lauantai 19. lokakuuta 2019

The Flintstones: The Rescue of Dino & Hoppy


Games Beaten: 66/709
Genre: Platform
Goal: Defeat Dr. Butler (Stage 8)

Arvosana: 7/10
Vaikeusaste: 4/10

Juoni menee niin että Dr. Butler 30-luvulta on kaapannut Retun ja Tahvon lemmikit, Dinon & Hoppyn! Retun muukalaisystävä, The Great Gazoo menetti aikakoneensa osia Dr. Butlerin takia. Aikakoneen avulla pystyttäisiin käydä hakemassa Dino & Hoppy takaisin pahalta tohtorilta. Tehtävänä onkin ensimmäisenä löytää aikakoneen osat ja sitten sen avulla lähteä Butlerin perään.

Taiton laadukasta tasoloikkaa kyseessä. Peli sisältää kahdeksan kenttää ja ne ovat kaikki aika erilaisia. Päästään perinteisen tasoloikan lisäksi uimaan, tarpomaan lumessa ja jopa ulkoavaruuteen.


Kenttien välissä on koripallo minipeli jota kannattaa käydä kokeilemassa. Suhteellisen helppo ja palkintona on lisäelämiä. Yhdessä kohtaa peliä tämä koripallo on pakko läpäistä, muuten ei pääse tarinassa eteenpäin.


Ei ollut hirmu tuttu peli itselle, joskus jotain speedruneja katsellut vain tästä.

Ihan hauska, suhteellisen helppo. Kivat grafiikat ja musiikit. Hahmon animointi oli hauskasti tehty, mukailee piirrossarjaa :)


Pelissä on mekaniikka että voi tarttua tietyistä kielekkeistä kiinni ja pystyy vetämään itsensä ylemmälle tasolle. Tässä oli kohtia, missä piti hyppäämällä saada kielekkeen reunasta kiinni , ne oli suhteellisen kuumottavia. Näytti että ei mitenkään riitä hypyn pituus tai korkeus.

Kentistä sai mukavasti energiaa ja energiapäivituksiä helpottamaan kulkua. Myös lisä-aseita löytyi joiden avulla pomojen nujertaminen oli paljon helpompaa. Kirves ja munapommi olivat ehdottomasti omat suosikit näistä. Tehokkaita ja helppo osua pomoihin.
Perus asetta, eli nuijaa pystyi lataamaan kun painoi nappia pohjassa jolloin se teki enemmän vahinkoa mutta tätä ei tullut juurikaan käytettyä. Lisä-aseet olivat paljon parempia.

Pomot ei ollut ihan helpoimmasta päästä ja muutaman kohdalla saikin hieman käyttää päätään jotta ne onnistui päihittämään.


The Great Gazoota pystyy pyytämään apuun kenttien tiimellyksessä ja se antaa hetken käyttää jotain kolmesta erikoiskyvystä: hyppy, sukeltaminen tai lentäminen. Näistä lentäminen oli muutamassa kohdassa hyödyllinen koska sen avulla pääsi muutamaan paikkaan jonne ei olisi muuten päässyt millään.
Sieltä sitten sai jotain hyvää kerättävää!
Noita kahta muuta erikoiskykyä ei tullut juuri käytettyä, en nähnyt tarvetta niille.

Viimeinen taso otti muutaman yrityksen kun siinä ei saanut kuolla kertaakaan jos halusi päästä viimeisen pomon läpi. Lähinnä sen takia, että lisä-aseet ja ammukset lähtevät pois jos kuoli.

Viimeisellä pomolla on kolme muotoa. Kaksi ensimmäistä muotoa on aika yksinkertaisia, mutta ne piti yrittää päästä mahdollisimman vähällä energianmenetyksellä.
Ensimmäisessä osiossa Butler ampuu singolla ja toisessa se hyppii jonkin robotin kanssa.

Bossin viimeinen vaihe on älytön ilman munapommia jonka voi vaan jättää maahan ja se tekee pakosti vahinkoa.
Munapommin kanssa tässä ei tarvitse kuin väistellä ammuksia. Kun tankin hytin lasi hajoaa, täytyy viimeinen isku suorittaa Retun nuijalla.


Kokonaisuudessaan hyvä peli! Haastava viimeinen taistelu, mutta hyvä vaan että ei ole liian helppoa läpsyttelyä :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti