lauantai 19. lokakuuta 2019

Double Dragon III: Sacred Stones


Games Beaten: 70/709
Genre: Beat 'em up
Goal: Defeat Princess Noiram (Mission 5: Egypt)

Arvosana: 6/10
Vaikeusaste: 8/10

Kun Shadow Warriorsit oltiin päihitetty, nousi uusi mysteerinen organisaatio Billyn ja Jimmyn harmiksi. Nämä kyseiset heput olivat myös kaapannut Billyn tyttöystävän, Marionin. Ainut henkilö, kuka näki kidnappauksen, oli Dragonien kaveri Brett. Huonoksi onnekseen Brett kuitenkin kuolee ennen kuin hän kerkeää kertomaan kuka salaisen organisaation johtaja on.
Ennustaja nimeltä Hiruko kertoi Billylle ja Jimmylle että kidnappaajat etsivät kolmea erikoista kiveä. Näillä pyhillä kivillä on erikoisia voimia jonka vuoksi mysteerinen organisaatio on kiinnostunut niistä.
Kivet on ripoteltu ympäri maailmaa ja jos veljekset kerkeävät löytää ne ennen kidnappaajia, he pystyvät paikantamaan Marionin.

Täytyy kyllä valitettavasti todeta, että tää oli NES trilogian huonoin osa :( Grafiikathan tässä on huippuluokkaa ja jotkut biisit myös mutta tästä puuttui se jokin. Vihollisten mätkiminen ei ollut niin tyydyttävää kuin kahdessa edellisessä.


Pelissä on siis vain yksi elämä ja Game Over koittaa jos sen menettää. Pelin edetessä saa muutaman lisähahmon ja ne toimivat ikään kuin lisäeläminä mutta ei kyllä ole mikään mahtiratkaisu.

Kokoajan sai pelätä energioiden puolesta ja peli meni aika yksitoikkoiseksi kun tuli oikeastaan samoja liikkeitä käytettyä että pystyi mahdollisimman pienin vaurioin etenemään. Varsinkin viimeisissä tasoissa jo tiesi etukäteen että meneekö läpi vai ei, aika tyhmää.
Myös tuon yhden elämän takia pelin alku oli melko hankala. Tuli monesti kuoltua ihan alkuruutuihin kun ei kerinnyt saada tuntumaa peliin.

Lisähahmot oli ihan hauska lisä, tästä pidin. Ne oli myös mukavan erilaisia kaikki.

Chin Seimei on kiinalainen taistelulajien mestari. Tehokkaat iskut, mutta hidas kävelemään. Pomoja vastaan oikein loistava!
Yagyu on taas japanilaisen ninjaklaanin johtaja. Nopea ja ketterä kaveri mutta iskut hieman heikompia kuin Chinillä.


Tässä pelissä jokaisella hahmolla on kaksi hyökkäystä. Toista hyökkäystä tosin pystyy käyttämään vain tietyn määrän.
Billy käyttää Nunchuckseja, Chin käyttää rautaisia kynsiä ja Yagyu heittotähtiä. Billyllä ja Chinillä erikoisaseita on vain viisi kappaletta per ukko, Yagyulla voi heittotähtiä viskellä 20 kappaletta.

Lyhythän tämä on kuin mikä, vain viisi kenttää. Siis yksi enemmän kuin ensimmäisessä pelissä? Olisi luullut että tähän olisi laitettu enemmän kenttiä kuin kakkoseen mutta ei näemmä.

Kenttien rakenne oli vähän outo. Hieno Mikki Hiiren käsi loisti poissaoloaan joka näytti aina kun voi edetä kentässä. Tässä kun tuo liikkuminen oli vapaata tiettyyn pisteeseen asti, johti se ainakin itsellä siihen että vihut mätkitään heti alussa ja sitten juostaan seuraavaan pisteeseen.
Kentät muutenkin toisti aika paljon itseään; pidempi alue jonka jälkeen joku pienempi huone jossa sitten kenttä päättyy. Kenttiä oltiin myös yritetty pidentää hirmu määrillä ukkoja joka kyllä rupesi puuduttamaan aika nopeeta.
Pelin pituuskin oli aika nihkeä, tietty tässä tapauksessa kun sai hangata kymmeniä kertoja uudestaan alusta, niin se oli ihan hyvä vaan.
Kakkosessa on vaan niin paljon parempi meininki. Sopivasti kenttiä ja kolme elämää. Mukavasti myös vaihtelua kentissä ja vihuissa.


Viimeinen bossi oli kyllä trollien kuningatar. Monet hyvät yritykset kaatuivat epäreiluihin hyökkäyksiin. Halpamaisesti hyökkäili päälle ja teki iskuja, joita oli lähes mahdoton väistää. Olisi pitänyt kristallipallosta lukea mitä se tekee seuraavaksi.
Taktiikkana käytin aluksi Billyn Nunchuckseja ja niiden loputtua siirryin Chinin rautaisiin kynsiin. Yagyulla yritin heitellä heittotähtiä ja tehdä mahdollisimman paljon vahinkoa. Saikin tehtyä ihan mukavasti sekä Chinillä että Yagyulla. Homman sitten viimeisteli Billyn kierrepotkuilla.
Todella kuumottava tilanne oli kun energiat kävivät melko vähiin mutta Noiram se vaan jatkaa ampumista.


Lopulta homman sai siihen pisteeseen että pääsi joka yrityksellä viimeiseen bossiin mutta se sitten trollasi yritykset hienosti.
Joskus myös viimeisen kentän ensimmäinen osio aiheutti harmaita hiuksia, aika tuurissaan että sen sai menemään hyvin.

Ei tämä nyt mikään huono peli silleen ole mutta vähän haiskahtaa semmoinen ideoiden puuttuminen ja väärien asioiden uudistaminen. Ehkäpä tämä tulee vielä joskus uudestaan pelattua läpi :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti