keskiviikko 23. lokakuuta 2019

Mickey Mousecapade


Games Beaten: 109/709
Genre: Platform
Goal: Defeat Maleficent (Stage 5)

Arvosana: 2/10
Vaikeusaste: 4/10

Nyt oli paskaa, uskomatonta paskaa :D
Mikki ja Minni on suurella etsintäretkellä! Heidän täytyy löytää salainen ystävä, kukahan se mahtaisi olla... He taittavat matkaansa läpi hupitalon, meren, metsän, merirosvolaivan ja linnan.
Toivottavasti ystävä löytyy.

Buginen, vittumainen ja ärsyttävä.

Viisi kenttää, jokaisessa oli pomo. Osa on aika suoraviivaisia, muutamassa pitää käyttää vähän päätään.


En tiedä kenen idea oli laittaa Mikki sekä Minni saman ohjauksen alle. Ei muuten toimi, ei yhtään.
Yleensä tasoloikkakohdissa Minni osuu johonkin tai tippuu alustalta ja homma pitää aloittaa alusta. Huoneesta ei voi luonnollisesti poistua jos molemmat eivät ole samassa kohdassa menossa.
Onneksi Minni on sentään kuolematon, ei tarvitse siitä huolehtia.

Ekassa kentässä törmäsin heti kunnon vittuiluun. Molemmat hahmot saavat aseet tästä kentästä. Mikki saa heti alussa ja Minnin ase pitää käydä etsimässä. Jos erehdyt tappamaan kentän pomon ja sen jälkeen lähdet etsimään Minnin asetta, arkusta tuleekin joku ihme vihu. Ihan turhaa trollaamista.

Toisen kentän hypyt vaati myös hieman opettelua että osasi katsoa molempia hahmoja. Helposti kävi niin, et Minni molskahti veteen ja elämä meni.

Kolmannessa trollaus jatkuu. Tässä on eri vuodenaikoja vähän kuin Kirby's Fun Pakin yhdessä metsä kentässä. Ovesta menemällä vuodenajat vaihtuvat.
Osa ovista tottakai löytyi ilman ampumalla mutta viimeinen ovi ennen pomoa oli kyl aika ärsyttävässä paikassa. Onneksi NES-Retkun arvosteluvideo oli muistissa ja tiesin mitä pitää tehdä.
Koko talvi vaihe pitää kävellä ympäri ja sitten vasta ovi ilmestyy ensimmäiseen puuhun joka oli Start -kyltin lähellä. Pliis.

Neljäs kenttä oli todella lyhyt mutta vittumainen. Vihollisten väistely oli hankalaa eikä piilotettuja energia-itemeitä löytynyt.
Tässä vaiheessa oli jo melkoisen kyrpiintynyt pelin paskuuteen joten bossi hoitui hienolla taktiikalla: laita Minni yksinään ylätasanteelle missä bossi oli. Minni kun ei voi ottaa vahinkoa mistään niin senkus ampui pomon hengiltä.


Viides taso. Ei saatana. Aluksi homma meni ihan OK:sti mutta sitten rupes valumaan paskaa niskaan. Menin tason loppuun ja huomasin että jaahas, avain puuttuu. Noh, eikun etsimään. Kentän puolessa välissä on edellisen tason pomo, Musta Pekka.
Kävelin sitten taaksepäin kenttää ruutuun, missä Pekka oli ja se tappoi yhdestä iskusta. Hienoa pelisuunnittelua. Pekka oli niin oikeassa reunassa ruutua että siihen osuu pakosti. Mahtavaa jos tarvitsee lähteä takaisinpäin, niin peli sitten rankaisee oikein kunnolla.

Pomon huoneen edessä ajattelin sitten kerätä energiat täyteen ampumalla ilmaan näkymättömien itemien toivossa.
Tässä pelissä on hieno tälläinen hieno ominaisuus, että välillä näkymättömän itemin sijaan voi olla joku örkki mikä vie Minnin pois. Kenttää ei voi läpäistä ilman Minniä. Tätä pystyi tapahtumaan missä päin peliä tahansa.
Eikun ettimään kohtia missä on näkymättömiä itemeitä. Kun löytää punaisen avaimen, pääsee huoneeseen jossa Minni on.
Eikä tässä vielä kaikki! Huoneessa on viisi patsasta ja jossain niistä Minni luuraa. Jos valitsee väärin niin eikun vaan uudelleen etsimään punaista avainta. Hienosti vielä Minni vaihtaa paikkaa patsaissa, mukavaa pelin pidentämistä.


Tätä paskaa tapahtui joku viisi kertaa putkeen. Yritin saada energioita täyteen; joka kerta örkki vei Minnin.

Viimein sitten sain onnistuneen suorituksen että oli energiaa hyvin ja pääsi päihittämään vikan bossin.
Viimeisenä pomona oli Prinsesssa Ruususesta tuttu Pahatar. Aluksi näytti hankalalle kun ammusta lenti melkoisella tahdilla mutta oikeanlaisella hypyn sekä ampumisen rytmityksellä ei ollut kovinkaan paha.


Oli kyllä jäätävän huono, ei ikinä enää.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti