perjantai 18. lokakuuta 2019

Contra


Games Beaten: 54/709
Genre: Run and Gun
Goal: Beat Alien Heart (Stage 8)

Arvosana: 9/10
Vaikeusaste: 7/10

Vuonna 1957 iso esine avaruudesta putosi Amazonin viidakkoon, lähelle muinaisten Mayojen aluetta. Kolmekymmentä vuotta tapahtuneen jälkeen huhut muukalaisten leviämisestä tavoittivat Pentagonin toimiston.Tieto siitä, että muukalaisten kätyrit olivat soluttautuneet joukkoihimme, sai aikaan vilunväristyksiä johtajien keskuudessa.
Red Falcon muukalaisjoukon perään lähetetään kaksi kokenutta sotilasta, Bill Rizer ja Lance Bean. Heidän tehtävänään on tuhota muukalaiset ja pelastaa maapallo valloitusyritykseltä.

Nyt on tämäkin korkattu ja läpi asti pelattu :)

Olipas loisto peli! Kyllähän tuon toki entuudestaankin tiesi kun katsonut speedruneja kyseisestä pelistä.
Itse en ollut tätä NES versiota pelannut ennen tätä, ainoat kokemukset olivat Super Nintendon Contra 3:sta.

Tämä peli julkaistiin Euroopassa nimellä Probotector, sillä Saksan tiukan sensuurin vuoksi, ihmisten ampuminen peleissä oli vähän kyseenalaista. Siispä me saatiin räiskiä robotteja, jee.

Kahdeksan toisistaan mukavasti eroavaa kenttää. Löytyy kaksi kenttää missä mennään "3D" -tyylisessä mestassa eteenpäin tuhoten erilaisia tykkejä ja sotilaita.

Aluksi peli vaati kyllä totuttelua, mutta kun pääsi hommaan sisälle niin rupesi sujumaan kivasti.

Konamin tyyliin tässäkin pelissä helpottaa paljon jos pääsee mahdollisimman pitkälle kuolematta. Pelissä on monia erilaisia aseita joita saa pitkin kenttiä ohi lentävistä kapseleista.
Ehdottomasti paras ja ylitehokas ase on Spread. Nimensä mukaisesti sillä voi ampua laajalle alalle ja se on todella tehokas. Vielä kun löytää lisäksi ampumisnopeutta lisäävän päivityksen, rupeaa muukalaista kaatumaan!


Jos kuolema onnistuu korjaamaan, niin nämä erikoisaseet menettää ja joutuu taas perus hernepyssyllä ampumaan. Pelissä kuolee vielä yhdestä iskusta joten tämä on hyvin todennäköistä.

Pelissä on alussa vain kolme elämää, pisteitä keräämällä saa lisää. Tähän on olemassa Konami-koodi joka antaa 30 lisäriä, mutta itse menin luonnollisesti ilman tätä sillä mitään koodeja ei käytetä :)
Muutama continue ja sitten pääseekin taas ensimmäiseen kenttään tarpomaan jos ne menetti.

Spread oli myös pomoihin oikein mainio kapistus jos sen onnistui sinne asti säilyttämään. Ilman tätä asetta joutui vähän enemmän kikkailemaan.
Hienoa pikselitaidetta tekijät olivat onnistuneet väsäämään ja saaneet pomoista hurjan näköisiä!


Eniten opettelua tuotti neljäs kenttä eli Base 2. Siinä tuli monesti tehtyä typeriä virheitä. Tämä on toinen näistä "3D" kentistä ja paljon hankalampi kuin ensimmäinen. Panosta lentää semmoista tahtia että ihan hirvittää!


Viimeisellä läpi asti menneellä yrityksellä homma luisti kyllä kuin rasvattu. Pääsin kuudennen kentän eli Energy Zonen pomoon asti kuolematta. Tuohan helpotti kummasti kun pystyi vaan Spread -aseella tykitellä menemään alkupään kentät.
Ensimmäistä kertaa pääsin myös kyseisen aseen kanssa neljänteen kenttään eli Base 2:een ja olihan
se sillä kyllä naurettavan helppo. Viimeinen taso meni ensi yrittämällä läpi.



Pitää kyllä joskus pelata uudestaan ja jonkun kanssa kaksin pelinäkin :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti