Genre: Action
Goal: Defeat the Alien (Moonbase)
Arvosana: 6/10
Vaikeusaste: 5/10
Vuosi on 1990. Yötaivaalla näkyy muukalaisten kuu josta laskeutuu vihollisten aluksia tasaisena aaltona Euroopan ylle. Heidän asukkaat perustavat uuden maan nimeltään Greater Leutonia. Pahat Leutonianit joita johtaa eversti Krag lähetettiin valloittamaan koko maailma.
Aamun sarastaessa Leutonialaiset laskeutuvat zeppeliinillänsä Washington DC:hen ja kidnappaavat tohtori Branstorffin sekä hänen kauniin tyttärensä Janen.
Kaikki riippuu sinusta nuori Amerikkalainen tiedemies ja sinun uudesta täydellisestä rakettipuvusta. Vain sinä muuttumalla Rocket Rangeriksi pystyt pelastamaan Branstorffit ja pelastamaan maailman pahojen Leutonialaisten vallasta. Alahan mennä!
Olipas harvinaisen hämmentävä peli päästä kärryille, että mitä tässä pitäisi tehdä. Vaikka ohjeitakin katselin, niin en oikein siltikään tajunnut jutun juonta. Netti sitten hieman selvensi kuvioita ja pääsin homman jujuun kiinni.
Pelin idea yksinkertaisuudessaan on kerätä viisi raketin osaa ja polttoainetta rakettiin. Kun tämän on toteuttanut, pääsee kuuhun suorittamaan tehtävän loppuun.
Rocket Rangerin vihollisina on ympäri Eurooppaa hyökkääviä Leutonialaisia jotka ovat alkuperäisessä vuonna 1988 julkaistussa tietokonepelissä natseja. Ehkä ihan hyvä päätös oli olla mainitsematta natseja Nintendopelissä :D
Olin pitkään jumissa kun en tiennyt miten polttoainetta kerätään. Rocket Rangerin rakettireppu käyttää myös polttoainetta ja jos löpö pääsi loppumaan, peli on käytännössä siinä. Onnistuin muutamiin kohteisiin lentämään repussa valmiiksi olevan polttoaineen turvin, mutta ei se pitkälle kantanut kun en saanut mistään lisää.
Muutamia raketin osia sain haalittua kasaan, mutta olin täysin pihalla, miten homma etenee.
Pelissä on yksi iso maailmankartta jossa näkyy erilaisia symboleja. Kartan yläkulmassa rullaa kuukaudet ja ajan kuluessa kartalle ilmestyy uusia juttuja. Rocket Rangerilla on apunaan viisi agenttia jotka yrittävät selvittää missä raketin osat sekä polttoainevarastot sijaitsevat.
Kun Rocket Ranger on päämajassaan Yhdysvalloissa, pystyy valikon avulla tiedustelemaan agenteilta ovatko he löytäneet mitään mielenkiintoista. Jos ei mitään mielenkiintoista ollut löytynyt, pystyi agentin sijaintia vaihtaa toiseen valtioon. Ajan etenemistä pystyi itse hallitsemaan kun painoi karttanäkymässä start -näppäintä.
Kun aika kului, kartalle ilmestyi uusia asioita ja jos hyvä tuuri kävi, agentit löysivät polttoainevarastoja sekä raketinosia. Tässä pystyi hieman RNG -kikkailemaan niin, että heti alussa paineli starttia ja katsoi mitä kivaa kartalle ilmestyi. Jujuna tässä on se, että Rocket Ranger ei voi hengailla Yhdysvaltojen päämajassaan kuin maksimissaan vuoden, tai muuten hänet pidätetään ja peli on ohi.
Kun pelin juonen tajusin, tein niin, että yritin niin monta kertaa, että sain heti ensimmäisen vuoden aikana esille polttoainevaraston ja muutamia raketinosia. Tämän jälkeen siirsin agentit toisaalle ja toivoin, että loput raketinosat löytyisivät nopeasti.
Tässä pystyi lentämään mihin valtioon halusi, mutta jos valtiossa ei ollut mitään merkintää, ei sieltä mitään löytynyt.
Pelissä on erilaisia chaptereita ja ne vaihtuivat vähän miten sattuu. En oikein tajunnut mitä merkitystä näillä chaptereilla on pelin etenemisen kannalta. Taisin läpimenneellä yrityksellä olla seitsemännessä chapterissa menossa. Luulisin, että tässä on joku raja mihin asti chaptereita voi pelata. Todennäköisesti peli päättyy kun on tarpeeksi tuhlannut aikaa.
Eri maihin lentäminen vie eri määrän rakettirepun polttoainetta ja jos polttoainevarasto sattui olemaan todella kaukana Yhdysvalloista, täytyi päämajan varastosta käydä hieman lainaamassa jotta lento onnistuisi. Aina kannatti heti lentää polttoainevarastolle ja käydä sieltä varastamassa polttoainetta. Tämän jälkeen seuraavaksi kannatti lentää valtioon missä sijaitsi raketinosa jonka jälkeen sitten takaisin polttoainevarastolle.
Onneksi yhtä polttoainevarastoa pystyi ryöstämään kerta toisensa jälkeen eikä tarvinnut monia varastoja löytää. Joskus jos huono tuuri kävi, tästä hommasta jäi kiinni ja Rocket Ranger palasi takaisin päämajaansa tyhjin käsin.
Polttoainevarastolle lennetään yöaikaan ja grafiikat tässä näkymässä on erittäin tylsät. En oikein edes tajunnut, mikä homman juju on, mutta silmiini homma näytti siltä, että Rocket Ranger pudottelee lumihiutaleita pienien tykkien päälle. Kun tarpeeksi oli pudotellut lumihiutaleita, homma päättyy.
Raketinosien varastaminen on taas todella koomista hommaa. Taistellaan yhtä sotilasta vastaan kunnon nyrkkitappelussa. Tästä tuli vahvasti mieleen Three Stooges -sekoilut äänimaailmaa myöten :D Tämä tappelu on todella helppoa hommaa ja ei tarvinnut kuin yhtä liikettä tehdä ja vastustaja ei saanut iskuja ollenkaan perille.
Kun kaikki sillä hetkellä kartalla näkyvät raketinosat on löytynyt, täytyy palata päämajaan antamaan agenteille uudet käskyt jotta loputkin löytyy. Toisin kuin polttoainevaraston kanssa, raketinosat täytyy etsiä eri paikoista. Jos meni jo aikaisemmin vierailtuun paikkaan, nyrkkitappelun jälkeen ruudulle ilmestyi harmitteluteksti, että osa on jo hallussasi.
Läpi menneellä suorituksella sain niin hyvän RNG:n, että polttoainevaraston lisäksi suoraan kartalle ilmestyi kolme raketinosaa!
Pelissa on myös muutakin sisältöä kuin vain raketinosien ja polttoaineen haaliminen, mutta nämä olivat onneksi vapaaehtoisia. Jos siirtyi Leutonialaisten valtaamalle valtiolle, siirryttiin samantyyliseen taistelunäkymään kuin polttoainevarastelun kanssa. Rocket Rangerin avulla täytyi tuhota tietty määrä lentokoneita ilman, että ottaa enemmän kuin kolme osumaa. Jos sattui osumaan lentokoneen ammukseen, ärjähti Rocket Ranger erittäin miehisesti :D
Kun taistelun suoritti onnistuneesti, Leutonialaiset poistuivat valtiosta. Tällä hommalla ei sinänsä niin suurta merkitystä ollut, vaikkakin jos nämä tyypit valtasivat liikaa valtioita, peli päättyi. Näin ei kuitenkaan päässyt missään vaiheessa käymään. Jos Leutonialaiset siirtyivät samaan valtioon missä jokin agentti sijaitsi, riskinä on, että he tappavat tiedustelijani. Tätäkään ei kovin usein käynyt, vaikka monia kuukausia samassa valtiossa nakottivatkin.
Pelissä on myös muutama pelastustehtävä. Jos kartalla näkyvän zeppeliinin tuhoaa, pelastuu juonessa mainitut Branstorffit. Jokin pelastustehtävä on myös Afrikan puolella jossa täytyy ampua Leutonialaisten valtaama jokin muinainen temppeli. Muutaman kerran yritin tuhota zeppeliiniä huonolla menestyksellä enkä kertaakaan käynyt temppeliä tykittämässä. Nämä pelastustehtävät eivät vaikuttaneet mihinkään - ei edes loppukuviin, joten annoin asian olla.
Kun sain pelin ideasta kiinni, vaati se jokusen yrityksen, että sain homman rullaamaan halutulla tavalla. Yksi hyvä yritys kaatui siihen, että siirsin agenttini liian myöhään uusiin valtioihin ja suurin osa niistä tapettiin. Läpi menneellä yrityksellä olin huomattavasti viisaampi ja heti kun olin saanut raketinosat haltuuni, palasin takaisin päämajaan ja siirsin agentit uusiin valtioihin jotta saan muutaman puuttuvan käsiini. Samalla reissulla siirsin aimo annoksen polttoainetta raketin varastoon.
Pelissä ei periaatteessa tiedustelu-hommaa tarvitse lainkaan, voi vaan riskillä lentää valtioon, missä agentti sijaitsee ja siinä sitten selviää onko valtiossa raketinosaa vai ei. Tätä hommaa kannatti tehdä niin, että ensin lensi polttoainevarastolle ja sitten sen jälkeen valtioon, missä agentti sijaitsi. Näin polttoaine ei päässyt loppumaan.
Tämä taktiikka toimi loistavasti ja ei tarvinnut kuin muutaman kerran käydä päämajassa siirtämässä agentit uusiin valtioihin eikä tarvinnut odotella heidän raporttiaan. Lopun polttoaineen sai kerättyä näppärästi, kun polttoainevarasto -vierailun jälkeen kävi lähimmässä raketinosa -mestassa. Sotilaan mukiloinnin jälkeen ei saa mitään, mutta pystyi kivasti lentämään takaisin varastolle hakemaan lisää polttoainetta. Kun tämän homman teki lähimmän raketinosamestan kanssa, matkaan ei kulunut juurikaan polttoainetta.
Kun olin saanut tarvittavan 200 yksikköä polttoainetta haltuuni minkä raketti tarvitsee, siirsin kaiken raketin polttoainesäilöön ja matka jatkui kuuhun.
Muutaman välivideon jälkeen alkaa taisteluruutu jossa ammutaan naisiksi naamioituneita muukalaisia. Tällä kertaa ei lennetä Rocket Rangerilla, vaan ukko majailee ruudun alareunassa. Muukalaiset on melko helppo tappaa, kunhan vain sai panokset lentämään oikealle kohdalle. Panosten korkeutta säädeltiin siirtämällä Rocket Ranger -äijää ylös tai alaspäin.
Tämän kohtauksen jälkeen ruutuun ilmestyi jokin onnitteluteksti pienellä kysymyksellä varustettuna. Kun asian oli sisäistänyt ja painanut ohjaimen nappia, ruutuun ilmestyi ehkä karmein asia mitä olen NESillä nähnyt.
Jäätävän kokoinen muukalainen ja oikein ääniefektillä varustettuna. Tämä taitaa olla NESin ainut Jumpscare! Jos olisin tätä peliä pienenä pelannut, takuulla olisin säikähtänyt tätä mölliäistä ja sen karjaisua :D
Kyseessä on pelin viimeinen pomo ja tätä kuvatusta täytyi ampua silmiin jotta ne sai puhkottua. En tiedä monta osumaa tässä olisi ollut varaa ottaa, mutta veikkaan kolmea niin kuin lentelykohtauksissakin. Kerran osuin muukalaisen ammukseen ennen kuin sain sen hengiltä. Aika rujon näköinen ja kuuloinen oli tuo silmät puhki möllöttävä muukalainen.
Suosittelen vahvasti tsekkaamaan vaikka Youtubesta tämän kohtauksen, on nimittäin sen verran raju! :D
Möllin tuhoamisen jälkeen sankarimme saa oikein kunnon suudelman kauniilta Janelta. Ehkä Jane jotenkin selvisi muukalaisten kynsistä vaikka en häntä pelastanutkaan.
Tämä oli ihan viihdyttävä peli kun hommaan pääsi sisälle. Aluksi ahdisti todella paljon pelin sekavuus, mutta se hävisi sitten kun kävi vähän vinkkejä katselemassa.
Hieman parempia kontrolleita tämä olisi kaivannut. Lentokoneen ja zeppeliinin ampumien oli todella työlästä hommaa.
Graafisesti tämä on ihan nätti muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Musiikeista miinusta, sillä niitä ei juurikaan ollut.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti