torstai 10. lokakuuta 2019

Super Mario Bros. 2


Games Beaten: 5/709
Genre: Platform
Goal: Defeat Wart (World 7-2)

Arvosana: 8/10
Vaikeusaste: 3/10

Mario-perheen outolintu.

Alunperin Super Mario Bros. 2:nen oli hyvin ensimmäisen Mario pelin näköinen, paljon hankalampi vain. Pelin kehittäjät ajattelivat sitten että peli on liian hankala ja näyttää melkein samanlaiselle kuin ensimmäinen osa, joten muu maailma sai sitten ihan uudenlaisen Mario seikkailun :)

Nintendo oli testailemassa uutta Mario peliä uudella pelimoottorilla, mutta tekikin sopimuksen Fuji Televisionin kanssa, että peliä käytettäisiin mainostamaan Yume Kojo '87 -tapahtumaa. Jotkin hahmojen spritet vaihdettiin erilaisiksi ja joitain muitakin pieniä muutoksia tehtäisiin. Pelin nimeksi muodostui Doki Doki Panic.
Tapahtuman jälkeen Nintendo julkaisi pelin Super Mario Bros. 2 -nimikkeellä Japanin ulkopuolella. Kyllä tämä Japanissakin julkaistiin mutta nimeksi vaihdettiin Super Mario USA. Alkuperäinen vaikeampi Mario 2:nen julkaistiin muualla maailmassa nimellä Lost Levels. Melkoisen sekava soppa!

Mutta se historiasta.

Itse peli on perinteistä tasoloikkaa. Aikaisemmasta Mariosta poiketen, tässä ei pelasteta Toadstoolia vaan itse prinsessalla pääsee pelaamaan! Sen sijaan pitää pelastaa joitan ihmisnaamaisia kärpäsiä saviruukusta. Oh boy!
































Valittavia hahmoja on neljä, Mario, Luigi, Toad ja Toadstool.
Kaikilla hahmoilla on ominaispiirteensä; Mario on perushyvä, Luigi hyppii korkealle ja melkoisen ilmavasti, Toad on nopea ja ketterä, Toadstool puolestaan osaa liitää pieniä matkoja.
Tämän pelin ansiosta nykyään hahmojen ominaispiirteet ovat juuri tälläiset.

Yleensä pelatessa tulee valittua prinsessa Toadstool koska liitämällä voi skippailla hankalia kohtia ja muutenkin meno on paljon turvallisempaa.

Pelissä on 7 maata ja niissä on 2-3 kenttää. Teemoja tässä on enemmän kuin ykkösessä. Seikkaillaan mm. ruohomaassa, aavikolla ja lumimaassa.

Perinteisen vihollisten liiskauksen ja tiilien murskauksen sijaan tässä heitellään nauriita vihollisia kohti. Vihollisten päällä voi myös seisoa ja heittää ne toisia vihollisia päin tai lähimpään kuiluun.
Kenttien lopussa odottaa Birdo lintu, jonka tuhoamalla pääsee etenemään seuraavaan kenttään. Tämä tapahtuu luonnollisesti astumalla korpin pään suusta sisään. Välillä sitä miettii että mitähän nämä pelintekijät on vetäneet. No, hyvä että ovat jos ovat.


Peli on aika haastava eikä lisäelämiä kovin helposti saa. Muutama continue löytyy ja niiden loputtua alkaa seikkailu alusta.

Pomot ovat kyllä Mario pelien parhaimmasta päästä. Näissä on paljon vaihtelua ja haastettakin.
Idea on hyvin samanlainen kuin Birdo -taisteluissa; heitä jollain esineellä päin näköä.


Viimeistä bossia eli Wartia pitää viskoa nauriilla suuhun. Kaveri ei ilmeisesti pidä juureksista kun naaman niin harmaaksi vetää. Ihan hyvä poikkeavuus muiden pomojen pelkästään päin heittelyyn.
Heitot pitää ajoittaa oikein, muuten ne menevät huti.


Loppu oli ensimmäisellä peluukerralla hieno yllätys; koko homma olikin vain Marion unta! Ilmankos kaikki asiat olivat todella erilaisia kuin mihin oltiin totuttu :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti