lauantai 19. lokakuuta 2019

Double Dragon


Games Beaten: 64/709
Genre: Beat 'em up
Goal: Beat Willy and your Twin Brother (Level 4)

Arvosana: 8/10
Vaikeusaste: 7/10

Pelissä on kyllä juonellisesti yksi hienommista aloituksista ikinä. Vihollisjengiläinen lyö tarinan sankarin, Billy Leen tyttöystävää Mariania mahaan, heittää olalle ja vie pois. Eipähän ainakaan jää kellekään mikään epäselväksi.
Tässä on vain neljä kenttää. Kuulostaa helpolle, eikö?
No, ei nyt ihan...


Nyt oli paha, todella paha! Pari päivää meni ja lukuisia yrityksiä. Tää on taas näitä lyhyitä mutta vaikeita pelejä.
Muutama elämä ja Game Overin jälkeen alusta. Vielä parit hieman halpamaiset kohdat soppaan niin haastetta löytyy :D

Kaksi ensimmäistä kenttää oli ihan suhteellisen lupsakoita kun sai hommasta kiinni. Kolmonen ja nelonen sitten erittäin haastavia.

Tässä oli pientä tasoloikkaa mukana joka tuntui aika kankealle pelin kontrolleilla.

Pelissä on pistesysteemi jonka avulla saadaan uusia liikkeitä Billylle. Kaikki on ihan hyödyllisiä mutta ehdottomasti paras on viimeisenä saatava liike, kyynärpääisku. Tämän avulla viholliset kuolevat melkoisen nopeasti, monet jopa laakista.
Tämän liikkeen sain käyttööni vasta kolmannen kentän alkupuoliskolla. Ihan hyvä, sillä tässä vaiheessa viholliset rupesivat olemaan jo aika kestäviä ja tarvitsi lisävoimaa!



Pari juttua tässä oli mistä en hirveemmin pitänyt. Ensimmäinen on kolmannen kentän tippukivet, välillä niiden patterni oli semmoinen, että ei voinut mitenkään välttyä osumalta. Monesti tästä seurasi domino -efekti eli kun oli osunut yhteen tippukiveen, osui sitten useampaan samalla.

Toinen oli sitten nelos kentän alun seinä. Sai muutamat videot ja oppaat lukea että tuohon sai mitään tolkkua, todella huonosti suunniteltu kohta. Tiilet työntyivät seinästä ulospäin ja niiden patterni oli todella omituinen.
Olihan tuossa sitten sellainen melko varma kikka että jos toiseksi alimmaisen tiilen jälkeen tulee tiili yläpuolella olevasta rivistä niin saattaa välttyä osumilta. Tämäkään ei ihan aina toiminut mutta paljon varmemmin kuin randomilla kävely.
Nuo tekivät vielä ihan kivasti vahinkoa, neljä iskua ja henki pois. Sit tottakai tässäkin tapahtuu domino -efekti. Saattoi muutamat kirosanat päästä.


Lukuisten yritysten jälkeen pelihän sujui jo kuin rasvattu. Välillä jopa pieneen speedrun -tyyliin. Viimeisenä ongelmana oli kuitenkin se Willy viimeisessä taistelussa. Uskomatonta miten vaikea tämä oli!
Löytyi kuitenkin kikka joka pelasti ragequitilta. Alalaidassa pystyi seisomaan silleen, että Willy ei osunut aseellaan hahmoon vaan ne menivät ohi. Itse kuitenkin pystyi aiheuttamaan vahinkoa. Toki myös tää pyssykaveri pystyi osumaan hahmoon sen melee hyökkäyksellä.
Olihan tuo vähän halpamainen tapa mennä bossi läpi, mutta tuo tuntui ihan älyttömälle. En vaan löytänyt normaalia taktiikkaa miten osua siihen järkevästi.
Pitää joskus treenata uudestaan ja vaikka emulaattorin save stateilla pelkkää tuota taistelua niin ehkä siihen saisi jonkun tuntuman.

Yllättäen pyssysankari ei ollutkaan viimeinen vastus vaan oma veli, Jimmy!


Jimmy sitten taas aluksi tuntui ihan hullulle. Se johtui vaan väärästä taktiikasta; olisi pitänyt hyppypotkujen sijaan käyttää vaan potkuja. Potkujen ja kyynärpää -liikkeen yhdistelmällä se meninkin sitten melko kivuttomasti.

Mutta kokonaisuudessaan oikein viihdyttävä ja hauska peli, jaksoi yrittää läpäisyä :)


Tämä oli kyllä vaikein peli mitä oon hetkeen koittanut läpäistä, vielä olis se kolmonen listalla odottamassa... pelottaa jo ajatuskin :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti