ennen varsinaista kisan alkua.
Ei ollut älyttömästi merkitystä voittiko Drag Racen vai ei koska siitä saatavat pisteet olivat niin pienet. Ei ollut missään vaiheessa sellaista tilannetta, että jokin Drag Race ratkaisisi kumpi joukkue voittaa mestaruuden. Jos onnistui voittamaan suurimman osan kisoista, homma oli siinä.
Jännä ratkaisu laittaa ihan perinteisen kisavoittojen sijaan tälläinen pisteytysjärjestelmä. Pisteet eivät ole edes mitään järkeviä vaan loppupään kisojen voitoista saattoi saada useita kymmeniä tuhansia pisteitä :D



Tässä pelissä oli roimasti vikaa vaikka olihan se graafisesti ihan mukavannäköinen. Esimerkiksi auton vaihteiden vaihtaminen oli todella jäykkää hommaa. Aluksi en saanut sitä edes toimimaan, mutta ohjekirja opasti homman saloihin.
Vaihtaminen tapahtui päästämällä kaasu pois ja painamalla D-padista ylöspäin. Aluksi tätä tuli tehtyä liian nopealla tahdilla ja vaihteet eivät vaihtuneet. Hommaan kuitenkin tottui.
Yksi iso pelin pilaava tekijä olivat radalla vastaantulevat npc-autot. Nämä teiden mulkut vaihtelivat kaistaa miten sattuu ja niitä oli todella hankala tulkita millä kaistalla ne ajavat. Jos niihin meni törmäämään, vauhti tipahti täysin nolliin ja täytyi kiihdyttää takaisin huippunopeuteen. Kun vaihteiden vaihtaminen oli mitä oli, kiihdyttäminen tuntui tuskalliselle.
Peliruutu on jatkuvasti jaettuna kahteen osaan ja ei oikein meinannut pikselimössöstä erottaa kaistoja. Kaistoja on vielä jokaisessa kisassa kolme kappaletta. Kisat olivat vielä erittäin mutkaisia ja mutkissa tulevat npc:t olivat pirun arvaamattomia.
Toiselle eli viimeiselle sijalle tippuminen oli todella ikävä asia, sillä jostain ihmeen syystä alempi ruutu oli kutistettu paljon pienemmäksi kuin ylempi. Ilmeisesti tähän oltiin yritetty hakea etummaisen auton taustapeilin näkymää, mutta pieleen meni ja pahasti. Nyt npc-autojen seuraaminen on entistä hankalampaa :D 
Kun toiselta sijalta saavuttaa edellä ajavaa kuskia, näkymä vaihtuu lintuperspektiiviin. Uhkaava musiikki alkaa soimaan ja tämän olisi ilmeisesti tarkoitus olla jonkinlainen kaksintaistelu.
Tähän tilaan voi jäädä junnaamaan, mutta itse ajoin vaan karkuun sillä ruudun yläreunasta ilmestyy randomisti näitä ihania npc-autoja ja niihin ei kerkeä mitenkään reagoimaan jos sattuu ajamaan samalla kaistalla. Tuuri oli mitä oli ja monesti valitsi juuri sen kaistan missä kolari sattui.
Jos  ohitustilanne on tapahtunut hiljattain, ei tätä kaksintaistelu -ruutua tule ollenkaan vaan oma auto hyppää lennosta ylempään ruutuun. Tämä oli todella ärsyttävää, sillä tietysti sitä oletti, että näkymä vaihtuu tuohon lintuperspektiiviin. Tämän vuoksi monesti tuli ajettua npc-auton perään kun ei ollut varautunut mitenkään. Uskomatonta paskaa.
Paljon jauhoin kolareista ja perään ajoista, mutta pähkinänkuoressa tämä peli on juurikin sitä - pelkkää töksähtelevää etenemistä.




Aluksi tästä ei meinannut tulla mitään kun ajeli jatkuvasti npc-autoja päin ja hävisi kisoja. Pelin alussa sai valita itselleen vastustajan ja otinkin suoraan listan ensimmäisenä olevan. Vastustajat tulivat aina samassa järjestyksessä vastaan ja voitosta siirtyi seuraavan tyypin armoille. Häviöstä taas kohtasi edellisen vastustajan uudelleen ja jos listan ensimmäiselle meni häviämään, Game Over odotti.
En tiedä miten vaikeusaste olisi jakaantunut jos olisi ottanut ensimmäiseksi vastukseksi listan viimeisen heebon. Olisikohan sen vaikeusaste ollut sama kuin listan ensimmäisellä? Samapa tuo, en jää tätä sen pahemmin murehtimaan.
Parin kisan jälkeen huomasin ajaessani, että bensavalo alkoi pitämään mekkalaa. Vaikka kuinka hyvin yritin ajaa, bensa loppui ennen ruutulippua. Taas ohjekirja esiin ja tutkimaan olisiko siellä ratkaisua tähän ongelmaan.
Löytyihän sieltä - nimittäin kenttien sivuihin on jemmattu bensatynnyreitä. Niitä ei kuitenkaan voi niin vaan kerätä, vaan nopeuden täytyy olla alle 100mph. Ai että oli mieltä ylentävää jynkyttää radan reunaa ja kerätä bensatynnyreitä jotta pääsee taas jatkamaan kisaa. Olen sanaton.
Miksi tähän on pitänyt pistää näin naurettava bensasysteemi - olisi nyt edes antanut kerätä niitä ihan normaalilla nopeudella. Ihan jokaisessa kisassa ei tarvinnut näitä tynnyreitä keräillä, ennen kisaa näkyi sen pituus josta pystyi päättelemään tarvitsiko tankkausta vai ei.
Jotkin kisat olivat niin pitkiä, että useampaan kertaan täytyi auto tankata. Paljon ihanaa laita-jynkyttämistä luvassa!



Kun tästä bensafiaskosta oli selvitty, alkoikin uskomaton taistelu jotta tämän pääsisi läpi. Lähes kaikki kisat oli voitettava koska Drag Race -osuuksien pisteillä ei paljoa juhlittu. Ne olivat muutenkin niin mahdottomia, että hyvä jos yhden onnistui voittamaan näiden yhdeksän kisan aikana. Joskus uskomattomalla tuurilla vastustaja ei kiihdyttänyt tarpeeksi nopeasti ja onnistuin saamaan Drag Racen voiton.
Drag Racen ajoväylä on vielä täynnä öljyläikkiä ja niitä täytyy väistellä. Jos läikkään osuu, vaihde pienenee pykälällä. Öljyt näkyvät yläreunassa olevassa "kartassa". 
Tässä oli suurena ongelmana se, että kamera seurasi aina johtavaa autoa ja kun se yleensä oli tietokonevastustaja, ei nähnyt missä kohdassa ruutua oma auto oli menossa. Hieman hankala väistellä öljyjä. EHKÄ parempi ratkaisu olisi ollut, että kamera seuraa aina pelaajaa :D
Yleensä tuli jossain kisassa töhöiltyä ja mestaruus jäi haaveeksi. Tässä pelissä oli vielä sellainenkin ihana juttu, että jos bensa loppui kisan aikana, vastustaja sai jäätävät määrät pisteitä. Näin kävi parikin kertaa.
Yhden suhteellisen varman mestaruuden hävisin tämän takia kun en tajunnut viimeisessä kisassa tankata autoa ihan täyteen viimeisellä bensapisteellä. Kisa on niin pitkä, että siinä täytyi täyttää tankki kolmesti jotta pääsee maaliin.
Koska peli oli näin perseelleen suunniteltu, täytyihän sille antaa samalla mitalla takaisin. Lääke löytyi niinkin yksinkertaisesta asiasta kuin pausesta. Aina kun ruutuun ilmestyi npc-auto, pause päälle ja katsoi millä kaistalla se ajoi. Ilman tätä kikkaa kaistojen tulkitseminen olisi ollut sula mahdottomuus. Yhdessä kisassa npc-autot oli maalattu samalla väripaletilla kuin kentän taustaväri...kysyn vaan, että mitä vittua :D
Katsokaa tätä seuraavaa kuvaa, erottaako tuosta mössöstä auton ja millä kaistalla se ajaa? Kuvitelkaa sitten sama reaalinopeudella.



Verta ja hikeä se vaati, mutta viimein sain homman rullaamaan - vielä täydellisen suorituksen siivittämänä. Onnistuin voittamaan jokaisen kisan ja yhden Drag Racen! Sain vielä erikoisen kunniamaininta -lopun mitä ei edes TMR onnistunut saamaan :)
Todella helpottunut olo vaikka ei tämän läpäisyyn mennyt kuin muutama tunti. Vitutusta tuli senkin edestä. Arvosanan tämä saa vain ihan ok grafiikoista ja ihan menevästä introbiistä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti