keskiviikko 3. elokuuta 2022

Battle Chess


Games Beaten:
329/709
Genre: Strategy
Goal: Beat Computer in Any Difficulty

Arvosana: 3/10
Vaikeusaste: 9/10

Tervetuloa kuningaskuntaamme. Jo vuosisatojen ajan kaksi ihmistä on palkattu suorittamaan veristä taistelua laudan herruudesta. 
Punaiset vastaan siniset  - loputtomalta tuntuvassa taistelussa valta-aseman totaalisesta hallitsemisesta.
Pyydämmekin sinua ajamaan siniset pois valtakunnasta, joka on oikeutetusti sinun.
Sinun sotilaalliset strategiasi ovat legendaarisia sekä vertaansa vailla oleva rohkeutesi tunnetaan kaikkialla.
Tarvitset niitä molempia hävittääksesi uhkaavan vihollisjoukon. Raa'alla voimalla et pääse mihinkään maassa, jossa alhaisimman sotilaan voi kaataa rakas, mahtava kuningatar.
Kärsivällisyys ja suunnittelu ovat avaimet voittoon. Kohtalo on sinun käsissäsi!

Toisin kuin Chessmasterin kanssa, ajattelin ottaa itseäni niskasta kiinni ja pelata tätä ihan kunnolla. Menin sitten shakkia käsittelevälle sivustolle ja luin säännöt huolellisesti.
Säännöt olivatkin suhteellisen selkeät, olen aina pitänyt tätä todella monimutkaisena pelinä, mutta sitähän se ei ollutkaan. Ainoastaan strategioiden tekeminen, ennakointi ja pelin tarkka seuraaminen on se haastava osuus.
Peli erosi tavallisesta shakista siinä määrin, että pelinappulat olivat muutettu ihan erilaisiksi. Löytyi sotilaita, ritareita, velhoja ynnä muita keskiaikaan liittyviä asioita. Kieltämättä jännä ratkaisu muuttaa ratsu ritariksi, sillä hyvinhän ratsu olisi tähän teemaan sopinut.
Kun pelinappulan syö, tulee hieno animaatio hieman Monty Pythonimaisella huumorilla höystettynä. Nämä olivat ihan hauskoja vaikka jokseenkin kankeita esityksiä. Peli oli kokonaisuudessaankin kankea kuin aamu stondis ja nappuloitten liikuttelu tuskallisen hidasta.
Pelissä pystyi valitsemaan myös normaalin shakkinäkymän normaaleineen nappuloineen, mutta halusin pelata tämän tuolla hieman erikoisemmalla tyylillä.
Pelistä löytyi Novice -asetuksen lisäksi viisi eri vaikeusastetta, mutta paria testattuani ne eivät juurikaan eronneet toisistaan. Hankalin vaikeusaste mietti ratkaisujaan lähes minuutin verran jo ensimmäisien siirtojen aikana :D Jo muutaman siirron jälkeen totesin että "fuck it", en edes halua katsoa miten paljon tämä eroaa Novicesta.
Läpäisyn kannalta ei ollut väliä millä vaikeusasteella pelin läpäisi joten valitsin Novicen, se sentään teki ratkaisunsa nopeasti. Tässä ei ollut mitään loppukuvia tai tekstejä, uuden pelin pääsi aloittamaan heti edellisen päätyttyä, tylsää!




Pakko ihmetellä miten tämä vaikeusaste homma oltiin kustu näin pahasti. Vaikeuden pitäisi nousta asteittain ja Novicella pelaaminen olisi ikään kuin harjoittelua. No, tämän pelin Novice ei tehnyt ikinä yhtään virhettä ja osasi lukea siirtoja monien vuorojen päähän. Aivan älytöntä.
Tuntikausien yrittämisen jälkeen ajattelin, että katson ratkaisun Youtubesta. Vaikka säännöt olikin minulla hallussa, en kuitenkaan ihan näin prota vastaan osaisi pelata. TMR mainitsi myös tästä vaikeudesta omassa läpäisyssään ja hän sentään on pelannut shakkia ennenkin.
Sitten tuurilla valikkoja selatessani löysin hienon ominaisuuden - tietokoneen ehdottaman siirron! Jos menee ihan kunnolla sormi suuhun, niin tämän avulla pystyi katsomaan hyvin lasketun siirron mihin ei itse välttämättä olisi kyennyt. Tätäpä tulikin sitten hyödynnettyä ja viimein sain yhden pelin päätökseen omaksi hyödykseni.
Homma meni vielä niin överisti, että apusiirrot söivät vastustajan kaikki nappulat :D
Mielelläänhän tämän olisi ihan täysin omin avuin läpäissyt, mutta lukuisista yrityksistä huolimatta ei onnistunut. Muutaman kerran pääsin todella lähelle, mutta aina tietokoneella oli jokin ässä hihassa millä se pääsi pälkähästä.
Taidan kyllä testata uudelleen Chessmasterin helpointa vaikeusastetta jos siinä olisi jotain järkeä toisin kuin tässä. Tämä on varmaan toista pelaajaa vastaan ihan kelpo huvia, mutta amatööritaidoilla tietokonetta vastaan ihan pelikelvoton.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti