perjantai 28. toukokuuta 2021

Spy Hunter


Games Beaten:
280/709
Genre: Action
Goal: Finish Winter Area

Arvosana: 4/10
Vaikeusaste: 2/10

Tehtävänäsi on kiitää loputtomalta tuntuvalla tiellä ja tuhota paha-aikeisia agentteja jotka yrittävät joka käänteessä saada sinut nitistettyä.
Matkan varrella vastaan tulee siviilejä joita täytyy kaikin keinoin suojella.

No nyt oli rikkinäinen peli! :D En edes muista, milloin olisi ihan näin helposti rikottava peli tullut vastaan - vai liekö koskaan.
Heti kun peli alkoi, rupesi soimaan Peter Gunnin teemabiisi The Blues Brothersista. Ihan jees, ihan jees.
Hieman kun ajeli, huomasi kuinka paljon tämä muistuttaa Road Fighteriä. Ihan samanlainen kuvakulma, erona tässä vaan, että pahis agenttien autoja pystyi tuhoamaan.
Jälleen yksi loputtomasti looppaava peli. Taustat kuitenkin onneksi vaihtuvat ja kun päästään talvisiin maisemiin, tämän osion jälkeen looppi alkaa alusta.
Talvi ei kuitenkaan aina sattunut samaa kohtaan peliä, vaan se pystyi alkamaan myös yhden osion myöhempään. En tiedä mistä tämä johtui, mutta lopputulos oli joka tapauksessa sama.
Auton sai kulkemaan ihan järisyttävää vauhtia. Tälläisessä vauhdissa kuitenkin törmäili joko muihin autoihin tai laitoihin.
Aluksi tästä auton hajoamisesta ei ollut mitään haittaa, sillä oikeassa alakulmassa rullasi aika. Se toimi periaatteessa loputtomina eläminä ja jäljellä olevan ajan puitteissa sai törmäillä asioihin niin paljon kuin sielu sieti.
Mutta kun aika olikin nollassa, jopa yksi osuma toiseen autoon tai reunaan ajaminen sai aikaiseksi Game Overin. Melko julmaa näin epävarmassa ja osittain tuuriin pohjautuvassa pelissä.
Vauhdin pitäminen maltillisena vähensi äkkikuolemista rajusti, mutta siltikin saattoi jokin auto tulla perseilemään vieden hengen.
Tämä aika ratkaisu oli todella omituinen kun se loppui aina pelin alkupuolella.




Välillä tiellä matkasi isoja punaisia rekkoja. Näiden rekkojen sisään kun ajoi autonsa, sai jonkun erikois-aseen käyttöön. Rekan katolla oleva symboli näytti, minkä erikois-aseen se piti sisällään.
Näitä erikois-aseita olivat öljy, savuverho ja ohjukset. Täytyy sanoa, että en oikein löytänyt hyötyä näille aseille. Autossa valmiina oleva konekivääri toimi ihan tarpeeksi hyvin. Lisäksi aseen hakemisen jälkeen rekka droppaa auton tien sivuun ja joutui taas kiihdyttämään vauhdin takaisin siihen missä se oli.
Punaisien rekkojen lisäksi tiellä kulki muutamia siviiliajoneuvoja jotka olivat vain tiellä varsinkin kapeissa kohdissa.
Pahis agentteja löytyi kolmea erilaista; luodinkestävä, renkaat puhkova ja ampuva. Luodinkestävä lähinnä vain töni autoa reunoja päin. Tämä oli kieltämättä melko ärsyttävää, sillä jo yhdestä tönäisystä lähti todennäköisesti henki.
Renkaiden puhkoja ja ampuva auto toimivat periaatteessa samalla tavalla, niiden ansoihin osumalla oma auton kontrollin menetti täysin ja lensi päin reunaa nähden hienon räjähdyksen.
Näiden lisäksi kiusana oli helikopteri joka ilmestyi ruudulle todella usein. Kopteri pudotteli pommeja tasaiseen tahtiin ja niiden väistäminen vaati välillä täydellisen pysähtymisen varsinkin tien kapeimmissa kohdissa.
Inha tilanne oli, jos sattui olemaan paljon muuta liikennettä kapealla kohdalla ja silloin helikopteri päättää tulla pudottelemaan pommeja niskaan.



Mistään näistä ei tarvinnut juurikaan välittää kun pelistä löytyi aivan mahtava glitch. Sen tekeminen on niin helppoa, että jokainen sen osaa! Ei tarvitse painaa kuin D-padista ylöspäin jotta auto lähtee liikkeelle. Hetken päästä tie kääntyy niin, että edessä on permantoa.
Auto sujahtaa sulavasti tänne permannolle ilman mitään ongelmia. Ilmeisesti kun tien ja permannon erottaa viistoon menevä osio, ei enää pelin perus säännöt päde.
Tätä pystyi hyödyntämään niin pitkälle, että pelin saattoi päästä läpi painamatta enää mitään nappia. Pelin alkupuolella on kaksi siltaa ja jos hieman ennen tätä jälkimmäistä onnistuu saamaan auton hieman permannon puolelle, menee koko loppupeli automaatiolla läpi.
Ennen jälkimmäistä siltaa on joko annettava jonkun auton tönäistä oma auto permannon puolelle tai sitten osuttava helikopterin pommiin. Jostain syystä nämä riittävät siihen, että jälkimmäisen sillan kaiteeseen ei enää törmää.
Ihan varma kikka tämä ei ole, sillä jossain vaiheessa tietä pahis agentit saattavat tönäistä autoa tuhoten sen. Mutta jos autojen kanssa käy erittäin hyvä tuuri, peli rullaa nätisti loppuun asti.
Helikopterikaan ei mahda mitään tälle mahtavalle tempulle, sillä ilmeisesti permannolla ei ole kunnollista hitboxia ja kopterin pudottamat pommit eivät tee mitään vahinkoa.
Jännä, että rajojen ulkopuolella pystyy noinkin sulavasti ajamaan ilman törmäämistä. Välillä auto käy ihan asfaltin puolellakin tien profiilin muuttuessa, mutta silti se sulavasti menee takaisin permannolle :D
Tämä otti kyllä muutaman yrityksen, sillä väärässä kohdassa oleva pahis agentit ja joskus harvoin tiellä matkustaessa osunut helikopterin pommi pilasivat suorituksen. Joka tapauksessa, melko läppä tämä oli.




Ei kyllä yhtään tullut syyllinen oli tätä temppua käyttäessä. Peli on kuitenkin niin tuuriin pohjautuva ja hieman kömpelösti tehty, joten tämä oli vain hauskaa vaihtelua!
Suosittelen kyllä kokeilemaan tätä kikkaa, tässä onnistuu varmasti. Jos tästä minun sepustuksesta ei saanut kunnolla tolkkua, ainakin TMR:n läpäisystä näkee hyvin, miten homma hoidetaan.
Pelissä ohjeiden mukaan olisi ollut jonkin vene-osiokin, mutta empä moista löytänyt eikä kyllä enää jaksa lähteä sitä etsimäänkään.
Mielummin kyllä isken Road Fighterin tulille kuin tämän. NESille on olemassa vielä Super Spy Hunter, se voisi ainakin nimensä puolesta olla laadukkaampi teos!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti