sunnuntai 5. maaliskuuta 2023

KlashBall


Games Beaten:
356/709
Genre: Sports
Goal: Win the Power Bowl

Arvosana: 3/10
Vaikeusaste: 7/10

Vie itsesi 23:lle vuosisadalle missä joukkueet pelaavat Klashballia. Laji perustuu "alkukantaisien" joukkuepelien yhdistelmiin jossa yhdistyvät jalkapallo, koripallo sekä jääkiekko.
Kaksi viiden pelaajan joukkuetta ottavat toisistaan mittaa futuristisella pelikentällä joka sisältää pallonlaukaisimen, teleporttitunnelin ja magneettisesti latautuneita bumpereita.
Sinun täytyy käyttää nopeutta ja voimaa hyödyksesi jotta saat pallon vastustajan maalivahdin taakse. Mutta muista, pelkällä voimalla ei pelejä voiteta, vaan on löydettävä oikeanlainen strategia.
Jos onnistut selvittämään tiesi alkupeleistä aina Power Bowl asti, siellä todellinen mestaruus ratkaistaan!

Olipahan peli, ei helvetti. Läpäisyn jälkeen käteni tärisivät, sitä ei kovin usein ole näissä hommissa tapahtunut :D
Pelissä on useampia pelimuotoja, mutta läpäisyyn vaaditaan Leaguen läpäisy koska se antaa ihan kunnon loppukuvat.
Leaguessa on aluksi hoidettava itsensä kolmen parhaan joukkoon jotta pääsee Power Bowl pudotuspeleihin jossa sitten käydään semifinaali ja finaali. 
Muutamia matseja sai hävitä, mutta jotta mieli kolmen parhaan joukkoon, täytyi tulosta tehdä roppakaupalla. Myös tehtyjen maalien määrä oli tärkeä, sillä jos voittoja tai häviöitä on saman verran, maalien määrä ratkaisee joukkueiden järjestyksen.

Pelihän on jo juonessa kuvailtujen lajien sekamelska. Matsi alkaa niin, että pallonlaukaisin ampuu pallon randomilla johonkin kahdeksasta ilmansuunnasta. Nopein pelaaja nappaa pallon ja yrittää tehdä maalin. Vastustaja joukkue yrittää ryöstää palloa pois, aika perinteistä settiä tältä osin.
Parasta oli yrittää maalintekoa pallon saaneella pelaajalla, sillä ei tässä oikein mitään syöttämismahdollisuutta ollut, eikä sellaista kannattanut edes harrastaa.
Pelikentältä löytyy flippereistä tuttuja bumpereita ja pallon osuessa sellaiseen kimpoaa se päinvastaiseen suuntaan. Muutamissa pelikentissä bumbereiden sijoittelu oli aika haastavaa sillä ne olivat suoraan maalilla. Maalien tekeminen näin ollen hankaloitui entisestään.
Tämän lisäksi keskiosasta pelialuetta löytyi täysin hyödytön teleporttitunneli jonka ideana on saada pallo nopeasti toiselle puolelle pelikenttää, mutta lähinnä pallo jäi jumittamaan tunnelin väliin loputtomalla loopilla :D
Matsin pituuden pystyi itse valitsemaan kolmesta eri vaihtoehdosta; minuutti, kaksi minuuttia tai kolme minuuttia. Valitsin pituudeksi minuutin, sillä pelikatkot huomioiden se oli ihan passeli pituus matsille.



Tämän pelin idea on ihan mainio, mutta se on menty kusemaan yhdellä todella peli-iloa lässäyttävällä asialla nimittäin huonoilla kontrolleilla. Tätä tapahtuu jokaisella osa-alueella, oli sitten pallo hallussa tai ei.
A-napin takaa löytyy pallon laukominen ja kiinniottaminen. B-napista vuorostaan nopea liukuminen jonka avulla pääsi vastustajan pelaajia karkuun ja pystyi yrittämään pallon varastamista.
Välillä kun palloa potkaisi maalia kohti, se menikin ihan eri suuntaan kun oli kaavaillut. Tätä samaa ongelmaa tapahtui liukumisen kanssa. Jostain syystä painamani komento ei mennyt perille.
Jos maalivahti sai pallon kiinni, heitti se sen korkealle ilmaan. Jos pallon halusi itselleen, täytyi sitä kohti hypätä. Kyseinen homma oli todella tarkkaa ja pallon lentäessä laidasta toiseen Z-kuviolla, sen kiinniottaminen oli lähes mahdotonta.
Pallon ollessa vastustajalla, perinteiseen tyyliin pelaajan ohjastama hahmo vaihtuu lähimpänä palloa olevaan. Tässä kuitenkin tämä oltiin kustu aika ruhtinaalisesti ja välillä ohjattavaksi vaihtuikin pelaaja joka ei ollut lähimpänä palloa.
Muutenkin vaihdot tapahtui ihmeellisesti - palloa seuratessa saattoi ihmetellä, miksi pelaaja ei liiku ja selvisikin, että peli oli päättänyt vaihtaa johonkin ihan muuhun hahmoon kuin siihen mitä olisi itse olettanut. Jos pallo junnasi kahden bumperin välillä, tämä oli pelille täysin ylipääsemätön tilanne eikä se tiennyt mille pelaajalle se antaa ohjausvuoron.
Maalivahti oli täysi torspo ja se ei välillä torjunut helppojakaan palloja vaikka kuinka hakkasi nappia. Useasti kävi myös niin, että maalivahti ei ollut edes maalilla vaan jommassa kummassa nurkassa kikkailemassa.
En tiedä vaikuttiko tähän jotenkin se, kun yritti saada palloa pois vastustajalta ja siinä rytäkässä maalivahti siirtyi. Paskaa joka tapauksessa.
Pinnan sai toden teolla kiristymään hylätyt täysin selvät maalit. Muutaman kerran seurasin tarkasti kun pallo meni keskelle vastustajan maalia ja se kimposi sieltä takaisin kentälle tuloksetta :D
En tiedä oliko tämä bugi vai jokin vastustajan keräämä power-uppi, mutta täyttä vittuiluahan se oli joka tapauksessa.

Matsin aikana pystyi keräilemään erilaisia power-uppeja. Suurimmasta osasta ei ollut mitään hajua mitä ne tekivät, mutta B-symbolin kerätessään sai maalille Arkanoid -palikan tyylisen helpotuksen joka liikkui automaattisesti maalin laidasta laitaan.
Kolikot olivat parasta mitä matseista pystyi keräilemään, sillä niitä tarvitsi matsin päättymisen jälkeen joukkueen paranteluun. Hieman söi miestä kun jokin power-uppi ilmestyi pelaajan viereen joka ei ollut liikutteluvuorossa. Harvemmin niitä tuli varta vasten käytyä hakemassa, maalien teko oli tärkeämpää.
Matsin jälkeen ruutuun lävähtää palkintosivu josta pystyy ostamaan erilaisia hyödykkeitä jos oli kerännyt tarpeeksi kolikoita. Loistavana juttuna kaikki matsissa tekemät maalit muuttuivat suoraan kolikoiksi! Tässä on kuitenkin jippo - vastustajan tekemät maalit vähensivät kolikkojen määrää.
Kolikoiden avulla pystyi parantamaan staminaa, voimaa ja taitoa. Myös kahden kolikon hinnalla pystyi ottamaan uuden matsin samaa joukkuetta vastaan jos esimerkiksi oli hävinnyt ottelun. Jännä, mutta kiintoisa vaihtoehto.
Maalinkin olisi voinut rahalla ostaa, jos olisi sattunut olemaan tilanne, että on tarvetta nostaa joukkuetta ylemmäs tilastoissa. Kolikot tuli lähinnä tuhlattua voimaan ja taitoon.



Otti oman aikansa, mutta viimein pelin kaaottiseen, bugiseen ja erittäin nopeatempoiseen tahtiin tottui. Pallon menettäminen oli petollinen juttu, harvoissa tapauksissa tilanteen sai takaisin haltuun. Maalivahdin surkeuden vuoksi lähes kaikki vastustajan tekemät hyökkäykset päätyivät maaliin.
Pelin League -sarjan rakenne oli todella oudosti toteutettu. Vastustajilla on aina samat statsit, mutta niiden järjestys arvotaan jokaisen turnauksen alussa. Kun itse ei ole vielä saanut kerättyä kolikoita ja heti vastaan tulee reilusti parempi joukkue, turpaanhan siinä tulee ja rajusti.
Resetillä vaan tarpeeksi tasavertainen joukkue ensimmäiseksi vastukseksi jotta saa kolikoita taskunpohjalle.




Onnistuin raivaamaan tieni Power Bowl -loppuotteluihin monien yritysen jälkeen. Ilo ei kuitenkaan ollut kovinkaan pitkäaikainen, sillä hävisin suvereenisti semifinaalissa.
Seuraavana päivänä yritin uudelleen ja pääsin jälleen samaan pisteeseen, vielä ensimmäisellä yrityksellä. Minulle oli kertynyt kivasti voimaan ja taitoon lisäpisteitä. Minulla oli yhdessä vaiheessa niin paljon kolikoita, että ostin muutaman staminankin.
Semifinaali meni todella hyvin ja voitin sen monen maalin turvin. Seuraavaksi itse finaaliin. En ollut aikaisemmin onnistunut voittamaan kertaakaan tätä finaalissa olevaa joukkuetta, mutta nyt olisi pakko.
Homma alkoi todella huonosti, heti olin kahden maalin tappiolla. Sekunnit kuluivat ja viimein pilliin vihellettiin matsin päättymisen merkiksi. Iski vitutus.
Matsin jälkeen huomasin, että minulle oli jäänyt muutama kolikko varastoon ja sain ostettua niillä uuden matsin! Toivo ei ollut vielä täysin menetetty. Uudessa matsissa tilanne alkaa samasta kohdasta kuin edellinen päättyy eli olin kahden maalin tappioasemassa.
Homma lähti mukavan räväkkäästi liikkeelle ja sain tasoitettua tilanteen. Nyt rupesi oikeasti jännittämään ja jotenkin sain pidettyä itseni kasassa - menin yhden maalin johtoasemaan.
Pelikellossa ei ollut enää paljoa jäljellä ja onnistuin surkealla maalivahdilla torjumaan yhden kriittisen maalintekoyrityksen. Voitin matsin ja mestaruuden.
Uskomaton nousu tappiosta voittoon!




Jälleen tuli se ihana tunne, että peli on läpi, sitä ei tarvitse pelata enää koskaan. 
Harmi sinänsä, sillä pelin idea oli ihan mainio. Ikävää, että se oltiin kustu niinkin tärkeällä asialla kuin kontrolleilla.
En suosittele tätä kenellekään.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti