maanantai 21. lokakuuta 2019

Wacky Races


Games Beaten: 85/709
Genre: Platform
Goal: Beat Every Boss

Arvosana: 9/10
Vaikeusaste: 4/10

Wacky Races on alunperin 60-luvulla esitetty piiretty. NESille tehtiin paljon näiden vanhojen piirettyjen pohjalta pelejä mikä on aika kummallista. Ehkä parikymmentä vuotta vanhat piiretyt oli se juttu!
Sinänsä jännä idea sillä pelissä voi itse valita aloituskohdan. Onhan tälläistä muunlaisissa peleissä ollut käytössä mutta ei pahemmin tasoloikissa.
Jokainen aloituskohta on ikään kuin ajopätkä jonka varrella törmätään muihin kuskeihin jotka toimittavat pomojen virkaa.


Päähahmot Dick Dastardly ja Muttley valmistautuvat uusiin kisoihin. Aikaisemmat kisat ovat päätyneet katastrofiin joten jos nyt vaikka onnistaisi? Yleensä Dickin uskollinen koira, Muttley joutuu omistajansa toimesta melkoisiin pinteisiin.
Nyt hän kuitenkin päätti laittaa koiran pääasemaan jotta Dick pääsisi maaliin ilman suurempia ongelmia. Jokaisen kisan aikana Dick joutuu muiden kisaajien vangitsemaksi ja hänet on pelastettava jotta mestaruus pystytään voittamaan!

Helppo ja hauska tämä oli :)
Ohjaillaan siis Muttley koiraa jolle saa parempia hyökkäyksiä Gradiuksen tyyliin. Keräillään kenttiin ripoteltuja luita ja päivitetään hyökkäyksiä.
Löytyy muutama erilainen hyökkäys kuten pommi ja haukunta. Hännällä pystyy liitämään sekä viimeisestä päivityksestä saa lisää kokonaisenergiaa.


Hyökkäyksenä oli hyvä käyttää pommia, se oli tehokas ja helppo heitellä kohteisiin. Liitäminen kannatti myös ottaa suhteellisen alussa jotta tiukat tasoloikkakohdat menivät näppärämmin.
Kun nämä sai kasaan, kannatti energiat kerätä maksimiin. Kun maksimi energiat oltiin saavutettu, tällä toiminnolla sai sitten energiat täyteen kun oli tarvetta.

Kuolema rankaisi niin, että kaikki keräämät hyökkäykset nollaantuivat ja ne piti kerätä uudelleen. Ainoastaan sydämet pysyivät mikä oli hyvä juttu.

Lisäreitä sai kun keräsi tarpeeksi timantteja. Irtopäästä sai suoraan elämän.


Kentät eli ajopätkät tuli mentyä ihan siinä järjestyksessä kun peli niitä ehdotti vaikka olisi voinut valita minkä halusi. Ajopätkät sisälsivät sitten joko kolme tai neljä kenttää ja kaikki olivat hyvin erilaisia.

Grafiikat ja musiikit olivat kyllä kivat ja kentät mukavia pelata :)

Pomojen vaikeusaste vaihteli, välillä tuntui, että jonkin ajopätkän keskivaiheilla oli hankalampi bossi kuin lopussa.
Näillä pomoilla oli kaksi eri vaikeutta. Tietyn määrän kun teki niihin vahinkoa, muuttuivat he hieman vaikeammiksi. Heittelivät enemmän ammuksia ja nopeutuivat.


Hauska mutta todella harvinainen peli NESin kirjastossa, tätä ei varmaan kovin moni ole aidolla konsolilla pelannut.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti