perjantai 29. tammikuuta 2021

NFL


Games Beaten:
257/709
Genre: Sports
Goal: Win a Super Bowl Game

Arvosana: 3/10
Vaikeusaste: 5/10

Jenkkifutis tähän väliin, tehokkaasti oli säännöt mennyt unohtumaan.
Mutta ei se mitään, kyllä ne siinä pelatessa palasivat osittain mieleen.
Kämäinen kokemus, aluksi todella sekava ja tönkön oloinen.
Onneksi tässä täytyi voittaa vaan yhden kerran joku joukkue vaikeimmassa Super Bowl -osiossa.
Jos tässä olisi pitänyt jokin kausi pelata, olisi kokemus ollut lähes Bases Loaded II:sen veroinen :D

En tiedä edelleenkään jenkkifutiksesta mitään joten ihan täysin randomilla valitsin joukkueeni. Dolphins osui ensimmäisenä silmään joten sillä mentiin!
Vastustajaksi valikoitui Bears, mutta se vaihtui myöhemmin Ramsiin. Tällä ei ollut loppupeleissä väliä kun asetukset määritellään ennen ottelua, mutta karhut löylyttivät minua useaan otteeseen joten kyseessä oli enneminkin psykologinen vaihto.



Homma alkaa niin, että joukkueiden valitsemisen jälkeen voi valita kuudesta erilaisesta asetuksesta itselleen mieluisimman. Esimerkiksi toisessa asetuksessa saattaa olla syöttäjän taso A kun taas toisessa se on C jne.
Valitsin ensimmäisen asetuksen, koska se näytti parhaimmalle sekä se sisälsi paljon A ja B tasoa.
Matsin alussa viskattiin kolikkoa, että kumpi joukkueista aloittaa ensin. 
Ensimmäisessä voitin aloituksen ja sain potkaistua pallon pitkälle, lähelle maalialuetta. Onnistuin jotenkin ihmeen kaupalla tekemään Touchdownin :D
Vielä Touchdownin jälkeen sai yrittää potkaista pallon maaliin josta herahti vielä yksi piste. Tämän kuitenkin kädetin kun en tajunnut, että tälläinen mahdollisuus avautuu.
Joka tapauksessa tein vielä toisen Touchdownin ja maalipisteen vielä tähän perään.
En tajua miten onnistuin tekemään pisteitä niin nopeasti kun ei ollut enää säännöt muistissa tai saatikaan kontrollit.
No, kun näiden pisteiden jälkeen vastustaja riisti pallon pois ja lähti tekemään hyökkäyksiä, homma muuttui täysin päälaelleen.
En onnistunut mitenkään estämään niiden pisteidentekoa. Kaksi viimeistä erää Bears dominoi täysin hommaa ja viimein voittikin koko paskan.



Tämän ensimmäisen matsin häviön jälkeen alkoi pitkä häviöputki. En onnistunut tekemään pisteen pistettä ja puolustuspeli ontui täysin. Oli siis kaivettava ohjekirja esiin ja katseltava vähän että miten tätä peliä pelataan.
Ohjeet olivat kyllä erittäin tyngät, ei sieltä hirveästi mitään selvinnyt. Paras vinkki mikä ohjeista löytyi, oli että miten pallo heitetään aloituksen jälkeen ja millekin pelaajalle.
Sehän tapahtui niinkin oudosti, että aluksi painetaan B-nappia jonka jälkeen neljän pelaajan päälle ilmestyy nuolet eri suuntiin. Nämä nuolet vastaavat ristiohjaimen eri suuntia ja parhaimman valitsemalla sekä A-nappia painamalla saa pallon heitettyä halutulle pelaajalle.
Kaikki muutkin komennot toimivat tällä samalla periaatteella, puolustustilanteen aloituksessa neljän pelaajan päällä on nämä samat nuolet ja valitsee niistä mieluisimman.
Yksi iso mysteeri vielä oli - miten puolustus- ja hyökkäyskuviot valitaan. Pelikatkon aikana näkyy tilanneruudussa myös NES -ohjain. Nappeja rämpyttämällä ei tapahtunut mitään.
Aluksi luulin, että pelissä on vikaa, mutta sitten ihmeen kaupalla onnistuin lukitsemaan A-napin. Uusi rämpytys -sessio ja B-nappikin lukittui ja peli jatkui. Mitä oikein tapahtui?
No, nämä pelikuviot valitaan juurikin A- ja B-napeilla, mutta samaan aikaan pitää painaa D-padista johonkin suuntaan.
Ohjekirja ei kerro näitä näppäinyhdistelmiä mistä mikin kuvio tulee vaan ne piti itse keksiä tai katsoa netistä. Vilkaisin hieman nettiä ja kokeilin jotain kuviota todetakseni että "fuck it".
Löysin sitten itse sopivat kuviot puolustukseen ja hyökkäykseen.



Epätoivo alkoi iskeä kun hommasta ei tullut mitään vaikka kontrollit rupesivat olemaankin hallussa. Pallon kanssa eteneminen oli tuskallisen hankalaa ja vastustaja sai sen monesti haltuunsa.
Taas jälleen resetin jälkeen asetuksia valitessani jostain syystä painoin D-padia alaspäin ja huomasin, että asetuksissa voi liikkua yksi kohta kerrallaan. Asetuksia pysty muuttamaan!
Ei tämä nyt niin suuri muutos ollut, sillä vain kahta asetusta pystyi muuttamaan yhden pykälän verran.
Mutta, idealamppu syttyi vastustan valitsemisen jälkeen, sillä peli tarjoaa asetusvalikkoa myös tässä. Eli vastustan asetukset voi valita myös näistä kuudesta.
Totta kai valitsin kaikista huonoimmat asetukset tietokoneelle. Harmikseni asetuksia ei pystynyt muuttamaan, mutta on tuokin parempi kuin ei mitään.
Tämä toi hieman helpotusta peliin, mutta ei vielä räjäyttänyt pankkia.



Todellinen läpimurto tapahtui, kun keksin hyvän juustoilutavan edetä kentällä. Syöttäminen toiselle pelaajalle täytyi unohtaa täysin, sillä vastustaja nappasi ne isolla prosentilla. 
Nappausruudun ilmestyessä kuvakulma muuttuu paljon lähemmäksi ja pelaaja on hieman eri kohdassa kuin mihin se jäi ennen ruudun vaihtumista. Palloa oli todella vaikea saada kiinni.
Paras tapa oli vain juosta syöttäjällä alas ja toivoa että muut pelaajat kaataa vastustajan pelaajia kumoon edestäni. Jos näin ei tapahtunut, niin pienoisella väistelyllä ja tuurilla saattoi myös edetä jonkin matkaa.
Jenkkifutiksessahan täytyy edetä tietty matka ja sen matkan tekemiseen on neljä yritystä, ellei vastustaja saa palloa. No, tällä minun taktiikalla pääsi melko helposti etenemään vaaditun matkan kahdella yrityksellä, maksimissaan kolmella.
Kun matka on edetty, mittari nollaantuu taas. Tuskallisen hidasta etenemistä, mutta tällä keinolla sai aika helposti Touchdownin tehtyä.
Puolustustilanteessa vastaavasti sitten valitsin jomman kumman laitapelaajan ja kyttäsin vastustajan reunapelaajan lähellä. Vastustajan syöttäjä heitti lähes aina jommalle kummalle näistä pelaajista ja varsinkin jos minun ohjaama pelaaja sattui olemaan siellä minne syötettiin, sain härnättyä vastustajan pelaajaa että se ei saanut palloa kiinni :)
Vastustaja harrasti pallon potkaisemista kun neljäs etenemisyritys oli käynnissä. En edes tiennyt, että tälläinen oli sallittua. Itse en onnistunut löytämään oikeaa näppäinkomentoa mistä tämän potkaisu -asetelman olisi saanut käyttöön, mutta ei sillä loppupeleissä niin väliä ollut.
No, näin vastustaja sai palloa lähemmäs minun maaliani ja vuoron vaihtumisen jälkeen täytyi taas aloittaa hidas etenemin kohti vastustajan maalia :D



Voitin lopulta vain yhden Touchdownin ja yhden maalipisteen voimin, 7-0. Nämäkin tulivat heti ensimmäisessä erässä. Loput erät menivät pingis -tyyliin palloilemalla puolelta toiselle saaden juuri mitään sen kummempaa aikaan.
En olisi kyllä uskonut, että tämä meni näin nopeasti läpi, sellainen epätoivo iski. Kiitos mahtavan juustotaktiikan, pääsi tästäkin kökkäreestä eroon.
Katsotaan, miten tehokkaasti nämä säännöt ehtii taas unohtua kun seuraava jenkkifutis tulee pelattavaksi :D




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti