torstai 10. lokakuuta 2019

Super Mario Bros.


Games Beaten: 3/709
Genre: Platform
Goal: Defeat Bowser (World 8-4)

Arvosana: 6/10
Vaikeusaste: 3/10

Klassisista klassisin Mario veljekset! Mario & Luigi lähtevät pelastamaan Prinsessa Toadstoolia Koopan kynsistä ensimmäistä kertaa.

Itselleni tämä on ollut hankalampi kuin muut NESin Mario -pelit. Tämä johtuu tyystin pelin kontrolleista.

Marion liikuttaminen on melko tönkköä ja hypyn aikana ohjailu on jäykkää. Myös Marion pysähtyminen vie oman aikansa.
Kun on irrottanut sormensa D-padilta, Mario ottaa vielä tämän jälkeen muutaman askeleen. Omaan makuuni homman pitäisi tapahtua ripeämmin.


Tässä on Mario 3:sen tyyliin kahdeksan maata, mutta vain neljä kenttää jokaisessa niissä. Erilaisia teemoja ei ole vielä tähän laitettu sen kummemmin. Ainoastaan maat 3 & 6 ovat hieman erilaisia, niissä seikkaillaan yöllä.
Kenttätyyppejä on muutamia erilaisia. Perinteisien maan päällä suoritettavien tasoloikkien lisäksi mennään maan alla, vedessä ja toki Koopan linnassa.


Muutamassa Koopan linnassa joutuu etsimään näkymättömän reitin jotta kenttä etenee. Tämä hämäsi skidinä pahasti kun tuntui kuin kenttä vain looppaisi loputtomasti. Niinhän se tekikin!
Ärsyttävän hommasta tekee vielä se, että peli ei kerro tai anna minkäänlaista merkkiä että on mennyt oikeaa reittiä pitkin. Huomaa vain hetken kävelyn jälkeen että nyt näyttää erilaiselle kuin aikaisemmin.
Yleensä looppikohdissa oli kolme erilaista mahdollista reittiä joista yksi vei eteenpäin ja muut sitten jättivät tuohon limboon.


Linnan lopussa on aina Koopa joka tuhotaan koskettamalla kirveeseen mikä puolestaan tuhoaa sillan Koopan alta. Koopat vaikeutuvat aina mitä pidemmälle mennään. Tulikukkaa voi myös hyödyntää jos sellaisen avulla on sattunut pomolle asti pääsemään :)


Muiden paitsi viimeisen linnan lopussa odottaa Toad keijot pystyssä ja sanoo vaan että "Prinsessa on toisessa linnassa". Kiitos.

Tähän ensimmäiseen Mario -peliinkin oltiin lisätty warppaus -alueita joiden avulla pelin pääsee tosi nopeasti läpi. Warppipaikat löytyivät lähinnä maan alla sijaitsevista kentistä. Tämä tapahtui kentän "kattoa" pitkin juoksemalla normaaliin maaliin vievän putken yli tai muista hyvin piilotetuista paikoista.
Jos halusi vain fiilistellä nopeasti pelin lopun, kannatti kentästä 1-2 warpata kenttään 4-1. Vastaavasti kentästä 4-2 pääsi warppaamaan kätevästi 8-1:seen.

Pelistä saa mukavasti irti kun kahlaa sen läpi kokonaisuudessaan! Musiikit on oikein mainiot ja vievät huomion ehkä hieman alkukantaisista grafiikoista. Vaikeusastetta löytyy ihan mukavasti :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti