keskiviikko 1. tammikuuta 2020

Cyberball


Games Beaten: 179/709
Genre: Sports
Goal: Win a Game

Arvosana: 4/10
Vaikeusaste: 3/10

2000-luvun alkupuolella Amerikkalaisen jalkapallon liiga joutuu ongelmiin ihmisen kanssa, ketkä korvaavat omia taitojaan bionisilla osilla.
Vaikka tämä on erittäin kiellettyä liigan säännöissä, yhä useampi pelaaja jää kiinni näiden käytöstä pelikentällä. 
Tämä johtaa pelaajien lakkoon ja he vaativat, että bionisia osia saisi käyttää vapaaehtoisesti. Liiga taipuu painostuksen alla ja sallii osien käytön tapauskohtaisesti.
Muutama vuosi on kulunut ja liigalla on vaikeuksia pitää osien käyttö kurissa. Rupeaa olemaan jo arkipäivää, että pelaajilla on yli 50% bionisia osia kehossaan.
Vuonna 2015 liiga virallisesti lakkautetaan. Kuitenkin yksittäisten joukkueiden omistajat jatkavat aikataulun mukaisesti ilman liigan valvontaa.
Lopulta homma menee siihen, että jokainen joukkueen jäsen on korvattu pelkästään roboteilla ja ihmiset on syrjäytetty.
Vuonna 2022 kansainvälinen Cyberball liiga perustetaan ja peliin lisätään uusia elementtejä kuten räjähteitä.
Tämä liiga osoittautui paljon suositummaksi kuin perinteinen ihmisten luoma ja sen katsojaluvut ovat ennätyksellisiä. Cyberball on tullut jäädäkseen!

Kyllä oli sekava peli aluksi, eihän tästä meinannut tulla yhtään mitään.
Amerikkalaisen jalkapallon säännötkin olivat vähän hakusessa sillä viime pelistä on vierähtänyt tovi :D

Valittavana oli Rookie ja Advanced -vaikeusasteet ja onneksi peli ehdotti suoraan Rookieta.

Eli amerikkalaista jalkapalloa pienellä twistillä.
Pelaajia pystyy tuhoamaan ja pallokin tuhoutuu jos etenee liian vähän.


Pelaajien tuhoaminen kannatti, sillä tuhoamisen jälkeen vuoro siirtyi omalle joukkueelle. Uusia pelaajia sai hommattu rahaa vastaan.
Aina kun uusi pelaaja tuli takaisin, se oli tasoa Slow ja tehty muovista. Ei kyllä hajua miten parempia pelaajia olisi kentälle saanut.


Tämä pallon tuhoutuminen oli ihan hauska uudistus. Pallolla oli neljä tasoa; Cool, Warm, Hot ja Critical.
Jos ei onnistunut etenemään viilennys-viivan yli, pallon lämpötila nousi. Criticalin jälkeen se sitten tuhoutui kokonaan ja vuoro siirtyi vastustajalle.

Muuten säännöt olivat samaa settiä kuin normaalissa amerikkalaisessa jalkapallossa.


Ennen vuoroa määriteltiin millä kuviolla haluaa edetä. Tämä vaihe oli äärimmäisen sekava ja en oikein vieläkään tajua miten joidenkin kohdalla olisi pitänyt menetellä.
Aluksi en tajunnut edes miten tässä valitaan mikäkin kuvio ja ajan loppumisen jälkeen lopputulos oli aina sama. Hieman myöhemmin tajusin, että piti painaa ristiohjaimesta viistoon kun halusi vaihtaa valintaansa.
Omituinen ratkaisu. Valikossa kyllä napit on laitettu viistoon, mutta en jotenkaan ajatellut että tässä olisi tälläinen toteutus. Nappien rämpyttelykään ei tuottanut aluksi tulosta.

Kun nappisekoilusta oli selvinnyt, piti ruveta selvittämään mitä mitkäkin kuviot tarkoittavat.

Puolustustilanteen kuvioiden valinta oli selkeämpää kuin hyökkäyksen, sillä siitä valittiin missä kohdalla kenttää oltiin. Jos matkattiin lähellä maali-aluetta, valitaan maali-alueelle sopiva puolustus muodostelma.
Hyökkäyksessä syöttökuviot ei toimineet lainkaan, syöttäjä heitti aina ihan minne sattuu eikä homma edennyt mihinkään.


Viimein sitten monen onnettoman yrityksen jälkeen löysin, että juoksu -kuviolla saa näppärästi syötettyä lähellä olevalle nopealle pelaajalle jonka avulla välillä sai tehtyä jopa Touchdownin!
Vaikka maaliin asti ei aina päässytkään niin hyvin usein eteni hyvän matkan.

Johan rupesi peli rullaamaan ja juoksuja tuli mukavasti. Aluksi olin reilusti häviöllä, mutta neljännessä erässä rupesi tapahtumaan :)
Kirosanat vaihtuivatkin iloon, ihan mukavahan tämä lopulta olikin kun viimein tajusi näppäimet. Jos vielä saisi nuo muutkin kuviot onnistumaan, uskaltaisi haastaa Advanced -joukkueen :D



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti