keskiviikko 16. kesäkuuta 2021

Trog!


Games Beaten:
285/709
Genre: Puzzle
Goal: Beat Stage 50

Arvosana: 6/10
Vaikeusaste: 6/10

Kauan kauan sitten OG -nimisessä maassa eleli eriskummallisia yksisilmäisiä luolamiehiä, Trogeja.
Trogit eivät suinkaan eläneet täysin yksikseen, vaan joukosta löytyy dinosauruskaverit Bloop ja Spike.
Bloopin ja Spiken lempiharrastus on varastaa Trogien munia. Trogit taas tykkäävät upottaa hampaansa dinosauruksen lihaan...
Tässä on alkukantainen resepti melkoiseen soppaan!
Vaikka Trogit ovat nopeita syömään, he eivät ole kovin nopeita ajattelemaan. Nerokkailla liikeillä heitä saa hämättyä ja kerättyä munat parempaan talteen!

Tälläinen kivikauteen sijoittuva Pac Man -variaatio.
Pelihän on varsin miellyttävän näköinen pöljine Trog -luolamiehineen.
Aluksi luulin, että tässä pelataan Trogilla, mutta ohjastetaankin dinosauruksia jotka keräävät Trogien munia. 
Yksisilmäisyyden lisäksi nämä luolamiehet vielä munivatkin. Tai sitten he ovat käyneet varastamassa munat jostain...tätä kerkesi tovin jos toisenkin pelaamisen lomassa miettiä.
Yksinpelinä pelataan vain Bloopilla, kahdestaan sitten saa Spiken myös mukaan.
Aluksi pelissä saa valita vaikeusasteen. Pelin ehdottamalla Easylla lähdin liikenteeseen. 
Pelin edetessä huomasi, että tämähän onkin melko hankala tapaus ja ei mitään toivoa yrittää hankalimmilla vaikeusasteilla.

Pac Manin -tyyliin Bloop liikkuu automaattisesti eteenpäin. Pac Manista poiketen, tässä on reilusti erilaisia kenttiä joten homma ei käy tylsäksi. Samojakin kenttiä tulee kyllä myöhemmin vastaan, mutta eipä se mitään haittaa :)
Kun kentästä löytyvät munat on kerätty, ilmestyy "Home" -alue jonnekin päin ruutua ja siihen täytyy kävellä jotta pääsee siirtymään seuraavaan kenttään.
Kenttiä tässä on kiitettävät 50 kappaletta ja ne on suoritettava muutaman elämän ja kahden continuen turvin. Lisäreitä saa onneksi pisteistä lisää, mutta sitä ei tapahdu kovin usein.
Trogit ovat pelin pääviholliset ja niitä pystyy nuijimaan hengiltä. Hyvä lisä, sillä ilman tätä peli olisi ollut ihan liian kaoottista sekoilua. Se oli jo tämän ominaisuudenkin kanssa melkoista räiskettä :D
Trogeja löytyi useampi erilainen joita sitten esiintyi eri kentissä. Aluksi löytyi vain jahtaavia Trogeja jotka myöhemmissä kentissä olivatkin jo äärimmäisen nopeita ja heille oli suotu älykkyyttä pieni määrä lisää. 
Seuraavaksi mukaan astui kivipyöriä heitteleviä Trogeja. Kivipyörät jäivät pyörimään ruudulle kunnes ne lensivät laidan yli. Muutamassa kentässä oli inhottava keski-osio minne kivet jäivät helposti pitkäksikin aikaa rullailemaan. Alle ei kannattanut jäädä sillä se oli sitten kerrasta poikki.
Hyvänä lisänä myös Trogit voivat liiskaantua kivipyörien alle, aina niin hyvää viihdettä :D Onneksi näitä kivipyöriä pystyi nyrkeillä moukaroimaan hajalle, aluksi en edes tajunnut tätä ja sen vuoksi tuli monia typeriä kuolemia.
Viimeisenä mukaan tulivat pomppivat Trogit jotka olivat ihan liian randomeja omaan makuun.
Todella hankala oli arvioida, mihin Trog hyppää ja kun ne välillä tekivät sitä samaan aikaan sai silmät hyvin solmuun :D Välillä hitboxit olivat hieman kyseenalaisia, sillä alle liiskautuminen tapahtui vaikka selkeästi ei ollut laskeutuvan Trogin alla.



Trogien lisäksi kentistä löytyi vielä kaikkea helpottavaa ja ei niin helpottavaa settiä.

Helpottavat asiat:

Punainen kasvi joka lisää nopeutta hetkellisesti.
Jääkuutio joka jäädyttää viholliset pieneksi toviksi.
Hevosenkenkä joka antaa kuolemattomuuden ihan liian lyhyeksi aikaa.
Kuuma tamale -safka, minkä avulla pystyy sylkemään tulipalloja Trogeja kohti tappaakseen ne laakista.
Ananas mikä muuttaa dinon hetkeksi jättimäiseksi kuolemattomaksi T-Rexiksi joka sitten syö kaiken eteensä tulevan.
Warppi, joka heittää muutaman kentän edemmäksi ja antaa aimo kasan pisteitä.
Katapultti joka laukaisee dinon toiselle puolelle kenttää.

Sitten nämä ikävämmät jutut:

Sininen sieni joka saa Bloopin kävelemään paljon hitaammin.
Nuotio johon koskemalla lähtee henki.
Tervakuoppa jonka vaikutus on sama kuin nuotiolla.

Inhottavinta näissä kenttiin ilmestyvissä asioissa oli, että ne ilmestyivät täysin randomilla. Joskus saattoi suoraan ilmestyä siihen kohtaan mihin oli kävelemässä.
Muutaman kerran kävi niinkin inhasti, että katapultti laukaisi Bloopin suoraan samaan kohtaan missä vihollinen oli. Henkihän siinä lähti melko nopeasti :D
Ananaksia ja hevosenkenkiä kannatti aina käydä hakemassa heti kun ne ilmestyivät ruutuun. Niiden avulla munia sai kerätä rauhassa eikä tarvinnut Trogeista välittää.
Warpit ilmestyivät jostain syystä aina kun "Home" -alue oli ruudulla. Tämän vuoksi ne jäi monesti huomaamatta.
Onneksi Trogit astuivat nuotioihin ja tervakuoppiin jonka jälkeen molemmat hävisivät ruudulta.



Välillä eteen tuli bonuskenttiä. Onneksi bonuskentätkin laskettiin mukaan tähän 50:n kentän settiin, joten ei aina tarvinnut kärvistellä munajahdissa.
Bonuskenttiä oli kolme erilaista; Trogien syöminen, timanttien keräily ja Trogien käryttäminen liekillä.
Nämä olivat todella hankalia ja onnistuin vain muutaman kerran saamaan Trogien syömisestä täydet pisteet, sillä tuurilla oli liian iso osa näiden kanssa. Riippui ihan mihin Trogeja ilmestyi.
Timanttien keräilyn päihitin useimmiten, mutta tässäkin vaikutti mihin punaiset nopeutta lisäävät kasvit oli sijoiteltu.
Trogien käryttämistä en saanut koskaan päihitettyä, olisi vaatinut jäätävää tuuria, että se olisi onnistunut. 



Kylläpä oli melkoinen urakka päihittää 50 kenttää muutamien elämien turvin. Pelissä on vähän liikaa RNG -ominaisuuksia tälläisen suorituksen tekemiseksi.
Monesti onnistuin pääsemään 30 ja 40 kentän välimaastoon, mutta sitten tuli noutaja. Hieman liikaa actionia rupesi loppupuolella olemaan.
Kontrollointi bugasi aika-ajoin, välillä Bloop ei totellut komentoja ja välillä se saattoi kääntyä johonkin outoon suuntaan vaikka ei edes painanut sinne. Hieman Pac Manin kaltaista tarkkuutta olisi kaivannut tähän!
Kyllähän se sitten peli viimein taipui pienen tuurin saattelemana. En tajunnut, että viimeinen kenttä olikin vain bonuskenttä ja en ottanut kuvaa loppupään kentistä.
Jouduin pelaamaan pelin uudelleen loppupuolelle asti ja sehän kuvan oton yhteydessä menikin uudelleen läpi, paljon helpommin vielä! :)
Kyllähän tämän metkuihin tottui kun enemmän pelasi.




Hyvä pelihän tämä oli. Mukava katsella ja pelailla pienistä ohjaus ongelmista ja ärsyttävistä trollikohdista huolimatta.
Varovainen suositus Pac Manien ystäville, ei tuo 50 kenttää mahdoton urakka ole helpoimmalla vaikeusasteella :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti