torstai 17. lokakuuta 2019

Gradius


Games Beaten: 44/709
Genre: Shoot 'em up
Goal: Beat the Brain Boss (Level 7)

Arvosana: 8/10
Vaikeusaste: 7/10

Pelissä ohjaillaan Vic Viper -nimistä avaruusalusta jonka tehtävänä on tuhota pahat Bacterionit jotka hyökkäsivät rauhalliselle planeetalle nimeltä Gradius. Tehtävä onnistuu vain jos Vic Viper pystyy tunkeutumaan vihollisen linnakkeeseen tuhotakseen sen ytimen.

Vuonna 2015, NES-Retromaailmassa oli pienimuotoinen peliturnaus jossa otettiin mittaa minkäs muidenkaan kuin NES-pelien muodossa. Pelattiin useampia pelejä ja kerättiin pisteitä. Eniten pisteitä kerännyt sitten voitti turnauksen.
Yksi näistä turnauksen peleistä oli Gradius. Peli oli kyllä itselleni lapsuudesta tuttu, mutta en ollut koskaan sitä onnistunut läpäisemään.
No, läpihän se tällä kertaa meni ja vielä aika helpostikin kun tarpeeksi monta kertaa yritti saada parempia ja parempia pisteitä.

Sivuttain rullaava shoot 'em up -peli kyseessä ja meininki on välillä todella hektistä vihollisten sekä ammusten takia.

Tiettyjä vihollisryppäitä ampumalla saa esineen jolla voi päivittää aluksen nopeutta, suojia tai aseita. Näitä kannattaakin kerätä heti mahdollisimman paljon.
Tyypillinen Konamin peli, meno on suhteellisen helppoa jos ei vaan kuole :D
Kuolemisen jälkeen kaikki päivitykset katoaa ja homma muuttuu todella hankalaksi. Varsinkin loppupään kentissä tämä on erittäin kohtalokasta.


Onnistuin löytämään kolmoskentästä jonkin warpin minkä avulla neljäs kenttä skippautuu täysin. Ilmeisesti kun tarpeeksi tuhoaa patsaita jotka ovat kuin suoraan pääsiäissaarelta, warppiin pääsee.
Tämä oli kyllä mahtava löytö sillä neljäs kenttä on todella ärsyttävä. Kenttä on sama kuin pelin ensimmäinen, mutta se on vain ylösalaisin ja vihollisia tulee paljon enemmän. Tähän matkanteko skidinä päättyi, vihollismäärät olivat ihan liikaa pienelle miehelle.

Peli sisältää vain seitsemän kenttää joten tästä voi päätellä vaikeusasteen :)

Viidessä ensimmäisessä kentässä on tavallaan kaksi "pomoa". Ensimmäinen pomo on joko asioiden väistelyä tai monien pienempien vihollisten tuhoamista.


Tästä kun on selvitty, tulee isompi alus vastaan jonka ydin täytyy tuhota.
Tämä jälkimmäinen pomo on kaikissa viidessä täysin sama ja paljon helpompi kuin ensimmäinen pomo -osio.


Kuudennessa ja seitsemännessä kentässä on vain yksi pomo per kenttä. Viimeistä pomoa ei oikein voi edes pitää minkäänlaisena vastuksena, sillä se ei tee mitään. Se täytyy vain tuhota nopeasti.


Viimeinen kenttä oli kyllä todella haastava, tähän päättyi monet yritykset. Vihollisia on älyttömät määrät joka puolella ja kuolemisen jälkeen hitaalla aluksella on lähes mahdotonta väistellä kaikkea ryönää mitä vastaan tulee.
Onneksi kentässä on sentään jatkopaikkoja ja jos onnistui pääsemään pahimman ryöpytyksen ohi, voi onnitella itseään. Pienen trollauksen peli vielä tuo ihan viime metreillä.
Viimeistä pomoa ennen on ovi joka sulkeutuu tietyn ajan kuluessa ja sehän luonnollisesti tuhoaa aluksen yhdellä iskulla jos ei ole tarpeeksi nopea.

Hemmetin hyvä peli, sopivan pituinen shooteriksi ja haastetta on yllin kyllin!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti