keskiviikko 22. tammikuuta 2020

Mario is Missing!


Games Beaten: 187/709
Genre: Puzzle
Goal: Solve 14 Cities and Defeat Bowser

Arvosana: 4/10
Vaikeusaste: 2/10

Voi ei, Bowser ja hänen koopalapsensa ovat taas rikollisilla teillä! Tällä kertaa ihan oikeassa maailmassa.
He ovat napanneet Marion vangikseen ja aloittaneet maailman sekoittamisen.
Bowser on rakentanut laitteen jonka avulla pystyy lähettämään Koopia ympäri maapalloa. Koopat varastelevat tunnettuja aarteita Bowserin jättimäiseen taidevitriiniin.
Luigin tehtävänä on palauttaa varastetut aarteet omille paikoilleen ja pelastaa Mario.

Mitähän tästä juonesta sanoisi... :D

Pelihän on vielä opettavainen, maailman historiaa luonnollisesti.

Eli, Luigilla seikkaillaan ympäri maailmaa etsien aarteita. Yhteensä 14 kaupungissa pyöritään ja näissä jokaisessa perus idea on ihan sama.

Pelin alussa valitaan ovi ja oven takaa paljastuu kaksi putkea. Putket edustavat reittejä eri kaupunkeihin. En ymmärrä miksi yhden oven taakse oli laitettu kaksi putkea, miksi putket eivät voineet olla samassa tilassa.


No, kaupungissa ensimmäinen tehtävä on selvittää, missähän sitä mahdetaan olla. Tämän on tärkeää, sillä Yoshi pitää saada ohjattua samaan kaupunkiin, missä Luigi on. Ihmisiltä kyselemällä asia selvisi todella nopeast. Monesti ne sanoivat suoraan, missä ollaan. Olisi ollut hauskempaa jos olisi pitänyt hieman miettiä ja kysellä useammilta ihmisiltä vinkkejä.

Jaa että miksi Yoshi pitää saada samaan kaupunkiin? Kaupungeissa on infopisteitä joihin täytyy Koopilta saadut aarteet laittaa. Luigi on ilmeisesti liian lyhyt ja ilman Yoshia ei voi tiskin takana olevalle eukolle puhua. Järjetöntä.


Eli siis jokaisessa kaupungissa on kolme Koopaa ja ne tappamalla saa niiden hallussa pitämät aarteet. Jokainen aarre käy vain tiettyyn infopisteeseen ja aarteita tarkastelemalla pystyi selvittämään, mikä menee mihinkin.


Väärän aarteen kokeilusta ei verotettu millään tavalla ja helpommalla pääsi, kun vain kokeili aarteet randomilla ilman sen suurempia miettimisiä.
Kartan avulla näki kätevästi missä infopisteet sijaitsivat.


Kun oikea aarre on saatu oikealle paikalleen, kysyy infopisteen naikkonen sinulta jonkin kysymyksen liittyen aarteeseen.
Kysymyksiä oli muutama erilainen ja tässäkään ei vääristä vastauksista verotettu.
Alussa jaksoi kysymyksiä tutkailla ja pohtia oikeaa vastausta, mutta loppupäässä meni jo täysin tuuri kokeilulla.


Hieman rupesi puuduttamaan kun tässä ei mitään muutosta ollut. Kaikki kaupungit olivat samanlaisia: etsi Koopat, etsi infotiskit, vastaa kysymyksiin ja poistu kaupungista...huh huh.

Olihan tässä yksi pomokin, ihan lopussa! Ilmeisesti sen oli tarkoitus esittää Bowseria, ei kyllä hirveästi näyttänyt sille.
Yhtään iskua se ei onnistunut minuun tekemään, en tiedä olisiko siitä menettänyt energiaa tai jotain.
Iskuja se kyllä kesti reilusti enemmän kuin normaalissa Mario -pelissä.


Loppuruudussa oli vielä rahasumma, minkä onnistui keräämään. Niin, kun aarteen oli saanut oikealle paikalleen ja vastattua kysymykseen oikein, sai rahaa.
En sitten tiedä, veikö väärät vastaukset rahasummasta pienen siivun pois. En tiedä, ei kiinnosta.


Grafiikat olivat ihan hienot, hyvin oli saatu käännettyä Super Mario Worldin grafiikat 8-bittiseen muotoon :)
Kaupungit olivat ulkoasultaan erilaisia ja niiden kartat erosivat toisistaan, muuten ihan täysin samaa huttua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti