torstai 10. lokakuuta 2019

Mega Man 3


Games Beaten: 7/709
Genre: Platform
Goal: Defeat Dr. Wily

Arvosana: 9/10
Vaikeusaste: 3/10

Lapsuusaikojen kaverin isobroidin kaveri sanoi, että sillä olisi muutama NESpeli, kiinnostaisiko ostaa? Tottakai kiinnosti, mutta pelit piti testata ensin.
Menin sitten himaan testailemaan ja iskin Mega Man 3:sen sisään. Siinä testaillessa peli meni vahingossa läpi :D

Mega Man 2 oli jo niin hyvin veressä, että kolmosen aloittaminen oli helppoa. Läpimenosta huolimatta ostin pelit muistaakseni 200 markalla. Peli oli hyvä ja kyllä sitä piti päästä uudelleenkin pelaamaan.

Asiat ovat hieman muuttuneet ajan saatossa, sillä Dr. Wily & Dr. Light olivat liittoutuneet yhteen rakentamaan rauhanrobottia, Gammaa. Dr. Wily oli kuitenkin aiemmin rakentanut kahdeksan Robotmasteria jotka rupeavat aiheuttamaan tuhoa. Mega Man lähtee Robotmastereiden perään ja Wily varastaa Gamman ja tekee siitä itselleen sotakoneen.

Mega Man on saanut uutta päivitystä liikkumispuoleen. Nyt onnistuu myös liukuminen jonka avulla voi liikkua nopeasti ja pääsee ahtaista aukoista eteenpäin.

Muuten sitten ohjattavuuteen onkin tullut takapakkia... Mega Man ohjautuu yhtä varmasti kuin ennenkin, mutta joskus peli syö näppäinkomennot. Esimerkiksi jos painaa ampumisnappia niin mitään ei tapahdu. Sama hyppäämisen kanssa. Nämä tuppaavat tapahtumaan yleensä tosi inhottavissa kohdissa. Useimmiten tätä tapahtui silloin, kun ruudulla oli paljon vihollisia jotka aiheuttivat lagia.

Capcomilla oli tämän pelin kanssa vähän aikatauluongelmia ja kiire tuli, sen kyllä valitettavasti huomaa näistä pienistä virheistä.


Mega Man on myös saanut avukseen Rush -koiran joka toimii ponnahduslautana, lentoalustana ja sukellusveneenä. Jet & Marine -muodot ovat kahden Robotmasterin hallussa. Coil ponnahduslauta on mukavasti jo heti pelin alussa helpottamassa matkaa.

Kakkosesta tuttuun tapaan tässäkin on salasana jolla seikkailua voi jatkaa siitä mihin jäi.
Varmaan koko Mega Man -sarjan simppelein salasana. Joskus ei tarvitse laittaa kuin yksi pallo ruudukkoon ja koodi on valmis :D

Tällä kertaa vastassa ovat seuraavanlaiset Robotmasterit: Spark Man, Snake Man, Needle Man, Hard Man, Top Man, Gemini Man, Magnet Man & Shadow Man.


Jo penskana tuli hihiteltyä Hard Manille, ohjekirjassakin sen suomennoksen kohdalla lukee pelkkä Kovis. Muilla mastereilla on kuitenkin tuo perinteinen mies -loppu myös suomennoksessa.


Tässä pelissä on minun inhokki Robotmasterin kenttä ja biisi, molemmat kätevästi samassa paketissa! Kyseessä on Gemini Man. Musiikissa ei ole mitään semmoista kivaa potkua ja kipinää niin kuin muissa pelin biiseissä. Kenttäkin on jotenkin ankea.
Muutenhan pelin soundtrack on rautaa, etenkin Hard Manin, Top Manin ja Snake Manin biisit :)

Kahdeksan Robotmasterin tuhoamisen jälkeen ei siirrytäkään Wilyn linnakeeseen, vaan kenttävalikkoon ilmestyy mystisiä Doc Robotteja. Nämä robotit pitävät tukikohtiaan neljän jo tuhotun Robotmasterin kentissä.
Kentät on hieman muuttaneet muotoaan alkuperäisestä.

Yllätyksenä tulee että nämä Doc Robotit ovat omaksuneet Mega Man 2 bossien kyvyt ja jokainen kenttä sisältää kaksi vanhaa Robotmasteria.
Näiden heikkouksina on luonnollisesti Mega Man 3:sen aseet ja näiltä vastuksilta ei saa uusia aseita itselleen.

En oikein pitänyt tästä ideasta. Tuntuu puuduttavalle pelata samoja kenttiä uudelleen vaikkakin hieman muunneltuna ja kohdata sitten jo tuhottuja Robotmastereita. Tulee sellainen olo että haluttu pidentää pelin kestoa mutta ei ole kunnolla keksitty että miten.

Tästä puudutusvaiheesta kun ollaan päästy eroon, siirrytään linnakkeeseen ja yritetään löytää tie Wilyn luo. Tässä pelissä Wilyn kentät ovat hyviä. Lyhyitähän ne tässäkin on, jotkin vain yhden ruudun mittaisia mutta varmaan tuon Doc Robot -vaiheen jälkeen se ei edes haittaa.

Kerta kentät ovat lyhyitä, ovat pomot silloin hankalia? No ei tässä tapauksessa. Jotkin kuolevat todella helposti jo muutamasta laukauksesta. Viimeinen bossi eli Gamma, se ei ole saanut edes kahta erillistä energiapalkkia molemmille muodoilleen vaan ne jakavat saman.


Dr. Wilyä vastaan taistellaan kahdessa eri kentässä ja mielenkiintoista kyllä, tämä ensimmäinen muoto on hankalampi voittaa. Skidinä menin tämän Rush Jetillä lennellen ilmassa ja ampuen aluksen hyttiä.
Vanhemmalla iällä sitten tajusi että homman voi hoitaa Hard Manin aseella kun sitä ohjaa ja hidastaa painamalla ylös sekä taaksepäin D-padista.
Tämä ensimmäinen Wily on vain huijausrobotti, jonka pää jää hauskasti keikkumaan vieterin varaan taistelun jälkeen :D


Kaikki NESin Mega Manit ovat loistavia mutta jos ne pitää jonkinlaiseen järjestykseen laittaa niin tämä on kyllä valitettavasti pakan pohjimmaisena. Vähän tylsähkö ja tuo kontrollien satunnainen toimimattomuus heikentää asemaa. Tästä kyllä huomaa että on hieman kiire ollut.
Monille tämä on NESin lempi Mega Man. Itse en kyllä tätä ymmärrä, mutta makujahan on monia :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti