torstai 3. helmikuuta 2022

Eliminator Boat Duel


Games Beaten:
318/709
Genre: Racing
Goal: Beat Game in Expert Difficulty

Arvosana: 8/10
Vaikeusaste: 6/10

Täytyy heti alkuun sanoa, että ompahan jäätävän ruma kansi tässä pelissä :D Asia kuitenkin koskee vain jenkkijulkaisua, sillä PAL -version kansi on ihan hieno.
Nimensä mukaisesti pelissä kilpaillaan veneillä hieman stereotyyppisten vastustajien kanssa. Pelissä on kolme eri vaikeusastetta, mutta jos halusi nähdä loppukuvan, täytyi peli pelata Expert -vaikeusasteella. Skippasin suoraan Easy ja Normal vaikeusasteet ja syöksyin Expertin syövereihin.
Expertissä vastassa oli viisi eri kilpailijaa ja jokaisen kanssa täytyi kisata kolme kertaa. Jos näiden kisojen tiimellyksessä meni häviämään kaksi kertaa, joutui pelin alkuun.
Kisat koostuivat kolmesta erityyppisestä osiosta joita olivat lähdön ajoitus, lintuperspektiivissä ja horisonttikuvakulmassa kisailu.
Näiden kahden jälkimmäisen määrää tai järjestystä ei oltu rajattu ja ne muodostuivat kilpailukohtaisesti. Ennen kisaa näytettiin kartta josta näki milloin siirrytään millekin osiolle.
Peli myös näppärästi näytti missä vaiheessa kisaa oltiin menossa ruudulla näkyvien soikeiden palluroiden avulla sillä kisojen pituudet vaihtelivat muutamasta osiosta aina kahdeksaan asti.
Radoista kerättävät hyödykkeet oli rajoitettu nitroihin ja rahaan. Ei löytynyt mitään Mario Kart -tyylistä arsenaalia. Nitroilla pystyi pienen hetkeen buustaamaan omaa venettään, mutta kannatti miettiä tarkkaan missä näitä kannatti hyödyntää. Hyvänä asiana oli, että kerätyt nitrot siirtyivät näppärästi kisasta toiseen :)

Seuraavaksi hieman tarkemmin näistä radoista löytyvistä osioista:

Lähdön ajoitus: Tämä ei nyt niin kovinkaan merkityksellinen ollut sillä vaikka vastustajalle hävisikin tässä, sai sen todella nopeasti kiinni seuraavassa osiossa. Taustalla näkyvää bikinibeibeä täytyi seurata ja katsoa milloin hän heilauttaa lippua. Jos otti varaslähdön, sai siitä 2000 dollarin sakon. Jos onnistui jättämään vastustajan reilusti taakseen saaden ns. täydellisen lähdön, rivi bikininaisia hurrasi pelaajalle!



Lintuperspektiivi: Tässä osiossa päästiin tositoimiin taistelemaan vastustajan kanssa. Nämä osiot sisälsivät tietyn reitin jota täytyi seurata väistellen erilaisia esteitä ja mereneläviä. Lintuperspektiiviä oli kolmea erilaista tyyppiä; meri, suo ja satama. Näihin osuuksiin oli ripoteltuna nitroja ja valuuttaa. Jos onnistui dollari symbolilla varustetun objektin keräämään, palkittiin siitä 10 000 dollarilla.



Horisonttikuvakulma: Jälleen tiukkaa kisaamista! Ajettava reitti oli merkattuna poijuilla, mutta niiden sisäpuolella ei tarvinnut välttämättä pysyä. Tästä oli kaksi erityyppistä versiota; meri ja suo. Suo erosi merestä niin, että se ei tarjoillut yhtään lisänitroja kerättäväksi. Välillä vastaan ajelehti tukkeja joita kannatti väistellä jotta vene pysyi mahdollisimman hyvässä kunnossa.



Kisojen voitosta palkittiin jopa 50 000 dollarin palkinnolla! Mitä rahalla sitten teki? No, sillä pystyi päivittämään venettä, mitäs muutakaan. Kisan jälkeen ruutuun lävähtää Drydock -osio jossa voitetut rahat voi laittaa palamaan uusiin osiin.
Päivitettäviä kohteita oli neljä erilaista; moottorin teho, kiihtyvyys, keulan kestävyys ja ohjattavuus. Venettä pystyi myös korjaamaan jos oli ottanut kisoissa liikaa vahinkoa.
Jotkin näistä päivitettävistä oli todella hintavia ja monesti joutui ajamaan useamman kisan jos halusi päivittää. Yhtä osa-aluetta pystyi päivittämään maksimissaan viisi kertaa ja se kannatti myös tehdä jos mieli voittaa kisoja.
Oma taktiikkani aluksi oli, että päivitän moottorin tehon heti täysille jonka jälkeen alan ostamaan muita kamppeita. Lopulta päädyin ratkaisuun missä ostan keulan kestävyyden melkein maksimiin jonka jälkeen sitten päivitän muita.
Keulan kestävyys oli todella tärkeä juttu, sillä jos ajoi liikaa tukkeihin ynnä muihin esteisiin, keula alkoi pikkuhiljaa hajota. Onneksi kisojen aikana näki, missä kunnossa keula on ja pystyi alkaa ajamaan varovaisemmin jos se oli vaurioitunut.
Hajonneella keulalla vauhti hidastui roimasti. Kun keulan päivitykset oli ostanut maksimiin, se kesti iskuja paljon paremmin ja sai tukkeihin ajella hieman huolettomammin.



Peli ei ollut mikään älyttömän vaikea edes Expertillä. Kun tajusi, että keulaa täytyi suojella eikä vain tykittää kaikista mahdollisista kohdista väkisin läpi, pysyi vastustajan vauhdissa mukavasti. Peli oli siinä mielessä hieman hassusti tehty, että vain kisojen viimeisellä osuudella oli merkitystä.
Vaikka miten hidastelisi aikaisemmissa osuuksissa tai saisi tehtyä vastustajaan kaulaa, seuraavaan osioon siirryttäessä ollaan todella lähekkäin toisiaan. 
Jos viimeisenä osuutena sattui olemaan horisonttikuvakulma, oli kisa heti paljon hankalampi. Näissä osuuksissa ei eroa vastustajaan saanut ei sitten millään. Onneksi sentään maalin lähestyminen oli merkattu sinisillä poijuilla, muuten nämä olisi olleet ihan älyttömiä voittaa.
Heti kun rivi sinisiä poijuja ilmestyi ruutuun, täytyi alkaa tykittää nitroja jotta sai sen pienen eron vastustajaan. Välillä minun ja vastustajan maaliintulo oli niin pienestä kiinni, että siitä tuli erillinen "Slo-Mo" -ilmoitus. Jotkin rannalla nakottavat beibet halusivat nähdä tilanteen uusintana jotta näki, kumpi voitti. Olihan tämä ihan hieno lisä!



Vastustajissa ei loppupeleissä ollut ihan älyttömiä eroja, varsinkaan kolmessa viimeisessä. Kun piti veneen kunnossa ne saivat pataan hyvällä prosentilla. Toki välillä vastustajat pääsivät yllättämään tämän horisonttikuvakulma -osion kanssa ja veivät voiton ihan millipelillä.
Viimeinen vastustaja, Disaster Don tuntui aluksi todella hankalalle, mutta tämäkin johtui vaan veneeni kurjasta kunnosta. Muutaman kerran sen kanssa joutui taistelemaan ennen kuin mestaruus oli minun.
Tätä Disaster Donia vastaan taistellessa erona muihin oli se, että kahden viimeisen kisan karttaa ei näytetty ja osiot tulivat ns. puskista. Tällä ei kyllä suuremmin merkitystä ollut, sillä jätin karttojen katsomisen jo muidenkin kanssa kun koin sen melko hyödyttömäksi. Ihan hyvin pärjäsi kun seurasi kisoissa näkyviä soikeita palluroita, että missä vaiheessa on menossa.
En onnistunut pääsemään Disaster Doniin kertaakaan ilman häviöitä. Aina tuli möhlittyä jonkin aikaisemmista kisoista. Olisihan se ollut kiva treenata muutaman kerran enemmän näitä viimeisiä kisoja.




Tämä yllätti peli hauskuudellaan, olisi voinut pidempääkin pelata :D Ehdottomasti suosittelen porukkaa testaamaan, ei ole mikään överivaikea vaikka aluksi haastetta löytyykin. 
Peli ei kuitenkaan ole mikään hirmu pitkä ja alusta aloittaminen ei haitannut laiskinkaan.
Kivannäköinen ja sopivan juustoinen ysärimeno!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti