perjantai 18. lokakuuta 2019

Kid Icarus


Games Beaten: 50/709
Genre: Action
Goal: Defeat Medusa (Stage 4)

Arvosana: 4/10
Vaikeusaste: 6/10

Pelissä on paljon vaikutteita Kreikkalaisesta mythologiasta niin paikkojen kuin hahmojenkin osalta.
Olipa kerran paikka nimeltä Enkelimaa jota hallitsivat valon Jumalatar Palutena ja pimeyden Jumalatar Medusa. Palutena lahjoi kansaa valolla joka teki heidät iloiseksi. Medusa puolestaan vihasi ihmisiä ja kuivatti heidän viljansa sekä muutti asukkaat kiveksi.
Palutena raivostui tästä toiminnasta! Hän muutti Medusan hirviöksi ja karkoitti Manalaan. Kostona tästä, Medusa rupesi tekemään yhteistyötä Manalan hirviöiden kanssa ja laittoi heidät ottamaan haltuun Palutenan asumuksen, Taivaspalatsin.
Yllätyshyökkäyksenä Medusa varasti kolme tärkeää esinettä; Peilikilven, Pegasuksen siivet ja valonuolet. Palutenan armeija sai näistä esineistä voimaa ja oli nyt aika heikoissa asemissa. Kun viimeisetkin sotilaat oli muutettu kiveksi Medusan toimesta, vangittiin Palutena syvälle Taivaspalatsin uumeniin.
Viimeisillä voimillaan Palutena lähetti jousipyssyn ja nuolet nuorelle enkelille, Pitille. Hän onnistui pakenemaan Manalan vankilasta jossa häntä oltiin pidetty vankina ja lähti kohti Enkelimaata pelastamaan Paluteenaa sekä muuta kansaa.

Tämmöinen tekele sitten tällä kertaa. Ei ollut kyllä yhtään omaan makuun tämä teos. Ymmärrän kyllä että on hyvin NESin alkupään pelejä, mutta jäykät kontrollit ja pelin karu ulkonäkö ei kyllä mieltä lämmittäneet.

Musiikeista sentään plussaa, ihan menevää!

Neljä maata ja kolmessa ensimmäisessä maassa on neljä kenttää jokaisessa. Viimeinen maa sisältää vain yhden kentän. Jokainen kolmesta maasta päättyy linnakkeeseen jossa odottaa pomovastus lopussa.

Kentät vaihtelevat ylöspäin kiipeämisestä sivulle rullaaviin kenttiin.
Vihollisia tappamalla sai sydämiä jotka kävivät valuuttana kenttiin ripoteltuihin kauppoihin. Kentistä löytyy myös haastehuoneita ja jos haasteen ajan pysyy hengissä, saa siitä palkinnon.
Voi valita jonkin kolmesta; joko tulinuolet, pyhän jousipyssyn tai suojakristallit. Itsehän pelasin sen verran huonosti että onnistuin saamaan vain nuo suojakristallit. Mutta ne olivatkin mielestäni paras valinta noista kolmesta, ei ottanut osumia niin helposti enää.


Nuo erikoisesineet pystyi myös menettämään. Muutamissa kentissä on rosvoja joihin osumalla erikoisesine hävisi ja se piti hankkia uudelleen takaisin. Todella ärsyttäviä vihollisia, tulivat suurena joukkona vastaan ja vaikea päästä ohi osumatta.

Linnakekentät, joissa pomot sijaitsivat, olivat melkoisia sokkeloita. Linnakkeista löytyi kartta, mutta sillä ei tehnyt mitään, ellei kaupasta käynyt ostamassa kynää. Näin näki missä huoneissa oli jo käynyt.
Aika kökkö menetelmä, kaksi ensimmäistä linnaketta meni vain ihan mututuntumalla ja oikean reitin opettelulla ilman karttaa.
Kolmas linnake oli niin älyttömän monimutkainen että tässä turvauduin netistä löytyneen kartan apuun. Olin kyllä päässyt lähelle loppua ihan omin neuvoin mutta en ollut tietoinen asiasta.


Linnakkeissa on myös helposti pelin ärsyttävimmät viholliset, munakoisomiehet. Jos niiden ammukseen osuu, saa päällensä munakoisokirouksen.
Kirous poistuu jos kuolee tai käy lääkärin luona. Nämä lääkärit on piilotettu jonnekin päin linnaketta. Yleensä oli helpompi vain tapattaa itsensä viholliseen kuin lähteä etsimään lääkäriä.

Kentistä pystyi harpun avulla keräämään vasaroita ja niitä pystyi myös ostamaan linnakkeiden kaupoista. Vasaroilla pystyi herättämään kivettyneitä kansalaisia takaisin henkiin. Nämä sitten auttoivat pomotaistelussa ampuen jousipyssyillä.
Erittäin turhia avustajia sillä ne kuolivat yhdestä iskusta :D Ei ne yleensä montaa kertaa kerinnyt pomoa ampumaan. Parempi mennä ihan yksinään taistelemaan pomoa vastaan, huomattavasti nopeampi homma kuin etsiä kansalaisia pitkin linnaketta.


Viimeinen kenttä onkin sitten ihan erilainen kun muu peli. Lennellään ilmassa ja ammutaan vihollisia shooter tyyliin :) Tässä pitää tappaa tietty määrä vihollisia jolloin Meduusan pääsee kohtaamaan. Kenttä looppaa niin pitkään kunnes vihollismittari on tullut täyteen.


Medusa -taistelussa on hieno safespot missä voi huoletta olla ja ei osu sen ammuksiin. Kohti lentävät käärmeet voi joskus osua tästä huolimatta mutta ne on helppo tuhota yhdellä ammuksella.


Pelissä on kolme erilaista loppua, riippuu miten paljon pisteitä ja esineitä saa kerättyä. Itsehän sain vain huonoimman lopun kun peli ei sinällään kiinnostanut :/

En kyllä usko että tulee enää tämän pariin palattua kökköjen kontrollien, huonojen hitboxien ja karujen grafiikoiden takia. Mutta ompahan nyt pelattu läpi!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti