torstai 10. lokakuuta 2019

Hudson's Adventure Island Part II


Games Beaten:
8/709
Genre: Platform
Goal: Rescue Tina (8 Islands)

Arvosana: 9/10
Vaikeusaste: 5/10

Kaljamahainen mies juoksee pitkin maita ja mantuja kaislahame päällään. Mikäs sen parempaa!

Pelin sankarin, Master Higginsin tyttöystävä Tina on kaapattu. Teon takana ovat kaameat hirviöt jotka hallitsevat kahdeksaa pientä saarta. Tina on saatava takaisin!

Higginsillä on apunaan dinosaurus ystäviä jotka hän löytää kätevästi munien sisältä. Kaikki muukin on piilotettu munien sisälle aseista muihin hyödykkeisiin.

Pelissä kuolee yhdestä iskusta mikä on aika brutaalia. Mukaan on saatu myös aikaraja, tai voihan se olla Higginsin nälkämittarikin, koska aikaa saa takaisin hedelmiä ja lihaa syömällä sekä juomalla pullollinen maitoa. Aikamittari rullailee tasaiseen tahtiin alaspäin ja hedelmillä saa muutaman pykälän lisää siihen. Lihalla ja maidolla mittari täyttyy kokonaan. Lihansyönti siis kannattaa.


Jotkut kentät tarjoilee hedelmiä todella nihkeästi. Tarkoituksena on päästä kenttä melkeinpä virheettömästi läpi jotta aika ei kerkeä loppumaan.
Kentissä saattaa olla myös muna jonka sisältä löytyy munakoiso, sen kanssa aika kuluu puolet nopeammin kuin normaalisti. Onneksi tämä kirous ei kestä kovin pitkään. Ei vissiin taida Higginsille munakoisot maistua :D

Aseenaan möhömahainen ystävämme käyttää kirvestä joka lentää hienossa kaaressa. Tämän vuoksi vihollisiin osuminen voi välillä olla vähän hankalaa.

Kun kirves on jo käytössä, voi munasta kirveen sijaan saada skeittilaudan. Tämä on kyllä melkoinen itsemurhakapistus. Ei voi pysähtyä, vauhtia voi toki hieman hiljentää. Yleensä homma päättyy osumaan ja hahmo lentää joko rotkoon tai toisen vihollisen päälle.
Ainut hyvä puoli skeittilaudassa on se, että silloin on varaa ottaa yksi osuma lisää. Tämä on niitä "pick your poison" -hetkiä.

Munista löytyvillä dinosauruksilla on erilaisia ominaisuuksia. Blue Camptosaurus ei liukastele jäällä, Red Camptosaurus pystyy kävelemään laavassa, Elasmosaurus on mestariuimari ja Pteranodon on hyvä lentämään.
Skeittilaudan tyyliin dinot häviävät vain yhdestä iskusta kun osuu johonkin.
Pomotaisteluissa dinot seuraavat Higginsiä eikä niillä voi ratsastaa. Tämä on ihan hyvä juttu sillä nyt voi tehdä tupladamagea pomoihin.

Peliin on lisätty tavaroiden talletusmahdollisuus Jos tuntuu että ei tarvitse jotain dinosaurusta tai kirvestä seuraavassa kentässä niin sen voi tallettaa ennen kenttää. Sitten jos paha paikka iskee, voi ennen kenttää valita jonkun sopivan tavaran.
Ainut huono puoli tässä on se, että jos sattuu Game Over tulemaan, niin kaikki talletetut tavarat ovat hävinneet.

Kaikilla saarilla on yllätys yllätys jonkinlainen oma teemansa. Hieman eksoottisempaa tällä kertaa sillä vastassa on Soista, vetistä, aavikkoista, jäistä, luolastoista, pilvistä, ja tulivuorista saaristoa.


Kenttiä on monia erilaisia, jokaisella saarella muutama tuohon sen omaan teemaansa liittyviä. Pahimpia on jääluolat jotka ilman Blue Camptosaurusta on hankalia selvittää.
Saarien pomot majailevat juurikin näissä teemakentissä.

Se, mihin kenttään seuraavaksi mennään, ei tapahdu tuurilla vaikka näin voisi kuvitella. Kentän kun pääsee läpi, tulee minipeli jossa pitää valita jokin muna. Suurimmassa osassa on pisteitä ja yhdessä munassa lisäelämä. Se, mihin kenttään Higgins menee seuraavaksi, määräytyy sen mukaan minkä munan valitsi. Jos peliä pelaa tarpeeksi, pystyy nämä munien paikat opettelemaan, sillä ne pysyvät samana.

Tätä ei kyllä penskana tajunnut, luulin että se oli täysin tuuria minne päätyy. Jos oikein hyvä tuuri kävi, saattoi päästä pomolle todella nopeasti. Yleensä kuitenkin reitti meni niiden kaikista vittumaisimpien kenttien poikki.

Viimeinen kenttä on kyllä kummallinen muihin verrattuna. Siinä mennään dinosauruksen sisällä! Kenttä on todella paha, vihollisia hirmuiset ryökkiöt ja aikaraja suhteellisen tiukka vaikka tästä saa maitopullon. Kenttä on jo kirveen kanssa hankala, mutta jos sen onnistuu menettämään, niin uutta ei saa. Ainoastaan pomohuoneesta saa moisen pomotaistelua varten.
Kenttä on kyllä mahdollista mennä ilman kirvestäkin läpi ja olen niin mennytkin, se on vain äärimmäisen hankalaa.

Pomojen spritet on kyllä hienosti tehty ja ne on jopa aika hurjankin näköisiä. Loppupään bossit ampuvat aikamoista tahtia panoksia ja kuolemia tulee todella helposti.

Viimeinen pomo on armoton. Sillä on vielä kaksi muotoakin, toukka ja kärpänen. Toukka pysyy pelästään ruudun oikeassa laidassa vaihtaen paikkaa ylhäältä alas.
Kärpänen taas ilmestyy kaikkiin neljään huoneessa olevaan kohtaan, onneksi aina samassa järjestyksessä.
Nämä molemmat muodot ampuvat hirmuisen määrän ammuksia ja väistely on välillä pikseleistä kiinni. Monet läpäisy yritykset kaatuivat tämän takia kun skidinä pelailin. Yhdelle serkullekaan en onnistunut läpäisyä näyttämään kun pomo oli niin vittumaisella tuulella aina :(


Loistava peli, tykkään tälläisestä trooppisesta meiningistä. Niin ja mikä peli ei olisi hyvä jos siinä on porsas mikä käyttää tangoja?

Vaikeahan tämä on kuin mikä varsinkin skidinä pelatessa ja aiheuttaa turhautumista mutta koska tässä on loputtomat continuet, jaksaa sitä yrittää :)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti