keskiviikko 23. lokakuuta 2019

Side Pocket


Games Beaten: 108/709
Genre: Sports
Goal: Beat World Class & Ultra Trick

Arvosana: 6/10
Vaikeusaste: 8/10

Biljardia ja temppulyöntejä!
NES-Retku tuskaili tämän kanssa tosi pahasti ja haukkui pelin alimpaan kastiin. Melkein 30h se tämän kanssa vietti.

Oli sitten pakko itse testata kyseinen teos kun näytti että eihän tuo niin paha ole. Olin puoliksi oikeassa.

Itsellä ei mennyt kuin noin 10h läpäisyyn, vain pari tuntia enemmän kuin TMR:llä.

Ideana oli päästä maailmanmestariksi.
Tämän saavutti kun voitti neljä eri lohkoa, City, State, U.S.A. ja World
Tietty määrä pisteitä piti saada että pääsi yrittämään seuraavaa lohkoa. Eli City 3100, State 4100, U.S.A. 5100 ja World 7100. Helpoitenhan tämä meni että sai aina heti tarvittavat pisteet kasaan. Minimissään neljä pöytää piti pelata.
Pisteitähän sai pallojen oikeasta järjestyksestä, pallojen putkeen pussittamisesta ja erilaisista bonuksista mitä tuli randomisti. Näihin oli tosi hankala saada osumaa, ei kannattanut niiden varaan jättää.


Pallojen määrä vaihteli aina tietyn kierron mukaan. Jos täydellisesti pelasi eli nuo neljä pöytää minimissään, niin pallojen määrä meni niin että ekassa pöydässä oli 6, tokassa 9, kolmannessa 6 ja neljännessä 6.

Kaikki lohkot piti läpäistä samoilla lyönneillä. Alussa niitä oli muistaakseni 8, mutta lyöntejä sai lisää pelin edetessä erilaisista bonuksista.

Jos sattui niin, että pistemäärä ei ylittynyt, pystyi jatkamaan siihen mihin jäi jos sattui olemaan lyöntejä jäljellä. Pöytien kierto vain jatkui kokoajan joten saattoi tulla paljon hankalampia pöytiä vastaan lohkoissa joissa piti saada paljon pisteitä ja se tottakai hankaloitti läpäisyä.

Se ei vielä riittänyt että sai nuo tarvittavat pisteet kasaan vaan kolmessa lohkossa oli myös temppulyönti joka piti päästä ekalla yrityksellä läpi tai putosi lohkon alkuun.
Osa näistä oli melkoisen simppeleitä mutta U.S.A.:n temppulyönti oli haastava. Piti lyödä oikeastaan täydellisesti että se onnistui.

Olihan tämä peli ihan haastava. NES-Retkun kanssa olen samaa mieltä asiasta että fysiikat on kyllä kustu aika pahasti. Miten voi olla mahdollista että ihan täysin suora lyönti palloon saa sen kääntämään jyrkästi vasemmalle tai oikealle.
Myös lyönnit, mitkä olisi oikeassa elämässä mennyt takuuvarmasti ,oli tässä tosi epävarmoja saada sisään.
Tuohon kusisuuteen kun tottui, niin pystyi vähän hallitsemaan tekemistään.
Myös osoitin oli tehty epätarkasti. Ei pystynyt mitenkään hienosäätämään eli piti välillä ihan tuurilla miettiä että kumpaan "lokoseen" laitan osoittimen että pallo lähtisi oikeaan suuntaan. Yleensä se meni niin että asento oli joko liikaa vasemmalle tai sitten liikaa oikealle.

Mielestäni kun peli on rakennettu tähän tyyliin, olisi tuota RNG -osastoa pitänyt vähentää enemmän.

Tässä olisi pystynyt tekemään vaikka minkälaisia temppulyöntejä mut ei ainakaan oma pääkoppa riitä moisien suunnitteluun. Eli aika peruskamalla mentiin. Välillä tuli käytettyä kierrettä yms. mutta ne nyt on aika perinteisiä.

Läpäisyn kannalta tosiaan oli paras päästä lohkot heti läpi että viimeisessä lohkossa oli 6 pallon setti.
Koska Worldin pisteraja on tuo 7100 niin se tarkoittaa melkoisen täydellistä suoritusta.
Eli kaikki pallot piti järjestyksessä saada sisään. Siitä sai 5000 pistettä. Sitten piti saada kolmen ja kahden pallon putki minimissään. Tästä sai 1500 pistettä. Pelissä on vielä tuollainen peruspistemäärä että kun pussittaa pallon niin se antaa 100 pistettä. Eli kuuden pallon setistä tuli 600.
Tällein pääsi juuri ja juuri tuon Worldin läpi ja mielestäni se oli ainakin helpoin tapa.
Piti vain pelata aikaisemmat lohkot hyvin, että on paljon ylimääräisiä palloja saada World lohkon pallot hyville paikoille että niitä voi pussittaa monta putkeen järjestyksessä.

Tämän kun selvitti, niin oli vielä Ultra Trickshot jäljellä. Oli kyllä pakko kattoa NES-Retkun videosta se oikea kulma tähän, kuumotus oli liian kova ja tosiaan jos tuon feilas, eikun lohkon alkuun. Toista kertaa en halunnut enää selvittää tuota Worldin pöytää.


Peli ei kyllä omasta mielestä ollut niin paska mitä NES-Retku väitti, nautin kyllä tämän pelaamisesta vioista huolimatta. Välillä tuli kyllä facepalmattua sille että mitä tekijät ovat aatelleet noiden fysiikoiden kanssa.


Muutama biljardipeli taitaa olla vielä jäljellä ja yksi niistä on NESin vaikeimpia pelejä, sitä odotellessa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti